«Բլբուլյաններ 3». 3 անգամ ավելի ծիծաղելի սիթքոմը մեկնարկում է

#Backstage. Ինչպես են ընթանում «Արտակարգ Արտակ» նոր հումորային սիթքոմի նկարահանումները

Օֆին խոսել է երեւանյան այցի, հոր մահվան մասին եւ նկարահանվել News.am Style-ի ֆոտոշարքում

ՇոկTok. «Թատերականի ժողովուրդն ինձ ընդհանրապես չի սիրում». Դիանա Մխիթարյան

ՇոկTok. «Ես ու եղբայրս այնպես ենք արել, որ ոչ մայրս միայնակ լինի, ոչ` տատիկս». Գևորգ Մկրտչյան

«Ոսկե ծիրան» 19-րդ միջազգային կինոփառատոնի պաշտոնական բացումն ու կարմիր գորգը

Դեն Բիլզերյանը Երեւանում է․ Պոկերի արքան հանդիպել է երկրպագուներին ու ներկայացրել իր գիրքը

ՇոկTok. «Տղաների կողմից բացասական էր ընդունվում, որ ասում էի «привет пупсики»». Էվելինա Խանոյան

ՇոկTok. «Հայկական տիկտոկում վատ կոնտենտն ավելի շատ է, քան` լավը». Անդրանիկ

ՇոկTok. «Բոլորը մտածում էին, թե հղի եմ». Օվսաննա Խաչատրյան

«Ժառանգ80» նախագծի նկարահանման մեկնարկը տրված է

ՇոկTok. «Բուքմեյքերների գովազդ չեմ անի». Ռաֆո Համբարձումյանը` բլոգային կյանքի, տիկտոկերներին բլոկելու մասին

Ամերիաբանկի «Դարձիր փոփոխությունը» մրցույթի հաղթող թիմը ստացավ 3 մլն ՀՀ դրամ մրցանակ

ՇոկTok. Մագա Հարությունյանը` միլիոններ աշխատելու, սիրելիից բաժանվելու եւ Քինգ Ռուզիի հետ կոնֆլիկտի մասին

ՇոկTok. Անյա Սահակյանը` տղամարդու վրա ձեռք բարձրացնելու, ոստիկանություն ընկնելու, բաց տեսարաններում նկարահանվելու մասին

«Նոյը եւ՛ ինձ է նման, եւ՛ ամուսնուս». Լյուսի

ՇոկTok. «Իմ բոլոր ուզողները հիմնականում «ճիշտ աբրած տղերք են»». Ջուլիաննա Հարությունյան (julianna_loo_)

«Սիրո հասակ». մարտի 18-ից կմեկնարկի նոր հումորային նախագիծը

Հումակերությունը՝ սնվելու նոր թրենդ

19:06, 23 մարտի

Հումակերությունը սնվելու հատուկ ձեւ է, երբ սննդի մեջ օգտագործվում են միայն հում բանջարեղեն, մրգեր, ընդեղեն։ Այս դեպքում սնունդը որեւէ մշակման՝  խաշելու, տապակելու եւ այլնի, չի ենթարկվում: Հումակերությունը գնալով ավելի մեծ ժողովրդականություն է վայելում:

Հումակերությունը հատկապես լայն տարածված է բուսակերների մոտ: Սակայն բոլոր հումակերները չէ, որ բուսակեր են, նրանք կարող են նաեւ կենդանական ծագման  մթերք օգտագործել: Օրինակ, որոշ հյուսիսային ժողովուրդներ հում վիճակով ձուկ են օգտագործում կամ ոստրեներ:

Մարդիկ, ովքեր մեծ ժամանակ են անցկացնում խոհանոցում, կարող են չհավատալ հումակերությանը: Բայց նրանք, ովքեր ընտրում են հումակերությունը, սննդարար նյութերի պակաս չեն զգում, ապրում են լիարժեք կյանքով եւ ավելի քիչ են հիվանդանում:

 Ընտրելով սնվելու բնական տարբերակը՝ մարդը կարող է իրեն ոչնչում չսհամանափակել՝ ուտել ամեն ինչ եւ որքան սիրտդ կուզի: Հումակերության մեջ  չկա որոշակի օգտակար մթերքների ցանկ։ Յուրաքանչյուրն ունի իր սիրելի միրգն ու բանջարեղենը, որը կարող է ուտել առանց սահմանափակման: Ցանկացած հում մթերք՝ ինչպես բուսական, այնպես էլ կենդանական, պարունակում է օրգանիզմի համար բոլոր անհրաժեշտ վիտամինները, իսկ թերմոմշակման դեպքում դրանց մի մասը կորցնում է իր նշանակությունը:

Անցումը հումակերության ոմանց համար շատ հեշտ է լինում եւ մեծ ջանքեր չի պահանջում, իսկ ոմանց համար՝ ավելի դժվար: Այս պարագայում լավ կլինի, եթե անցումն աստիճանաբար կատարվի՝ ամեն անգամ ավելացնելով հում  սննդամթերքի քանակությունը ձեր սննդակարգում: Առաջին շրջանում շատ դժվար կլինի սիրելի ուտեստը պատրաստելուց հրաժարվելը: Ուստի, եթե շատ եք ցանականում, կարող եք դա անել: Հումակերությունը, ինչպես սնվելու ցանկացած եղանակ,  պետք է առաջին հերթին դրական զգացողություններ առաջացնի, ոչ թե ստամոքսի խանգարումներ:

Բացի այդ, կան կարծիքներ, թե հումակերությունը հանգեցնում է հյուծման: Սկզբնական շրջանում, երբ օրգանիզմը հարմարվում է, հնարավոր է լինի քաշի կորուստ, բայց ժամանակի հետ օրգանիզմն ստանում է իր սկզբնական քաշը:  

 

Աղբյուրը՝ Otvenavse.com


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
«Եվրատեսիլ 2019». ձեզ դո՞ւր է գալիս Սրբուկի մրցութային «Walking out» երգը
Այո
Ոչ