Օֆին խոսել է երեւանյան այցի, հոր մահվան մասին եւ նկարահանվել News.am Style-ի ֆոտոշարքում

ՇոկTok. «Թատերականի ժողովուրդն ինձ ընդհանրապես չի սիրում». Դիանա Մխիթարյան

ՇոկTok. «Ես ու եղբայրս այնպես ենք արել, որ ոչ մայրս միայնակ լինի, ոչ` տատիկս». Գևորգ Մկրտչյան

«Ոսկե ծիրան» 19-րդ միջազգային կինոփառատոնի պաշտոնական բացումն ու կարմիր գորգը

Դեն Բիլզերյանը Երեւանում է․ Պոկերի արքան հանդիպել է երկրպագուներին ու ներկայացրել իր գիրքը

ՇոկTok. «Տղաների կողմից բացասական էր ընդունվում, որ ասում էի «привет пупсики»». Էվելինա Խանոյան

ՇոկTok. «Հայկական տիկտոկում վատ կոնտենտն ավելի շատ է, քան` լավը». Անդրանիկ

ՇոկTok. «Բոլորը մտածում էին, թե հղի եմ». Օվսաննա Խաչատրյան

«Ժառանգ80» նախագծի նկարահանման մեկնարկը տրված է

ՇոկTok. «Բուքմեյքերների գովազդ չեմ անի». Ռաֆո Համբարձումյանը` բլոգային կյանքի, տիկտոկերներին բլոկելու մասին

Ամերիաբանկի «Դարձիր փոփոխությունը» մրցույթի հաղթող թիմը ստացավ 3 մլն ՀՀ դրամ մրցանակ

ՇոկTok. Մագա Հարությունյանը` միլիոններ աշխատելու, սիրելիից բաժանվելու եւ Քինգ Ռուզիի հետ կոնֆլիկտի մասին

ՇոկTok. Անյա Սահակյանը` տղամարդու վրա ձեռք բարձրացնելու, ոստիկանություն ընկնելու, բաց տեսարաններում նկարահանվելու մասին

«Նոյը եւ՛ ինձ է նման, եւ՛ ամուսնուս». Լյուսի

ՇոկTok. «Իմ բոլոր ուզողները հիմնականում «ճիշտ աբրած տղերք են»». Ջուլիաննա Հարությունյան (julianna_loo_)

«Սիրո հասակ». մարտի 18-ից կմեկնարկի նոր հումորային նախագիծը

ՇոկTok. «Երբ ինձ հարցնում են, կուզեիր բոյով լինել, ասում եմ ոչ». Աստվածուհի (Ելենա Վարդերեսյան)

Նոր արկածներով եւ փորձություններով հումորային սիթքոմ. «Հյուրերն անցյալից»

Թթխմորով կեքս Զատիկին ընդառաջ

16:36, 11 ապրիլի

Ձեզ ենք ներկայացնում հիանալի կեքսի բաղադրատոմս։ Նուշով ու չամիչով այս համեղ թխվածքը կարելի է ոչ միայն Զատիկին պատրաստել, այլեւ մյուս տոների ժամանակ: Դրա բույրն ու անկրկնելի համը ոչ ոքի անտարբեր չեն թողնի։

Խմորի համար

200 գրամ 30% յուղայնությամբ սերուցք;

200 գրամ կարագ կամ մարգարին;

500 գրամ ցորենի ալյուր;

1 տուփ չոր թթխմոր;

150 գրամ շաքարավազ;

1 տուփ վանիլային շաքար;

6 կաթիլ կիտրոնի հյութ;

մի պտղունց աղ;

4 ձու;

150 գրամ մուգ չամիչ;

150 գրամ այլ չամիչ;

100 գրամ մանրացրած նուշ։

Զարդարելու համար անհրաժեշտ է շաքարի փոշի:

Պատրաստման եղանակը

Սերուցքը տաքացնել կաթսայի մեջ, վրան լցնել մարգարինը կամ կարագը: Ալյուրը լցնել խորը տարայի մեջ եւ թթխմորի հետ լավ խառնել: Ավելացնել մյուս բաղադրիչները, սերուցքա-կարագային խառնուրդը՝ բացի նուշից ու չամիչից:

Այս ամենը հարիչով 5 րոպե լավ հարել. սկզբում թույլ, հետո՝ առավելագույն արագությամբ, մինչեւ հարթ խմոր ստացվի: Ավելացնել չամիչն ու նուշը:

Խմորը դնել տաք տեղում, որպեսզի հասունանա: Այն պետք է զգալիորեն մեծանա: Եվս մեկ անգամ խմորը հարիչով հարել առավելագույն արագությամբ, ձեւամանի մեջ կարագ քսել, խմորը դնել մեջը եւ կրկին թողնել հանգստանա:

Թխել 60 րոպե, 180 աստիճան տաքացրած էլեկտրական ջեռոցում: Թխվելուց հետո կեքսը 10 րոպե թողնել ձեւամանում, այնուհետեւ դնել ափսեի վրա: Սառչելուց հետո վրան շաքարի փոշի լցնել ու մատուցել։

Ի գիտություն. չամիչի ու նուշի փոխարեն կարելի է 100 գրամ չորացրած բալ օգտագործել, 200 գրամ խոշոր կտրատաշ ծիրանի չիր եւ 50 գրամ բոված պիստակ։ Կեքսի ձեւամանի փոխարեն կարելի է կուլիչի ձեւաման օգտագործել։

Նյութը՝ liza.ua կայքի


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Հայաստանի ամենահայտնի տղամարդը
Նիկոլ Փաշինյան
Սերժ Թանկյան
Մկրտիչ Արզումանյան
Հայկ Մարության