Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Ինչպես ճիշտ պահել մեղրը

19:12, 10 մարտի

Հայտնի է, որ մրգերի եւ բանջարեղենի պահպանման ժամանակ վիտամիններն աստիճանաբար անհետանում են: Մեղրի հետ կապված իրավիճակը բոլորովին այլ է: Այս սննդամթերքում օգտակար տարրերը կարող են բավական երկար պահպանվել: Կարեւորը պետք է իմանալ, թե ինչպես պետք է պահել այն:

Ջերմաստիճան

Սա շատ կարեւոր պայման է, որը, անկասկած, ազդում է մեղրի հատկությունների եւ որակի վրա:

Մասնագետներն առաջարկում են մեղրը պահպանել -5С°-ից մինչեւ +21С°-ի պայմաններում: Մեղրը չի սիրում տաքացումներ. +40С°-ից ավելի տաքացման դեպքում նա կարող է կորցնել օգտակար հատկությունները: Արդյունքում՝ դեղից նա կարող է պարզապես քաղցրեղենի վերածվել: Սառեցումը նույնպես օգտակար չէ, բայց ավելի քիչ է ազդում նրա հատկությունների վրա, քան տաքացումը:

Մեղրի տարան

Ինչպես հայտնի է, մեղրը հիդրոսկոպիկ է: Այլ կերպ ասած՝ նա շատ լավ է ներծծում խոնավությունը: Սա իր հերթին բերում է նրանում ջրի մասնաբաժնի մեծացմանը,  ինչը կարող է վնասել մթերքը: Դրա համար այն  պետք է պահել լավ փակված տարայում: Ամենալավ տարաներն այս դեպքում ուռենուց պատրաստված կամ ապակե տարաներն են:

Այն կարելի է պահպանել նաեւ էմալե, կավե եւ պլաստիկե տարաներում: Սակայն պետք է հաշվի առնել, որ լավ չմշակված կավը խոնավություն է ներծծում, իսկ անորակ պլաստիկը կարող է չդիմանալ մեղրի ագրեսիվ բաղադրությանը: Երկաթե, պղնձե, ցինկե ամանեղենն ընդհանրապես հակացուցված է մեղր պահելու համար, մեղրը կարող է դրանց հետ քիմիական ռեակցիայի մեջ մտնել:

Պահման վայրը

Պետք է իմանալ, որ մեղրը չի սիրում արեւի ճառագայթներ: Դրանք վնասում են մեղրի հատկությունները, եւ մեղրը կորցնում է ֆերմենտներն ու վիտամինները:

Մեղրի պահպանման համար լավագույնը զով, մութ վայրն է:

 

Մեղրի պահպանման ժամկետները

Սովորաբար արտադրողները խորհուրդ են տալիս մեղրը պահել 1 տարի: Բայց դա չի նշանակում, որ մեկ տարի հետո այն պիտանի չէ սպառման համար: Վերոնշյալ պայմանների պահպանման պարագայում մեղրի  օգտագործման ժամկետը կարող է անսահմանափակ լինել:

 

Աղբյուրը՝ Otvetnavse.com


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել