«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

The Guardian-ն իր երազանքի մենյուում ներառել է հայկական Tsaghkunk Restaurant and Glkhatun-ը

11:12, 28 հունվարի

Բրիտանական The Guardian թերթը հրապարակել է 20 եվրոպական ռեստորան, որոնք խորհուրդ է տալիս այցելել՝ հիմնվելով 20 խոհարարների եւ սննդի թեմաներով գրողների կարծիքների վրա։ Դրանց թվում է հայկական Tsaghkunk Restaurant and Glkhatun-ը։

Հայաստանն արժանի է ուշադրության, ասում է սննդի եւ ճանապարհորդության մասին հոդվածների հեղինակ Քերոլայն Էդենը, որի վերջին գիրքը՝ «Սառը խոհանոցը», լույս կտեսնի մայիսին։ «Եկեղեցիները, երաժշտությունը, թանգարանները, արվեստը եւ արշավը՝ բոլորը հասանելի են»,-ասում է նա: Գումարած՝ անհավանական սնունդ եւ գինի:

Էդենի՝ «իսկապես մթնոլորտային ուտելու վայրերի» ցուցակի առաջին տեղում է Ծաղկունք փոքրիկ գյուղը եւ համանուն ռեստորանը, որտեղ նա երազում է վերադառնալ։ «Դրա մասին հեշտ չէ խոսել, եւ առանձնապես հեշտ չէ այնտեղ հասնելը, բայց եթե հետաքրքրված եք տեղական համերով, ապա սա Հայաստանում պարտադիր այցելության վայր է: Խոհարարները հնարամիտ են, սունկ ու խոտաբույսեր են հավաքում շրջակա բլուրներից, իսկ տանը կից կա ավանդական հացատուն՝ թոնիրով՝ լավաշ պատրաստելու համար»։

Այնտեղ այցելելը հիանալի ճանապարհորդություն կլինի Սեւանա լճից, իսկ Երեւանից մեքենայով մեկ ժամվա ճանապարհ է: Հենց հասնեք, անպայման պատվիրեք համեղ փքաբլիթ: Սա հենց այն յուրահատուկ ուտեստն է, որին հեռվից տենչում է Էդենը։ «Լեռնային խոտաբույսերով եւ մածունով լցոնված՝ դրսից խրթխրթան են, ներսից՝ փափուկ եւ շատ համեղ»։


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել