Տիհանա Vibes Արսեն Գրիգորյանի հետ. Ընկերուհի չունեմ, ժամանակ չունեմ

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք կկարողանայի՞ք պատասխանել այս հարցերին

Pop NEWS. Շաբաթվա ամենաքննարկված իրադարձությունները

Սիրո տոնը՝ Սիրուշոյի հետ. բացառիկ կադրեր՝ երգչուհու համերգից, որի տոմսերն անմիջապես սպառվել էին

Տիհանա Vibes. փեսացուն հյուսիսից եւ Տրնդեզի խարույկի բոցերը

Kinodaran-ի՝ մեծ աղմուկ հանած «Սուրբը» սերիալը նոր իրականություն է սահմանում Հայաստանում

«2024-ին, վերջապես, կամուսնանանք». Գևորգ Մկրտչյան

«Վիշապի լեգենդը» շքեղ շոուով «Երեւան պարկում» բացվեց ընդարձակ սահադաշտը

Համասյանի ու Ռիք Ռոզատոյի երաժշտությունը՝ ARARAT-ի լեգենդար համի ու Ձիթողցյանի կտավների ուղեկցությամբ

ՇոկTok. «Մարդիկ ինձ են օգնում. ես եմ որոշում օգնել ընտանիքների, թե`ոչ». Տարոն Սարգսյան

Ֆրանսիական շքեղություն՝ փարիզյան շնչով. Les Nereides զարդերը՝ 6 տարի Երեւանում

Stylish Faces․ Հասմիկ Կարապետյանը՝ իր համար արված խենթ քայլերի, երկրպագուների հանդեպ ամուսնու վերաբերմունքի եւ այլ թեմաների շուրջ

«Վարձով ընտանիք». նոր հումորային նախագիծ` Մարջան Ավետիսյանի, Էմմա Սապունջյանի, Լեւոն Հախվերդյանի մասնակցությամբ

«Լեռները կհիշեն». ինչպես են ընթանում նոր հեռուստասերիալի նկարահանումները

«Լեռները կհիշեն» հեռուստասերիալի դերասանկական կազմը՝ Խուստուփ լեռան բարձունքին

Սեւ կատակերգություն՝ ապրելու կարեւորության մասին. «Սեւազգեստ կանայք» ֆիլմի փակ դիտումը` Երեւանում

Կարմիր գորգ. հայտնիների look-երը` «Սեւազգեստ կանայք» ֆիլմի պրեմիերային

ՇոկTok. «Հորս կարիքն այլեւս չեմ զգում». տիկտոկեր Նանո

Խմիչքներ, որոնցով հպարտանում են արտադրող երկրները

19:14, 22 մարտի

Շարտրեզ

Թնդությունը՝ 40% - 69%

Ֆրանսիական այս լիկյորը պարունակում է ավելի քան 100 տեսակի բուժիչ խոտաբույսեր: Սկզբում այն արտադրվել է որպես բալասան, որն օգտագործվել է բացառապես բուժիչ նպատակներով: Սակայն հետագայում նրա բաղադրությունը հարմարացվել է 55 աստիճան թնդություն ունեցող լիկյորի:

Լիկյորի իրական բաղադրությունը գիտեն միայն Գրանտ Շարտրեզ վանքի հոգեւորականները:  Գույություն ունի այս լիկյորի հիմնականում երեք տեսակ՝ Կանաչ Շարտրեզ՝ 55%,  Դեղին Շարտրեզ՝ 40%, եւ Գրանդ Շարտրեզ բուսական բալասանը՝ 69% թնդությամբ:

Ումեսյու

Թնդությունը՝ 15%

Ավանդական ճապոնական լիկյորի արմատները հասնում են մինչեւ 16-17-րդ դարեր: Խմիչքին հատուկ է թթվաքաղցր համը։ Այն պատրաստվում է ումե տեսակի սալորից:

Միրտո

Թնդությունը՝ 28% - 36%

Այս ըմպելիքն իտալական Սարդինա կղզու այցեքարտն է: Պատրաստման համար օգտագործում են միրտոյի պտուղներն ու տերեւները: Նրա գույնը կարող է փոխվել՝ սպիտակից մինչեւ կարմիր: Վերջինն ավելի շատ է տարածված: Լիկյորը քաղցր համ ունի:

Վինյակ

Թնդությունը՝ 40%

Այսպես է կոչվում Բալկաններում արտադրվող բրենդիի հայտնի տեսակը: Սկզբում այն անվանել են կոնյակ, սակայն դա դուր չի եկել ֆրանսիացիներին, ուստի սերբական այս խմիչքը կոչվել է «վինյակ»: Այն մուգ խեժագույն է եւ բարդ համային փունջ ունի:

Ամարուլա

Թնդությունունը՝ 17%

Հարավաֆրիկյան այս կաթնային լիկյորի խորհրդանիշը փիղն է: Սա պատահական չէ, քանի որ փղերը սիրում են սնվել մարուլայի պտուղներով, ինչից էլ պատրաստվում է այս ըմպելիքը: Այս կաթնային լիկյորը հաճախ են համեմատում Բեյլիսի հետ, բայց այն ունի իր յուրահատուկ բույրն ու կարամելային համը:

Մետակսա

Թնդությունը՝ 38% - 40%

Ավանադական հունական ալկոհոլային խմիչքը պատրաստվում է  խաղողի սպիրտից, որը պահվում է կաղնու տակառներում՝ 3-30 տարի: Բացի համային առանձնահատկություններից՝ Մետակսան հայտնի է նրանով, որ առաջին ալկոհոլային խմիչքն է, որը համտեսել են տիզերքում:

Բերենֆանգ

Թնդությունը՝ 35%

Այն օգտագործում են թեյի հետ խառնուրդով կամ առանց։

Դիսարանո

Թնդությունը՝ 28%

Իտալական այս լիկյորը պատրաստվում է նուշի ու ծիրանի կորիզների բաղադրությամբ, որին ավելացվում է կոնյակ եւ 17 տեսակի տարբեր բույսեր ու համեմունքներ: Այն քաղցր է եւ նուշի համ ունի:

Golsing’s Black Seal

Թնդությունը՝ 40% - 75%

Այս ռոմը Բերմուդյան կղզիների այցեքարտն է: Այն ունի հագեցած ու խորը համ: Հիմնականում օգտագործվում է անխառն վիճակում, թեեւ հնարավոր է ինչ-որ բան ավելացնել: Այդ պատճառով տեղացիները նաեւ  բազմաթիվ կոկտեյլներ են առաջարկում, որից ամենահայտնին Dark’n Stormy է՝ պատրաստված Golsing’s Black Seal-ից եւ կոճապղպեղի գարեջրից:

 

Աղբյուրը՝ Otvetinavse.com


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել