Վերջին տարիներին բուրգերները դարձել են Երեւանի խոհարարական մշակույթի անբաժանելի մասը՝ առաջարկելով հյութալի ու լայն տեսականի՝ համային նախասիրությունների մեծ ընտրությամբ:
Այնուամենայնիվ, այս հարուստ բազմազանության մեջ կատարյալ բուրգեր գտնելը կարող է իսկական մարտահրավեր լինել. NEWS.am STYLE-ը դիտարկել է քաղաքի ամենատպավորիչ եւ ոչ այնքան ոգեշնչող առաջարկները, եւ կպատմի դրանց համեղ առավելությունների և տհաճ թերությունների մասին:
Kaufmann Burger
Երեւանի ամենահայտնի հաստատություններից մեկը, որտեղ առկա է բուրգերների լայն տեսականի. լավ որակով եւ, պարզապես, հաճելի մթնոլորտով հաստատություն՝ ամերիկյան արագ սննդի մշակույթի ոճով։ Kaufmann-ի բուրգերների առանձնահատկությունն այն լոգոտիպն է, որը զարդարում է հացի վերին մասը՝ այն տարրանջատելով մյուսներից:
Առաջին տպավորությունը հուսադրող էր՝ փափուկ, բայց ոչ անհամ բրդուճ, որն ակնհայտորեն բարձրացրեց նշաձողը: Կոտլետի ներսը տապակված է մինչեւ ոսկե-դարչնագույն, այն լավ համակցված է հալվող պանրի եւ թթու վարունգի հետ։ Հատկապես կցանկանայի շեշտել սոուսը. այն իդեալականորեն համապատասխանում էր բուրգերի բաղադրիչներին, չէր ծածկում դրանց համը, բայց միեւնույն ժամանակ ավելացնում էր վառ նոտաներ եւ լրացնում համի բաղադրությունը:
Միակ բացասական բանը, որ կարելի էր նկատել, այն է, որ չէին հարցրել մսի պատրաստման աստիճանի մասին։ Սակայն, հանուն արդարության, նշենք, որ Երեւանի շատ հաստատություններում, որտեղ բուրգեր են մատուցվում, այս կետը հստակեցված չէ, ուստի սա կրիտիկական չէ: Ընդհանուր առմամբ, դուք կարող եք գոհ լինել այս հաստատության բուրգերների որակից, մենք այն խորհուրդ ենք տալիս բոլորին, ովքեր փնտրում են դասական բուրգեր կամ ցանկանում են փորձել մի բան, որը լիովին հեռու է դասականներից:
Հաստատությունում մեկ անձի համար միջին հաշիվը կազմում է 2500- 3900 դրամ։
Classic Burger
Մտնում ես ներս, բացում ճաշացանկը, եւ աչքդ անմիջապես գրավում է տարբեր հավելումներով բուրգերների բազմազանությունը, դասական համադրությունները՝ նոր տարբերակով։ Դուք պատվիրում եք ձեր հավանած բուրգերը եւ... ահա, թե որտեղ է սկսվում զվարճանքը:
Առաջին հայացքից հացն ընդամենը դետալ է։ Բայց բուրգերների աշխարհում յուրաքանչյուր մանրուք կարեւոր է: Միայն, թե այդ հացերը... Թվում է, թե գեղեցիկ են, բայց չեն տպավորում իրենց համով, շատ նման են սուպերմարկետի հացին: Դրանցից կարելի էր ավելին սպասել՝ հյութեղություն, քնքշություն, համ, որը կլրացներ հյութալի մսի եւ կծու համեմունքների բույրը։
Տպավորությունը փրկեց հյութեղ միսը, որը թարմ էր եւ լավ տապակված։ Չափաբաժինը տպավորիչ է, դուք, հաստատ, սոված չեք հեռանա այստեղից։ Եվ, իհարկե, անհրաժեշտ տարրը սոուսն է։ Լավ սոուսը կարող է փրկել օրը, նույնիսկ, անկատար բուլկիի դեպքում: Իսկ այստեղ սոուսներն, իսկապես, հիացնում են՝ անուշաբույր, հարուստ համով, եւ իդեալականորեն համակցված են բուրգերի յուրաքանչյուր բաղադրիչի հետ:
Այսպիսով, չնայած բրդուճների հետ կապված որոշ դիտողությունների, իմ տպավորությունները դրական են:
Հաստատությունում մեկ անձի համար միջին հաշիվը կազմում է 2400-ից 3700 դրամ։
Pitstop Burger
Արագ սննդի այս կետի տավարով բուրգերը, իսկապես, տպավորիչ էր բոլոր առումներով: Սկսենք հենց կոտլետից՝ հյութալի, լավ եփած, որին գումարվում է հաճելի բույրն ու ձեւը։
Լրացուցիչ բաղադրիչները, նույնպես, դեր են խաղացել հիանալի համային հավասարակշռություն ստեղծելու գործում: Տաք կոտլետի վրա հալված պանիրը բուրգերին տալիս էր կրեմային եւ հագեցած շերտ։ Բանջարեղենը՝ խրթխրթան գազարը, հյութալի լոլիկը եւ թթու վարունգը, ավելացրեցին թարմություն եւ համ, ինչպես նաեւ՝ տեսողական ազդեցություն:
Բայց, իհարկե, յուրաքանչյուր բուրգեր կատարելագործվելու տեղ ունի: Օրինակ՝ մի քիչ հավելյալ սոուսը՝ հարուստ բուսական կամ համեմունքների համով, կարող էր ավելի շատ խորություն եւ բնավորություն հաղորդել բուրգերին՝ լրացնելով միսը իր նրբերանգներով:
Ընդհանուր առմամբ, այս բուրգերը իսկական գաստրոնոմիկ հյուրասիրություն էր եւ խորհուրդ ենք տալիս բուրգերի մշակույթի գիտակներին:
Մեկ անձի համար միջին գինը՝ 1700- 2400 դրամ:
Երեւանում կարող եք գտնել բուրգերների լայն տեսականի, ներառյալ դասական տարբերակները՝ հավի, անգուսի եւ խոզի մսով, ինչպես նաեւ՝ էկզոտիկ համադրություններ՝ ծովամթերքի, մրգերի եւ տարբեր հավելումների հետ: Քաղաքի բուրգեր-ուղեցույցները ձգտում են առաջարկել տարբեր համեր եւ հավելումներ, ինչը գոհացնում է գուրմաններին եւ համեղ ուտեստների սիրահարներին:
Այնուամենայնիվ, ընդհանուր «խնդիրը», որը կարելի է ընդգծել, յուրաքանչյուր բաղադրիչի որակի եւ բուրգերի համային ներդաշնակության վրա շեշտադրման բացակայությունն է: Հաճախ է պատահում, որ բուրգերը զուրկ է լինում համի արտահայտիչությունից, եւ երբեմն բաղադրիչների համադրությունը միշտ չէ, որ ընդգծում է դրանց լավագույն որակները։
Սա կարեւոր չափանիշ չէ, բայց բուրգերների մշակույթի որոշ գիտակների համար կարող է պակասել յուրահատկությունն ու գրավչությունը: Բացի այդ, երեւանյան բուրգերներում հացը հաճախ կատարյալ չէ: Թեեւ դրանք մեղմ ու բուրավետ են, երբեմն կարող են շատ փափկել, հատկապես, երբ սոուսները շատ առատ են լցնում կամ երբ շատ երկար եք սպասում ձեր պատվերին: Բուրգերի բուլկու որակի բարելավումը կարող է կարեւոր քայլ լինել խոհարարական փորձի բարելավման եւ հաճախորդի սպասումները բավարարելու ուղղությամբ:
Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում
23:19, 3 մայիսի
Ֆորմուլա 1-ի լեգենդ Միխայել Շումախերի ութ շքեղ ժամացույցներ աճուրդի են հանվել22:08, 3 մայիսի
Հոլլի Բերին տարված է իր դաշտանադադարով և հրապարակայնորեն խոսում է այդ մասին21:14, 3 մայիսի
NEWS.am STYLE-ի նոր սյունակ. Ծաղիկներ տանը և ոչ միայն. Ինչպես չսպանել խոլորձը և ծաղկեցնել20:26, 3 մայիսի
Wine Story. Սովինյոն Բլանի միջազգային օր՝ ձեր սիրելի սպիտակ գինու տոն19:43, 3 մայիսի
Կոպենհագենում Միշլեն աստղով ռեստորանները ամենաթանկն են աշխարհում16:34, 3 մայիսի
Macallan-ը և Cirque Du Soleil-ը միավորվում են՝ վիսկիի համտեսի և մահաբեր հնարքների համար15:25, 3 մայիսի
Ֆարել Ուիլյամսը միանում է Tiffany & Co-ին Titan ոսկերչական հավաքածու ստեղծելու համար14:23, 3 մայիսի
Քրիստեն Ստյուարտը եւ Օսկար Այզեքը կնկարահանվեն 80-ականների վամպիրների մասին հեդոնիստական թրիլլերում13:55, 3 մայիսի
Դերասանուհի Անյա Թեյլոր-Ջոյը պրեմիերային ներկայացել էր այնպիսի զգեստով, որով անհնար էր նստել13:17, 3 մայիսի
Էմիլի Ռատակովսկին եւ Իրինա Շեյքը փայլել են The King's Trust 2024 Global Gala-ին12:23, 3 մայիսի
Սոֆյա Վերգարան մտադիր է ամեն կերպ պայքարել տարիքի հետ11:15, 3 մայիսի
Բրիթնի Սփիրսի շոկային լուսանկարները մտահոգություն են առաջացրել նրա հոգեկան առողջության վերաբերյալ