«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Երեւանյան բուրգեր-ուղեցույց. փնտրում ենք կատարյալ համը

17:38, 20 ապրիլի

Վերջին տարիներին բուրգերները դարձել են Երեւանի խոհարարական մշակույթի անբաժանելի մասը՝ առաջարկելով հյութալի ու լայն տեսականի՝ համային նախասիրությունների մեծ ընտրությամբ:

Այնուամենայնիվ, այս հարուստ բազմազանության մեջ կատարյալ բուրգեր գտնելը կարող է իսկական մարտահրավեր լինել. NEWS.am STYLE-ը դիտարկել է քաղաքի ամենատպավորիչ եւ ոչ այնքան ոգեշնչող առաջարկները, եւ կպատմի դրանց համեղ առավելությունների և տհաճ թերությունների մասին:

Kaufmann Burger

IMG_4064.jpeg (62 KB)

Երեւանի ամենահայտնի հաստատություններից մեկը, որտեղ առկա է բուրգերների լայն տեսականի. լավ որակով եւ, պարզապես, հաճելի մթնոլորտով հաստատություն՝ ամերիկյան արագ սննդի մշակույթի ոճով։ Kaufmann-ի բուրգերների առանձնահատկությունն այն լոգոտիպն է, որը զարդարում է հացի վերին մասը՝ այն տարրանջատելով մյուսներից:

Առաջին տպավորությունը հուսադրող էր՝ փափուկ, բայց ոչ անհամ բրդուճ, որն ակնհայտորեն բարձրացրեց նշաձողը: Կոտլետի ներսը տապակված է մինչեւ ոսկե-դարչնագույն, այն լավ համակցված է հալվող պանրի եւ թթու վարունգի հետ։ Հատկապես կցանկանայի շեշտել սոուսը. այն իդեալականորեն համապատասխանում էր բուրգերի բաղադրիչներին, չէր ծածկում դրանց համը, բայց միեւնույն ժամանակ ավելացնում էր վառ նոտաներ եւ լրացնում համի բաղադրությունը:

Միակ բացասական բանը, որ կարելի էր նկատել, այն է, որ չէին հարցրել մսի պատրաստման աստիճանի մասին։ Սակայն, հանուն արդարության, նշենք, որ Երեւանի շատ հաստատություններում, որտեղ բուրգեր են մատուցվում, այս կետը հստակեցված չէ, ուստի սա կրիտիկական չէ: Ընդհանուր առմամբ, դուք կարող եք գոհ լինել այս հաստատության բուրգերների որակից, մենք այն խորհուրդ ենք տալիս բոլորին, ովքեր փնտրում են դասական բուրգեր կամ ցանկանում են փորձել մի բան, որը լիովին հեռու է դասականներից:

Հաստատությունում մեկ անձի համար միջին հաշիվը կազմում է 2500- 3900 դրամ։

Classic Burger

IMG_4065.jpeg (82 KB)

Մտնում ես ներս, բացում ճաշացանկը, եւ աչքդ անմիջապես գրավում է տարբեր հավելումներով բուրգերների բազմազանությունը, դասական համադրությունները՝ նոր տարբերակով։ Դուք պատվիրում եք ձեր հավանած բուրգերը եւ... ահա, թե որտեղ է սկսվում զվարճանքը:

Առաջին հայացքից հացն ընդամենը դետալ է։ Բայց բուրգերների աշխարհում յուրաքանչյուր մանրուք կարեւոր է: Միայն, թե այդ հացերը... Թվում է, թե գեղեցիկ են, բայց չեն տպավորում իրենց համով, շատ նման են սուպերմարկետի հացին: Դրանցից կարելի էր ավելին սպասել՝ հյութեղություն, քնքշություն, համ, որը կլրացներ հյութալի մսի եւ կծու համեմունքների բույրը։

Տպավորությունը փրկեց հյութեղ միսը, որը թարմ էր եւ լավ տապակված։ Չափաբաժինը տպավորիչ է, դուք, հաստատ, սոված չեք հեռանա այստեղից։ Եվ, իհարկե, անհրաժեշտ տարրը սոուսն է։ Լավ սոուսը կարող է փրկել օրը, նույնիսկ, անկատար բուլկիի դեպքում: Իսկ այստեղ սոուսներն, իսկապես, հիացնում են՝ անուշաբույր, հարուստ համով, եւ իդեալականորեն համակցված են բուրգերի յուրաքանչյուր բաղադրիչի հետ:

Այսպիսով, չնայած բրդուճների հետ կապված որոշ դիտողությունների, իմ տպավորությունները դրական են:

Հաստատությունում մեկ անձի համար միջին հաշիվը կազմում է 2400-ից 3700 դրամ։

Pitstop Burger

IMG_4066.jpeg (95 KB)

Արագ սննդի այս կետի տավարով բուրգերը, իսկապես, տպավորիչ էր բոլոր առումներով: Սկսենք հենց կոտլետից՝ հյութալի, լավ եփած, որին գումարվում է հաճելի բույրն ու ձեւը։

Լրացուցիչ բաղադրիչները, նույնպես, դեր են խաղացել հիանալի համային հավասարակշռություն ստեղծելու գործում: Տաք կոտլետի վրա հալված պանիրը բուրգերին տալիս էր կրեմային եւ  հագեցած  շերտ։ Բանջարեղենը՝ խրթխրթան գազարը, հյութալի լոլիկը եւ թթու վարունգը, ավելացրեցին թարմություն եւ համ, ինչպես նաեւ՝ տեսողական ազդեցություն:

Բայց, իհարկե, յուրաքանչյուր բուրգեր կատարելագործվելու տեղ ունի: Օրինակ՝ մի քիչ հավելյալ սոուսը՝ հարուստ բուսական կամ համեմունքների համով, կարող էր ավելի շատ խորություն եւ բնավորություն հաղորդել բուրգերին՝ լրացնելով միսը իր նրբերանգներով:

Ընդհանուր առմամբ, այս բուրգերը իսկական գաստրոնոմիկ հյուրասիրություն էր եւ խորհուրդ ենք տալիս բուրգերի մշակույթի գիտակներին:

Մեկ անձի համար միջին գինը՝ 1700- 2400 դրամ:

Երեւանում կարող եք գտնել բուրգերների լայն տեսականի, ներառյալ դասական տարբերակները՝ հավի, անգուսի եւ խոզի մսով, ինչպես նաեւ՝ էկզոտիկ համադրություններ՝ ծովամթերքի, մրգերի եւ տարբեր հավելումների հետ: Քաղաքի բուրգեր-ուղեցույցները  ձգտում են առաջարկել տարբեր համեր եւ հավելումներ, ինչը գոհացնում է գուրմաններին եւ համեղ ուտեստների սիրահարներին:

Այնուամենայնիվ, ընդհանուր «խնդիրը», որը կարելի է ընդգծել, յուրաքանչյուր բաղադրիչի որակի եւ բուրգերի համային ներդաշնակության վրա շեշտադրման բացակայությունն է: Հաճախ է պատահում, որ բուրգերը զուրկ է լինում համի արտահայտիչությունից, եւ երբեմն բաղադրիչների համադրությունը միշտ չէ, որ ընդգծում է դրանց լավագույն որակները։

Սա կարեւոր չափանիշ չէ, բայց բուրգերների մշակույթի որոշ գիտակների համար կարող է պակասել  յուրահատկությունն ու գրավչությունը: Բացի այդ, երեւանյան բուրգերներում հացը հաճախ կատարյալ չէ:  Թեեւ դրանք մեղմ ու բուրավետ են, երբեմն կարող են շատ փափկել, հատկապես, երբ սոուսները շատ առատ են լցնում կամ երբ շատ երկար եք սպասում ձեր պատվերին: Բուրգերի բուլկու որակի բարելավումը կարող է կարեւոր քայլ լինել խոհարարական փորձի բարելավման եւ հաճախորդի սպասումները բավարարելու ուղղությամբ:


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել