«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Yerevan Cocktail Week՝ գարնան գլխավոր խնջույքը

17:16, 5 ապրիլի

Yerevan Cocktail Week-ը լավ հարթակ է տաղանդավոր բարմենների համար, ասում է Yerevan Cocktail Week-ի հիմնադիր եւ կազմակերպիչ, աշխարհահռչակ բարմեն եւ միքսոլոգ Գեղամ Ղազարյանը։

Գեղամը բարմենի կարիերան սկսել է Երեւանում՝ դեռ 90-ականներին, իսկ 2001 թվականից բնակվում է Իսպանիայում։

кокт1.jpg (48 KB)

Գեղամը նշում է, որ փառատոնը լավ մեկնարկային կետ է տաղանդավոր բարմենների համար, ինչպես նաեւ՝ ամենազիլ մասնագետներից առաջին ձեռքից տեղեկություն ստանալու հնարավորություն։ Ալկոհոլի գիտակների համար սա նաեւ եզակի հնարավորություն է փորձելու համային նոր համակցություններ եւ ուսումնասիրելու միքսոլոգիայի միջազգային փորձը:

кокт.jpg (45 KB)

Yerevan Cocktail Week-ին կմասնակցեն բարմեններ եւ մասնագետներ Իրանից, Իսպանիայից, ԱՄԷ-ից, Իտալիայից, Լիբանանից, Ֆրանսիայից, Ռուսաստանից, ԱՄՆ-ից, Մեծ Բրիտանիայից, Իռլանդիայից եւ, նույնիսկ, Ճապոնիայից:

кокт2.jpg (49 KB)

Հյուրերից մեկը՝ իտալացի Լուկա Պիկկին, Նեգրոնիի մասնագետ է, ով երկու գիրք է նվիրել հայտնի կոկտեյլին։ Սեմինարի ծրագրում կլինի նաեւ Հիրոյասու Կայաման, ով իր սեփական ֆերմայում աճեցնում է իր կոկտեյլների բաղադրիչները, եւ տարբեր խոտաբույսերի գիտակ է:

кокт3.jpg (64 KB)

Գեղամը խոստովանում է, որ սիրահարված է հայկական գաստրոնոմիային եւ մշակույթին, եւ փառատոնը Գեղամի համար հնարավորություն է՝ աշխարհին ներկայացնելու հայկական համադրությունները գաստրոնոմիայի, գինու եւ կոկտեյլների միջոցով: Խոսելով հայկական խոհանոցի յուրահատկության ու գաստրոնոմիական ավանդույթների մասին՝ Գեղամը նշեց, որ ուզում է գիրք գրել, որտեղ տեղեկություններ կհավաքի հայկական բոլոր խոտաբույսերի, համեմունքների եւ համադրությունների մասին, որոնք մեծ հետաքրքրություն են ներկայացնում սնկաբանների շրջանում։

кокт4.jpg (61 KB)

Այս գրքի միջոցով Գեղամը ոչ միայն աշխարհին կծանոթացնի հայկական մշակույթին, այլեւ կխոսի նոր համային համադրությունների մասին, որոնք հնարավոր է հայտնաբերել միայն Հայաստանում: Երիտասարդը հույս ունի, որ ապագայում կկարողանա իրականացնել այս գաղափարը։

Yerevan Cocktail Week-ը կանցկացվի մայիսի 5-ից 12-ը։ Այս տարվա միջոցառման գլխավոր թեման կլինի հայկական արվեստը։ Գեղամը խոստանում է՝ հյուրերին սպասվում են զանազան անակնկալներ եւ հագեցած ծրագիր:

Ռեգինա Մելիքյան


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել