Էմմա Մկրտչյանը` մանկության վառ հուշերի, Երեւանում բնակվելու եւ իր սիրտը կոտրելու մասին

Գոհար Հարությունյանը` մանկության, հայրիկի բացի եւ 16 տարեկանում նշանադրությունը չեղարկելու մասին

«Խորոտիկ-մորոտիկ»․ Սոֆի Մխեյանը՝ իր նոր տեսահոլովակի մասին

«Չէի կարողանում պատկերացնել, որ մայրս չկա». Աղաս Մանուկյանը` իր մեծ կորստի եւ անցած ճանապարհի մասին

BACKSTAGE. Ինչպես են անցել «Սիրուն Սոնայի» վերջին նկարահանումները

«Հորս վերաբերմունքը փոխվեց իմ հանդեպ»․ Վիկտորիա Սահակյանը՝ դիպլոմ չստանալու եւ չստացված սիրո մասին

Ինչպես են ընթացել Արամեի նոր տեսահոլովակի նկարահանումները քաղաքից դուրս

Ամենամեծ կորուստը, կյանքի նպատակը եւ ծնողների խորհուրդը․ Բլից հարցեր Ժաննա Բուտուլյանի հետ

Լիա Զախարյանը՝ հայկական շոուբիզնեսի ամենահմայիչ մարդու, ամենամեծ կորստի և առօրյայի մասին․ ԲԼԻՑ ՀԱՐՑԵՐ

Քրիստինե Պեպելյանը՝ իր նոր նախագծի եւ որդու՝ Արեգի մասին

Քիմ Քարդաշյանի 60 մլն դոլորանոց առանձնատունը

Մանուկ Ալեքսանյանը՝ սեզոնի թրենդների, հակաթրենդների եւ Pillow Challenge-ի մասին

Մարիամ Ալեքսանյանը՝ մոլերից մեկում խայտառակ լինելու եւ ամուսնության հարցից խուսափելու մասին․ ԲԼԻՑ ՀԱՐՑԵՐ

Մանկության ամենավառ հուշից մինչեւ զավեշտալի սիրո խոստովանությունը․ բլից հարցեր՝ Դիանա Տոռեսի հետ

Մատնահարդարման 5 տարածված միֆեր

90-ականներին ծնողներս թույլ չեն տվել, որ ես ու քույրս մտածենեք տան հոգսերի մասին»․ Իրինա Թովմասյան

5 խորհուրդ առողջ մազեր ունենալու համար. Ջեք Թեքեյան

BACKSTAGE. Գոշը, Քրիստինա Եղոյանը, Լիանա Վանոյանը, Արուս Տիգրանյանը եւ այլ դերասաններ` «Կինստարգրամ» նոր սիթքոմում (ֆոտո/վիդեո)

Թթխմորով կեքս Զատիկին ընդառաջ

16:36, 11 ապրիլի

Ձեզ ենք ներկայացնում հիանալի կեքսի բաղադրատոմս։ Նուշով ու չամիչով այս համեղ թխվածքը կարելի է ոչ միայն Զատիկին պատրաստել, այլեւ մյուս տոների ժամանակ: Դրա բույրն ու անկրկնելի համը ոչ ոքի անտարբեր չեն թողնի։

Խմորի համար

200 գրամ 30% յուղայնությամբ սերուցք;

200 գրամ կարագ կամ մարգարին;

500 գրամ ցորենի ալյուր;

1 տուփ չոր թթխմոր;

150 գրամ շաքարավազ;

1 տուփ վանիլային շաքար;

6 կաթիլ կիտրոնի հյութ;

մի պտղունց աղ;

4 ձու;

150 գրամ մուգ չամիչ;

150 գրամ այլ չամիչ;

100 գրամ մանրացրած նուշ։

Զարդարելու համար անհրաժեշտ է շաքարի փոշի:

Պատրաստման եղանակը

Սերուցքը տաքացնել կաթսայի մեջ, վրան լցնել մարգարինը կամ կարագը: Ալյուրը լցնել խորը տարայի մեջ եւ թթխմորի հետ լավ խառնել: Ավելացնել մյուս բաղադրիչները, սերուցքա-կարագային խառնուրդը՝ բացի նուշից ու չամիչից:

Այս ամենը հարիչով 5 րոպե լավ հարել. սկզբում թույլ, հետո՝ առավելագույն արագությամբ, մինչեւ հարթ խմոր ստացվի: Ավելացնել չամիչն ու նուշը:

Խմորը դնել տաք տեղում, որպեսզի հասունանա: Այն պետք է զգալիորեն մեծանա: Եվս մեկ անգամ խմորը հարիչով հարել առավելագույն արագությամբ, ձեւամանի մեջ կարագ քսել, խմորը դնել մեջը եւ կրկին թողնել հանգստանա:

Թխել 60 րոպե, 180 աստիճան տաքացրած էլեկտրական ջեռոցում: Թխվելուց հետո կեքսը 10 րոպե թողնել ձեւամանում, այնուհետեւ դնել ափսեի վրա: Սառչելուց հետո վրան շաքարի փոշի լցնել ու մատուցել։

Ի գիտություն. չամիչի ու նուշի փոխարեն կարելի է 100 գրամ չորացրած բալ օգտագործել, 200 գրամ խոշոր կտրատաշ ծիրանի չիր եւ 50 գրամ բոված պիստակ։ Կեքսի ձեւամանի փոխարեն կարելի է կուլիչի ձեւաման օգտագործել։

Նյութը՝ liza.ua կայքի


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում






  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
«Եվրատեսիլ 2019». ձեզ դո՞ւր է գալիս Սրբուկի մրցութային «Walking out» երգը
Այո
Ոչ