«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Տիհանա Vibes Արսեն Գրիգորյանի հետ. Ընկերուհի չունեմ, ժամանակ չունեմ

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք կկարողանայի՞ք պատասխանել այս հարցերին

Թթխմորով կեքս Զատիկին ընդառաջ

16:36, 11 ապրիլի

Ձեզ ենք ներկայացնում հիանալի կեքսի բաղադրատոմս։ Նուշով ու չամիչով այս համեղ թխվածքը կարելի է ոչ միայն Զատիկին պատրաստել, այլեւ մյուս տոների ժամանակ: Դրա բույրն ու անկրկնելի համը ոչ ոքի անտարբեր չեն թողնի։

Խմորի համար

200 գրամ 30% յուղայնությամբ սերուցք;

200 գրամ կարագ կամ մարգարին;

500 գրամ ցորենի ալյուր;

1 տուփ չոր թթխմոր;

150 գրամ շաքարավազ;

1 տուփ վանիլային շաքար;

6 կաթիլ կիտրոնի հյութ;

մի պտղունց աղ;

4 ձու;

150 գրամ մուգ չամիչ;

150 գրամ այլ չամիչ;

100 գրամ մանրացրած նուշ։

Զարդարելու համար անհրաժեշտ է շաքարի փոշի:

Պատրաստման եղանակը

Սերուցքը տաքացնել կաթսայի մեջ, վրան լցնել մարգարինը կամ կարագը: Ալյուրը լցնել խորը տարայի մեջ եւ թթխմորի հետ լավ խառնել: Ավելացնել մյուս բաղադրիչները, սերուցքա-կարագային խառնուրդը՝ բացի նուշից ու չամիչից:

Այս ամենը հարիչով 5 րոպե լավ հարել. սկզբում թույլ, հետո՝ առավելագույն արագությամբ, մինչեւ հարթ խմոր ստացվի: Ավելացնել չամիչն ու նուշը:

Խմորը դնել տաք տեղում, որպեսզի հասունանա: Այն պետք է զգալիորեն մեծանա: Եվս մեկ անգամ խմորը հարիչով հարել առավելագույն արագությամբ, ձեւամանի մեջ կարագ քսել, խմորը դնել մեջը եւ կրկին թողնել հանգստանա:

Թխել 60 րոպե, 180 աստիճան տաքացրած էլեկտրական ջեռոցում: Թխվելուց հետո կեքսը 10 րոպե թողնել ձեւամանում, այնուհետեւ դնել ափսեի վրա: Սառչելուց հետո վրան շաքարի փոշի լցնել ու մատուցել։

Ի գիտություն. չամիչի ու նուշի փոխարեն կարելի է 100 գրամ չորացրած բալ օգտագործել, 200 գրամ խոշոր կտրատաշ ծիրանի չիր եւ 50 գրամ բոված պիստակ։ Կեքսի ձեւամանի փոխարեն կարելի է կուլիչի ձեւաման օգտագործել։

Նյութը՝ liza.ua կայքի


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել