Մակարոնը լվանալը
Խոստովանեք, որ հաճախ եք հենց այսպես վարվում՝ եփած մակարոնը ջրով լվանում եք: Ամենայն հավանականությամբ, այսպես են վարվել ձեր մայրիկն ու տատիկը, եւ ձեր գործողությունները ընդամենը «գենետիկ հիշողության անդրադարձն» են: Բայց եթե մեր մայրիկների եւ տատիկների դեպքում ամեն ինչ հասկանալի է (այն տարիներին մակարոնեղենն, անկեղծ ասած, միանգամայն կասկածելի որակ ուներ), ապա այսօր մակարոնային արտադրանքը լվանալու սովորությունը իր այժմեականությունը պարզապես կորցրել է, իսկ ուղղակիորեն մտել է առասպելների կարգի մեջ, որոնք վաղուց մոռանալու ժամանակն է:
Այսպիսով, ինչո՞ւ չի կարելի եփած մակարոնը լվանալ: Որովհետեւ եփելու ժամանակ մակարոնի մակերեւույթին արժեքավոր օսլա է առաջանում, որն իր հերթին օգնում է, որ սոուսը լավ ներծծվի: Իտալիայում, որն աշխարհում պաստայի տարբեր տեսակների չեմպիոնն է, տնտեսուհիներն, օրինակ, նույնիսկ ջուրը, որի մեջ մակարոնը եփվել է, չեն թափում, այլ օգտագործում են չափազանց խիտ սոուսների համար:
Արգանակի մեջ եփելու սկզբում աղ լցնելը
Մտաբերեք, թե որքան հաճախ եք, օրինակ, տավարի մսի շքեղ կտոր գնելիս եւ դրանից սքանչելի արգանակի հիմքով ցնցող ապուր պատրաստելու մասին երազելիս, ի վերջո, հայտնաբերել, որ ամեն ինչ, կարծես, վատ չէ, միայն թե չափից ավելի աղի է: Իսկ գիտեք ինչո՞ւ: Հենց այն պատճառով, որ արգանակի մեջ աղ եք լցրել պատրաստելու ամենասկզբում: Եփելիս ջուրն անխուսափելիորեն գոլորշիանում է եւ ստիպված ես լինում այն ավելացնել ու համապատասխանաբար՝ նաեւ աղը:
Սոդան քացախով մարելը
Եվս մեկ միանգամայն անօգուտ «ողջույն անցյալից»: Բայց ինչպե՞ս թե, հակադարձում եք դուք, չէ՞ որ մեր մայրիկներն ու տատիկները պարբերաբար այս հնարքից են օգտվել, եւ մենք բոլորս հիշում ենք, թե դրանից հետո ինչպիսի ցնցող կարկանդակներ էին ստացվում:
Հիշելը՝ հիշում ենք, բայց ավելորդ չի լինի իմանալ, որ սոդան քացախով մարելիս ամբողջ ածխաթթու գազը, որը եւ պետք է խմորին նրբություն հաղորդի, օդ է ցնդում: Իսկ, ահա, խմորի բարձրանալու համար պատասխանատու է հենց սոդան, որին քիմիական այս փորձի ընթացքում բախտ է վիճակվել չմարած մնալ:
Կտրատելուց անմիջապես հետո կարտոֆիլը տապակելը
Քանի՞ անգամ եք ջեռոցից գյուղական ոճով պատրաստվող կարտոֆիլի տապակը հանելուց հետո, որը հռչակված է իր խրթխրթան կեղեւով, հայտնաբերել, որ փաստացի լավագույն դեպքում խորշոմապատ շերտեր եք ստացել:
Գաղտնիքը բացահայտենք. կարտոֆիլի շերտերը տապակի մեջ դնելուց առաջ մեկ-երկու ժամ սառը ջրով թրջեք: Ջրում անցկացրած ժամանակի ընթացքում կարտոֆիլն ազատվում է ավելորդ օսլայից, եւ տապակելուց հետո դուք կհասնեք նույն ախորժալի կեղեւին:
Շաքարը բուլկիի մեջ, աղը՝ ապուրի
Ա՛յ սա սխալ է: Սխալ է շաքարն արհամարհել ոչ քաղցր ճաշատեսակներ պատրաստելիս, եւ աղը՝ քաղցր ճաշատեսակների դեպքում: Բնականաբար, մենք խորհուրդ չենք տալիս բորշի մեջ այնքան շաքար ավելացնել, որքան ավելացնում եք, օրինակ, մուրաբա պատրաստելիս: Սակայն ապուրների եւ երկրորդ ճաշատեսակների մեջ մեկ փոքր պտղունցը, հատկապես այն ճաշատեսակների մեջ, որոնցում լոլիկի նման թթու բաղադրիչներ կան, կարող է համը որակապես լավացնել:
Աղբյուրը՝ Otvetnavse.com
Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում
19:17, 30 ապրիլի
Դուբայի 120 ամենահարուստ ընտանիքների եւ մասնավոր անձանց կարողությունը կազմում է 1 տրիլիոն դոլար18:05, 30 ապրիլի
«Այս եթերաշրջանն ամենաինտրիգայինն է լինելու»․ մեկնարկում է «Սյուրպրիզ 4»-ը16:23, 30 ապրիլի
«Տիտանիկի» ամենահարուստ ուղեւորի մոտ գտնված գրպանի ոսկե ժամացույցը վաճառվել է ռեկորդային՝ 1,46 մլն դոլարով15:40, 30 ապրիլի
KFC-ն որոշել է օծանելիք արտադրել14:37, 30 ապրիլի
Իվետա Մուկուչյանը պատասխանել է իրեն ուղղված վատ մեկնաբանություններին13:02, 30 ապրիլի
Իրինա Շեյքը բուռն սելֆի է հրապարակել՝ Թոմ Քրուզի հետ հանդիպել ցանկանալու լուրերի ֆոնին12:45, 30 ապրիլի
Կիրկորովը պատմել է, թե ինչու է դադարել շփվել Պուգաչովայի հետ12:13, 30 ապրիլի
Doja Cat-ի արտառոց հագուստը. ներքնազգեստ, պատռված զուգագուլպաներ եւ հսկայական մուշտակ11:13, 30 ապրիլի
Քիմ Քարդաշյանին նորից կասկածել են Բյանկա Սենսորիի ոճը կրկնօրինաելու մեջ10:21, 30 ապրիլի
Բրիթնի Սփիրսի շրջապատը պնդում է, որ նա «ամբողջովին դիսֆունկցիոնալ է» և կործանման եզրին է09:00, 30 ապրիլի
ԱՊՐԻԼԻ 30-Ի ՁԵՐ ՌՈՄԱՆՏԻԿ ՀՈՐՈՍԿՈՊԸ23:23, 29 ապրիլի
Lamborghini-ն ներկայացրել է առաջին հիբրիդային սուպեր SUV Urus SE-ն