Ավելի քան 10 տարի կրթելով սերունդներ. «Հայասի» պարային համույթը պատրաստվում է մեծ համերգի

Այլմոլորակայինների հանելուկը՝ հայերի հավատալիքներն ու կասկածները

Եգոր Գլումով. Այժմ սեփական հիմարությունը ցույց տալու ավելի շատ հնարավորություններ կան

Սոսո Պավլիաշվիլի. Արհեստական բանականությունը նեռի նմանակն է

Սոսո Պավլիաշվիլիի 60-ամյակը Հայաստանում. տոնական երեկո աստղերի հետ

Stylish Faces. Հնարքներ՝ Հայկ Freestyle-ից. «Ռեկորդ եմ ուզում գրանցել Գինեսում»

Սոսո Պավլիաշվիլին իր 60-ամյակը նշելու առթիվ ժամանել է Երեւան (ՈւՂԻՂ)

Լալա Մնացականյանի հոգեհանգստի արարողությունը՝ Կոնդի Սուրբ Հովհաննես եկեղեցում (ՈւՂԻՂ)

«Կապ» մշակույթի և մարդկանց միջև

Հումորը հաղթահարելու մեխանիզմներից մեկն է, որը եթե չանես կգժվես. Նարեկ Մարգարյան

Համլետ. նոր հայացք դասական դրամային

Այնքան ճշմարտություններ ասվեցին այդ օրը, որ ծրագիրը փակեցին. Արթուր Բախտամյան

Գունավոր մարդիկ, բարձր տրամադրություն. Գույների փառատոնը՝ Երեւանում

Football Fest. մրցույթներ, չելենջներ ու մարտահրավերներ

Երևանում պաշտոնապես բացվեց Armflix-ի գրասենյակը

Էսօր քշել չկա, էսօր գինու փառատոն ա

Տոտալ դրամա Երեւանում

«Ազգային երգիչ 2»-ի մեծ համերգը, Սամվելի նոր երգը, ու մասնակիցներն՝ իրենց նոր բենդի մասին (VIDEO)

Խմիչքներ, որոնցով հպարտանում են արտադրող երկրները

19:14, 22 մարտի

Շարտրեզ

Թնդությունը՝ 40% - 69%

Ֆրանսիական այս լիկյորը պարունակում է ավելի քան 100 տեսակի բուժիչ խոտաբույսեր: Սկզբում այն արտադրվել է որպես բալասան, որն օգտագործվել է բացառապես բուժիչ նպատակներով: Սակայն հետագայում նրա բաղադրությունը հարմարացվել է 55 աստիճան թնդություն ունեցող լիկյորի:

Լիկյորի իրական բաղադրությունը գիտեն միայն Գրանտ Շարտրեզ վանքի հոգեւորականները:  Գույություն ունի այս լիկյորի հիմնականում երեք տեսակ՝ Կանաչ Շարտրեզ՝ 55%,  Դեղին Շարտրեզ՝ 40%, եւ Գրանդ Շարտրեզ բուսական բալասանը՝ 69% թնդությամբ:

Ումեսյու

Թնդությունը՝ 15%

Ավանդական ճապոնական լիկյորի արմատները հասնում են մինչեւ 16-17-րդ դարեր: Խմիչքին հատուկ է թթվաքաղցր համը։ Այն պատրաստվում է ումե տեսակի սալորից:

Միրտո

Թնդությունը՝ 28% - 36%

Այս ըմպելիքն իտալական Սարդինա կղզու այցեքարտն է: Պատրաստման համար օգտագործում են միրտոյի պտուղներն ու տերեւները: Նրա գույնը կարող է փոխվել՝ սպիտակից մինչեւ կարմիր: Վերջինն ավելի շատ է տարածված: Լիկյորը քաղցր համ ունի:

Վինյակ

Թնդությունը՝ 40%

Այսպես է կոչվում Բալկաններում արտադրվող բրենդիի հայտնի տեսակը: Սկզբում այն անվանել են կոնյակ, սակայն դա դուր չի եկել ֆրանսիացիներին, ուստի սերբական այս խմիչքը կոչվել է «վինյակ»: Այն մուգ խեժագույն է եւ բարդ համային փունջ ունի:

Ամարուլա

Թնդությունունը՝ 17%

Հարավաֆրիկյան այս կաթնային լիկյորի խորհրդանիշը փիղն է: Սա պատահական չէ, քանի որ փղերը սիրում են սնվել մարուլայի պտուղներով, ինչից էլ պատրաստվում է այս ըմպելիքը: Այս կաթնային լիկյորը հաճախ են համեմատում Բեյլիսի հետ, բայց այն ունի իր յուրահատուկ բույրն ու կարամելային համը:

Մետակսա

Թնդությունը՝ 38% - 40%

Ավանադական հունական ալկոհոլային խմիչքը պատրաստվում է  խաղողի սպիրտից, որը պահվում է կաղնու տակառներում՝ 3-30 տարի: Բացի համային առանձնահատկություններից՝ Մետակսան հայտնի է նրանով, որ առաջին ալկոհոլային խմիչքն է, որը համտեսել են տիզերքում:

Բերենֆանգ

Թնդությունը՝ 35%

Այն օգտագործում են թեյի հետ խառնուրդով կամ առանց։

Դիսարանո

Թնդությունը՝ 28%

Իտալական այս լիկյորը պատրաստվում է նուշի ու ծիրանի կորիզների բաղադրությամբ, որին ավելացվում է կոնյակ եւ 17 տեսակի տարբեր բույսեր ու համեմունքներ: Այն քաղցր է եւ նուշի համ ունի:

Golsing’s Black Seal

Թնդությունը՝ 40% - 75%

Այս ռոմը Բերմուդյան կղզիների այցեքարտն է: Այն ունի հագեցած ու խորը համ: Հիմնականում օգտագործվում է անխառն վիճակում, թեեւ հնարավոր է ինչ-որ բան ավելացնել: Այդ պատճառով տեղացիները նաեւ  բազմաթիվ կոկտեյլներ են առաջարկում, որից ամենահայտնին Dark’n Stormy է՝ պատրաստված Golsing’s Black Seal-ից եւ կոճապղպեղի գարեջրից:

 

Աղբյուրը՝ Otvetinavse.com


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել