Ձմեռն անհնար է պատկերացնել առանց տաք ուտեստների։ NEWS.am STYLE-ն առաջարկում է խաշիլի բաղադրատոմսը, որը կարող է պատրաստել յուրաքանչյուր տան տիկին։
Հագեցնող նախաճաշի հիմնական բաղադրամասը հենց փոխինձն է: Փոխինձը նախապես թավայում բոված ցորենն է, բայց ավելի մուգ գույնի, իսկ հատիկները ալյուրի հատիկներից ավելի խոշոր են: Փոխինձով խաշիլը Հայաստանում հիմնականում ձմեռային ճաշատեսակ է։ Այն մատչելի եւ պարզ պատրաստվող ուտեստ է:
Պատրաստման համար անհրաժեշտ է․
0,5 կգ փոխինձ
2 լ ջուր
0,5 ճաշի գդալ աղ
150 գ յուղ
500 գ մածուն
Պատրաստման եղանակը
Կաթսայով 2 լ ջուրը դնել գազօջախին: Երբ ջուրը սկսում է եռալ, վերցնել կրակից, ավելացնել 0,5 ճաշի գդալ աղ ու թողնել, որ սառչի։ Գդալ-գդալ ավելացնել փոխինձը ու անընդհատ փայտե գդալով խառնել մինչեւ այն թանձր զանգված դառնա: Ստացված զանգվածը նորից դնել գազօջախին` շարունակաբար խառնել մինչեւ եռալը: Թողնել եռա 15 րոպե ու վերցնել գազօջախից:
Մատուցելիս կամ ուտելիս ափսեի կենտրոնում գդալով փոսիկ անել ու մեջը յուղ լցնել: Փոխինձի վրա կարելի է մածուն ավելացնել եւ ճաշակել:
Ճիշտ պատրաստված փոխինձը պետք է քաղցրահամ ու աղի լինի:
Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում
14:04, 4 փետրվարի
Սերը, որն «ամեն բան հանդուրժում է»․ հայտնիների ռոմանտիկ պատմություններն ու խորհուրդը՝ բոլոր նրանց, ովքեր փնտրում են սեր (ֆոտո)12:46, 4 փետրվարի
Ջամբատիստա Վալի. գարնան գովերգ11:05, 4 փետրվարի
Իսկ դուք ու՞մ եք տեսել երազում․ իրենց փորձով կիսվել են Սրբուկն ու Վիկտորյա Սահակյանը09:00, 4 փետրվարի
ՓԵՏՐՎԱՐԻ 4-Ի ՁԵՐ ՌՈՄԱՆՏԻԿ ՀՈՐՈՍԿՈՊԸ23:18, 3 փետրվարի
Հայկական փոփ․ սիրային լիրիկան որպես սուբլիմացիայի միջոց21:29, 3 փետրվարի
Wine Story. Աշխարհի ամենաթանկ գինիների հնգյակը, որոնք հիացմունքի են արժանի20:15, 3 փետրվարի
Աստղային գեղեցկության գաղտնիքներ. Ջեյ Լոն եւ նրա «հավերժ երիտասարդ» դեմքը19:18, 3 փետրվարի
18:49, 3 փետրվարի
BRUNETTE. ճանաչելի ոճի նրբությունները18:05, 3 փետրվարի
Մահացել է ֆրանսիացի կուտյուրյե Պակո Ռաբանը16:24, 3 փետրվարի
Պամելա Անդերսոն. երեք լեգենդար կերպար15:40, 3 փետրվարի
Viktor & Rolf. ոտքից գլուխ եւ հակառակը (ֆոտո)