«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Wine story. Հայկական գինիների գարնանային ընտրանի կանանց համար

20:09, 22 մարտի

Գարնանամուտը հիանալի առիթ է ձեր կանանց սիրտը շահելու, հատկապես մարտի 8-ին սկսված և մինչև ապրիլի 7-ը շարունակվող միամսյակի պայմաններում։ Ավանդական ծաղկեփնջերի կամ շոկոլադե տուփերի փոխարեն, NEWS.am STYLE-ն առաջարկում է հիրավի նրբին և անկրկնելի մի բան: Ինչու՞ չգոհացնել տիկնանց հայկական նրբաճաշակ գինիների ընտրանիով: Հատուկ ձեզ համար մենք պատրաստել ենք մի քանի նրբաճաշակ գինիների ընտրանի, որոնք հիանալի նվեր կլինեն կամ պարզապես կլուսավորեն գարնանային երեկոն:
  
Trinty 6100 Red  

трини.jpg (50 KB)

Կարմիր անապակ գինի` պատրաստված տեղական ծագման հայկական Արենի Նուար խաղողից, որը հիանալի կերպով արտացոլում է Վայոց ձորի մարզի տեղանքի եզակի առանձնահատկությունները, որը բնութագրվում է հրաբխային հողով՝ ավազի և մանրախիճի բարձր պարունակությամբ և մայրցամաքային կլիմայով՝ տարեկան 250 արևոտ օրով։ Մինչ շշալցումը, 6 ամիս շարունակ գինին պահվում է կովկասյան կաղնու տակառներում, ինչի շնորհիվ հնեցված Արենին ձեռք է բերում մրգային նրբին բուրմունք՝ հասած կարմիր հատապտուղների նոտաներով, բոված կարամելի նրբերանգների և վանիլինի մեղմիկ շոյանքի համադրությամբ։ Գերակշռում են հասած մոշի և քաղցր համեմունքների համերը, գինու նյութակազմությունը խիտ է և կատարելապես հավասարակշռված՝ թավշյա տանիններով և փայտային հետհամի երկարատևությամբ: Խորհուրդ ենք տալիս վայելել կարմիր հյութալի մսով, ցանկալի է` գառան, մակարոնեղենով` թունդ կամ կծու սոուսի հետ կամ փափուկ պանրի տեսականիով: 

 Arkuri NOA Rose

акури.jpg (31 KB)

Նուրբ ծաղկային վարդագույն անապակ գինի` պատրաստված հայկական տեղական Արենի խաղողից, ուղղակիորեն մարմնավորում է ջերմաշունչ, ծաղկուն գարունը: Այս գինու պատրաստման համար հումք ծառայող խաղողն աճում է ծովի մակերևույթից 850-1850 մետր բարձրության վրա, իսկ վազերի միջին տարիքը 17-20 տարի է։ Գինու թարմ, հավասարակշռված անուշաբույրը ելակի, ազնվամորու, կեռասի և վայրի ծաղիկների նրբերանգների համադրություն է: Մրգերի և հատապտուղների համային նրբերանգներով գինի է՝ մեղմ թթվայնությամբ և կայուն հետհամային ներգործությամբ: Հիանալի համադրվում է ձկնեղենի, դյուրամարս աղցանների և ծովամթերքների հետ։

Hogi White 

хоги.jpg (23 KB)

Hogi-ն հայերենից թարգմանաբար հոգի է նշանակում, և այս գինու համը կարելի է նույնացնել վառ ու ռոմանտիկ կնոջ հոգու մարմնավորման հետ։ Պատրաստված է հայկական Ոսկեհատ սորտից՝ գունատ կիտրոնագույն է, սիդրի համերանգով, տանձի և հնձած թարմ խոտի բույրով։ Մրգի կորիզի թեթևակի դառնություն ունի, հետհամի զգացողությունը կարճատև է, բայց մեկ կումն անգամ գարնանային կայտառություն է պարգևում: Խորհուրդ ենք տալիս այս գինին ըմպել ռոլերի և սուշիի, խորոված ձկան կամ պյուրե ապուր ընկերակցությամբ:

Keush Extra Brut Rose

кюш.jpg (62 KB)

Նրբաճաշակ վարդագույն փրփրուն գինի` պատրաստված հայկական տեղական Արենի խաղողից՝ ավանդական մեթոդով, շշերի մեջ երկրորդային խմորմամբ և նստվածքի վրա առնվազն 24 ամիս պահմամբ: Ընկույզն այս համադրության մեջ դյութիչ բույր ունի` փափուկ սերուցքայնության ու նոր թխած բրիոշի համի զուգակցությամբ, ոչ թե գինի, այլ թխվածք : Պղպջակներն այնքան բուռն են և միաժամանակ` այնքան սահուն, որ թվում է` բերանիդ մեջ կակուղ խյուս է, հետհամը երկարատև է ու հաստատուն՝ հատապտղային դառնությամբ։ Եթե նախընտրել եք թեթև ընթրիքը` սառը նախուտեստներով, ոստրեներով կամ քաղցր աղանդերով, ապա Keush-ն այդ երեկոյի ձեր անփոխարինելի ուղեկիցը կդառնա:

Ariats Kakhani Sweet Red Reserve

ариатс.jpg (21 KB)

Քաղցրավենիքի սիրահարներն անկասկած կգնահատեն այս գինին, քանի որ սա իսկևիսկ քաղցր նեկտար է` պատրաստված հին հայկական «Կախանի» տեխնոլոգիայով՝ Արենիի և տեղական այլ կարմիր սորտերից: Հզոր և բազմաշերտ՝ սալորաչրի, բալի, հատապտղային ջեմի և թունդ համեմունքների խառնուրդով հագեցած։ Բոված սուրճի հատիկների, վանիլինի ու նուշի նրբին համաբույլն առանձնահատուկ հմայք է հաղորդում առանց դրա էլ այս վառվռուն փնջին։ Համը քաղցրության և թթվայնության կատարյալ հավասարակշռության միաձուլում է, իսկ փափուկ տանինները պահպանում են երկարատև հետհամը՝ շոկոլադի և վանիլային նրբերանգներ մատուցելով յուրաքանչյուր կումի հետ: Խորհուրդ ենք տալիս այս գինին համադրել սերուցքային աղանդերի, մուգ շոկոլադի, փափուկ պանրատեսակների հետ կամ ըմբոշխնել որպես մարսողության միջոց, այսպես ասած` որպես աղանդեր:

Լիանա Աղաջանյան


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել