Օֆին խոսել է երեւանյան այցի, հոր մահվան մասին եւ նկարահանվել News.am Style-ի ֆոտոշարքում

ՇոկTok. «Թատերականի ժողովուրդն ինձ ընդհանրապես չի սիրում». Դիանա Մխիթարյան

ՇոկTok. «Ես ու եղբայրս այնպես ենք արել, որ ոչ մայրս միայնակ լինի, ոչ` տատիկս». Գևորգ Մկրտչյան

«Ոսկե ծիրան» 19-րդ միջազգային կինոփառատոնի պաշտոնական բացումն ու կարմիր գորգը

Դեն Բիլզերյանը Երեւանում է․ Պոկերի արքան հանդիպել է երկրպագուներին ու ներկայացրել իր գիրքը

ՇոկTok. «Տղաների կողմից բացասական էր ընդունվում, որ ասում էի «привет пупсики»». Էվելինա Խանոյան

ՇոկTok. «Հայկական տիկտոկում վատ կոնտենտն ավելի շատ է, քան` լավը». Անդրանիկ

ՇոկTok. «Բոլորը մտածում էին, թե հղի եմ». Օվսաննա Խաչատրյան

«Ժառանգ80» նախագծի նկարահանման մեկնարկը տրված է

ՇոկTok. «Բուքմեյքերների գովազդ չեմ անի». Ռաֆո Համբարձումյանը` բլոգային կյանքի, տիկտոկերներին բլոկելու մասին

Ամերիաբանկի «Դարձիր փոփոխությունը» մրցույթի հաղթող թիմը ստացավ 3 մլն ՀՀ դրամ մրցանակ

ՇոկTok. Մագա Հարությունյանը` միլիոններ աշխատելու, սիրելիից բաժանվելու եւ Քինգ Ռուզիի հետ կոնֆլիկտի մասին

ՇոկTok. Անյա Սահակյանը` տղամարդու վրա ձեռք բարձրացնելու, ոստիկանություն ընկնելու, բաց տեսարաններում նկարահանվելու մասին

«Նոյը եւ՛ ինձ է նման, եւ՛ ամուսնուս». Լյուսի

ՇոկTok. «Իմ բոլոր ուզողները հիմնականում «ճիշտ աբրած տղերք են»». Ջուլիաննա Հարությունյան (julianna_loo_)

«Սիրո հասակ». մարտի 18-ից կմեկնարկի նոր հումորային նախագիծը

ՇոկTok. «Երբ ինձ հարցնում են, կուզեիր բոյով լինել, ասում եմ ոչ». Աստվածուհի (Ելենա Վարդերեսյան)

Նոր արկածներով եւ փորձություններով հումորային սիթքոմ. «Հյուրերն անցյալից»

Հումակերությունը՝ սնվելու նոր թրենդ

19:06, 23 մարտի

Հումակերությունը սնվելու հատուկ ձեւ է, երբ սննդի մեջ օգտագործվում են միայն հում բանջարեղեն, մրգեր, ընդեղեն։ Այս դեպքում սնունդը որեւէ մշակման՝  խաշելու, տապակելու եւ այլնի, չի ենթարկվում: Հումակերությունը գնալով ավելի մեծ ժողովրդականություն է վայելում:

Հումակերությունը հատկապես լայն տարածված է բուսակերների մոտ: Սակայն բոլոր հումակերները չէ, որ բուսակեր են, նրանք կարող են նաեւ կենդանական ծագման  մթերք օգտագործել: Օրինակ, որոշ հյուսիսային ժողովուրդներ հում վիճակով ձուկ են օգտագործում կամ ոստրեներ:

Մարդիկ, ովքեր մեծ ժամանակ են անցկացնում խոհանոցում, կարող են չհավատալ հումակերությանը: Բայց նրանք, ովքեր ընտրում են հումակերությունը, սննդարար նյութերի պակաս չեն զգում, ապրում են լիարժեք կյանքով եւ ավելի քիչ են հիվանդանում:

 Ընտրելով սնվելու բնական տարբերակը՝ մարդը կարող է իրեն ոչնչում չսհամանափակել՝ ուտել ամեն ինչ եւ որքան սիրտդ կուզի: Հումակերության մեջ  չկա որոշակի օգտակար մթերքների ցանկ։ Յուրաքանչյուրն ունի իր սիրելի միրգն ու բանջարեղենը, որը կարող է ուտել առանց սահմանափակման: Ցանկացած հում մթերք՝ ինչպես բուսական, այնպես էլ կենդանական, պարունակում է օրգանիզմի համար բոլոր անհրաժեշտ վիտամինները, իսկ թերմոմշակման դեպքում դրանց մի մասը կորցնում է իր նշանակությունը:

Անցումը հումակերության ոմանց համար շատ հեշտ է լինում եւ մեծ ջանքեր չի պահանջում, իսկ ոմանց համար՝ ավելի դժվար: Այս պարագայում լավ կլինի, եթե անցումն աստիճանաբար կատարվի՝ ամեն անգամ ավելացնելով հում  սննդամթերքի քանակությունը ձեր սննդակարգում: Առաջին շրջանում շատ դժվար կլինի սիրելի ուտեստը պատրաստելուց հրաժարվելը: Ուստի, եթե շատ եք ցանականում, կարող եք դա անել: Հումակերությունը, ինչպես սնվելու ցանկացած եղանակ,  պետք է առաջին հերթին դրական զգացողություններ առաջացնի, ոչ թե ստամոքսի խանգարումներ:

Բացի այդ, կան կարծիքներ, թե հումակերությունը հանգեցնում է հյուծման: Սկզբնական շրջանում, երբ օրգանիզմը հարմարվում է, հնարավոր է լինի քաշի կորուստ, բայց ժամանակի հետ օրգանիզմն ստանում է իր սկզբնական քաշը:  

 

Աղբյուրը՝ Otvenavse.com


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
«Եվրատեսիլ 2019». ձեզ դո՞ւր է գալիս Սրբուկի մրցութային «Walking out» երգը
Այո
Ոչ