Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Տիհանա Vibes Արսեն Գրիգորյանի հետ. Ընկերուհի չունեմ, ժամանակ չունեմ

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք կկարողանայի՞ք պատասխանել այս հարցերին

Pop NEWS. Շաբաթվա ամենաքննարկված իրադարձությունները

Սիրո տոնը՝ Սիրուշոյի հետ. բացառիկ կադրեր՝ երգչուհու համերգից, որի տոմսերն անմիջապես սպառվել էին

Տիհանա Vibes. փեսացուն հյուսիսից եւ Տրնդեզի խարույկի բոցերը

Kinodaran-ի՝ մեծ աղմուկ հանած «Սուրբը» սերիալը նոր իրականություն է սահմանում Հայաստանում

«2024-ին, վերջապես, կամուսնանանք». Գևորգ Մկրտչյան

Ախթալայում 10-րդ անգամ կկայանա Խորովածի փառատոնը

15:01, 15 օգոստոսի

Օգոստոսի 18-ին Ախթլայում արդեն 10-րդ տարին կկայանա Խորովածի փառատոնը: Այսօր կայացած մամուլի ասուլիսի ժամանակ փառատոնի կազմակերպիչ՝ Հայ խորհարարական ավանդույթների զարգացման եւ պահպանման հասարակական կազմակերպության նախագահ Սեդրակ Մամուլյանը խոսեց ամենամյա փառատոնի կարեւորության, Ախթալայում այն անցկացնելու նշանակության ու մրցութային փուլերի մասին:

«Այս փսռատոնը հենց ստեղծման օրվանից իր առաջ դրել է մի քանի խնդիր: Մեզ շատ են հարցնում, թե ինչու է այն անցկացվում Ախթալայում: Փառատոնը 2007 թ-ին ստեղծվել է «Հյուսիսային դարպասներ» ծրագրի շրջանակում, տվյալ տարածաշրջանի զարգացման հարցն է դրվել դրա մեջ՝ տուրիզմի կամ այլ ուղիներով: Սկզբնական շրջանում մենք փառատոնն անցկացնում էինք  եկեղեցու տարածքում: Ինչպես գիտեք՝ եկեղեցու հարցով էլ խնդիրներ կան Հայաստանի եւ Վրաստանի միջեւ: Մենք ուզում ենք, որ մեր բարեկամ երկրի հետ համատեղ մի միջոցառում անենք, որ լինի մի երեւույթ, որը ոչ թե մեզ կվանի, այլ կմիավորի: Բացի այդ՝ խոհանոցի զարգացման խնդիր ենք դրել մեր առաջ: Այս տոնի ընթացքում տարբեր մասնագիտության մարդիկ կարող են շփվել միմյանց հետ եւ փոխանակվել գաղափարներով: Ախթալայի տարածքում այս միջոցառմանն արդեն սպասում են տեղացիները: Կարող եմ ասել, որ մենք հասել ենք այս տարածաշրջանի հանրահռչակման նպատակին»,-նշեց Մամուլյանը՝ եւս մեկ անգամ շեշտելով՝ խորովածը կերակուր չէ, այն ջերմային մշակման եղանակ է: Այսինքն՝ այս փառատոնի ընթացքում խորովում են ոչ միայն միս, այլեւ բանջարեղեն, մրգեր, նույնիսկ՝ ձմերուկ:

Փառատոնն անցկացվելու է երկու փուլով՝  մրցութային եւ գեղարվեստական: Մրցույթն անցկացվելու է «Լավագույն համ», «Լավագույն տեսք» եւ «Լավագույն մտահաղացում» անվանակարգերով: Առաջին, երկրորդ եւ երրորդ տեղերը զբաղեցրած մասնակիցներն արժանանալու են ոսկե, արծաթե եւ բրոնզե մեդալների, իսկ հաղթողը կստանա հոբելյանական արձանիկ: Ժյուրիի անդամները տասն են լինելու, նրանց մեջ կլինեն եւ արվեստագետներ, եւ հայտնի խոհարարներ: Հայաստանի եւ Վրաստանի տարածաշրջանները ներկայացնող ավանդական թիմերի հետ մեկտեղ փառատոնին կմասնակցեն զինծառայողների, գրողների և ֆիզիկոսների թիմեր:

Փառատոնի գեղարվեստական մասը կուղեկցվի ազգագրական երգ ու պարով:

Մամուլյանը նաեւ հավելեց, որ օգոստոսի նախավերջին շաբաթն իրենք հռչակելու են Խորովածի միջազգային օր:

Սյունե Առաքելյան


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել