MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Տիհանա Vibes Արսեն Գրիգորյանի հետ. Ընկերուհի չունեմ, ժամանակ չունեմ

21-ամյա Ջուլիա Սեֆեջյանը դարձել է Michelin աստղ ունեցող ամենաերիտասարդ շեֆ խոհարարը Ֆրանսիայում

19:28, 5 փետրվարի

«Միշլենյան» հանրահայտ աստղերի պատմությունը սկիզբ է առել 1900-ից, երբ Անդրե Միշլենը հրատարակել է Ֆրանսիայի ռեստորանների առաջին ուղեցույցը, որպեսզի օգնի հարուստներին եւ ճանապարհորդներին «ճիշտ» ընտրություն կատարել ռեստորանների հարցում:Այդ ուղեցույցը, որը հետգայում ստացել է Միշլենի «Կարմիր ուղեցույց» անվանումը, դարձավ եվրոպական գաստրոնոմիկ աշխարհագրության ամենահին, ամենահայտնի եւ ամենաազդեցիկ ուղեցույցը: Այդ ուղեցույցում ներկայացված ռեստորանների գնահատականները (մեկից մինչեւ երեք աստղ) այս կամ այն գաստրոնամիական հաստատության արժանիքների բարձր գնահատման խորհրդանիշն են դարձել: Եվ այսպես, հաճելի նորություն. 21-ամյա Ջուլիա Սեֆեջյանը դարձել է Ֆրանսիայի ամենաերիտասարդ շեֆ խոհարարը, ով արժանացել է «Միշլեն» աստղի:

Նիցցայում ծնված հայուհին աշխատում է Փարիզի Fables de la Fontaine ռեստորանում: Ամսվա սկզբին Միշլենի հանձնաժողովը վերահաստատել է այդ հաստատության աստղը, ինչը ռեստորանի շեֆ խոհարարի աշխատանքի փաստացի գնահատականն է: Ջուլիան ընդամենը մի քանի ամիս է, ինչ աշխատում է այս ռեստորանում: Ու եթե ֆրանսիական դասական խոհանոցը սովորաբար երկու բառով է բնութագրվում՝ «թանկ ու քիչ», ապա Ջուլիան փոխել է այդ ընկալումը՝ առաջարկելով միջին գներով ու մեծ չափաբաժիններով կերակրատեսակներ, որոնց ցանկում զգալի մաս են կազմում սեփական բաղադրատոմսերով ծովամթերքից պատրաստված կերակրատեսակները:

«Ես ուրախությունից տեղս չէի գտնում, երբ իմացա այդ մասին: Ռեստորանի տերը ծաղկեփնջով մոտեցավ ինձ ու հայտնեց, որ ես Ֆրանսիայի ամենաերիտասարդ շեֆ խոհարարն եմ դարձել, ով նման աստղ ունի: Ես հուզվել էի, ես շատ անհանգիստ էի, որովհետեւ երբ շեֆ խոհարար դարձա, փոխեցի գները՝ դրանք ավելի մատչելի դարձրեցի ու վախենում էի, որ այդ նորարարությունն արդարացված չի լինի: Բայց մեր ոլորտում պետք է շատ աշխատես, իսկ տարիքը կարեւոր չէ, այս մասնագիտությունը քեզ ավելի հասուն ու հաջողակ է դարձնում»,- նշել է Ջուլիան:

Աղբյուրը՝Figaro


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել