Չիզքեյքն աշխարհի ամենահայտնի եւ սիրված աղանդերից է։ Դրա պատմությունը գնում է դեպի Հին Հունաստան, որտեղ առաջին անգամ սկսեցին նման բան պատրաստել թարմ պանրից, մեղրից եւ ցորենի ալյուրից: Ժամանակի ընթացքում այս համեղ աղանդերի բաղադրատոմսը զարգացել է, տարածվել աշխարհով մեկ եւ ձեռք բերել բազմաթիվ տարբերակներ: Այն շատերի կողմից սիրված է բաղադրիչների ու համերի յուրահատուկ համադրության շնորհիվ. փափուկ եւ յուղալի պանրի շերտը հակադրվում է խիտ եւ խրթխրթան հիմքի հետ, որը սովորաբար պատրաստվում է թխվածքաբլիթներից կամ կրեկերներից:
Երեւանի գրեթե բոլոր սրճարանները մատուցում են չիզքեյքեր, սակայն, չնայած նման լայն ընտրանուն, այնքան էլ հեշտ չէ գտնել իսկապես լավ բաղադրատոմս, որը կբավարարի բոլոր կետերով՝ համով, որակով եւ գնով:
NEWS.am STYLE-ն այցելել է մի քանի ամենահայտնի հաստատություններ՝ պարզելու, թե ինչ կարող են գտնել գուրմաններն ու քաղցրակերները մայրաքաղաքում։
Louis Charden
Գտնվում է քաղաքի կենտրոնում եւ հայտնի է իր աղանդերով: Այստեղ հայտնի ապրանքներից է կարամելային չիզքեյքը նուշով։ Այս փարթամ չիզքեյքը պատված է հարուստ կարամելով եւ նուշով: Դեսերտի համը համատեղում է կաթնաշոռի հիմքը կարամելի քաղցրության հետ՝ ստեղծելով հետաքրքիր հակադրություն, իսկ նուշի կտորները ավելացնում են խրթխրթան հյուսվածք. սա լավ եւ հետաքրքիր տարբերակ է դասական չիզքեյքի համար: Աղանդերի գները տատանվում են 1900 դրամից, ինչը միանգամայն ընդունելի է նման որակի համար։
Moscafe
Այս հաստատությունում մենք ընտրեցինք պիստակի սոուսով չիզքեյք: Այն ունի հարուստ համ. սերուցքային պանիրը՝ համակցված պիստակի սոուսի հետ, ստեղծում է ներդաշնակ համադրություն՝ տալով դեսերտին ընկուզային նոտաներ։ Չիզքեյքի հյուսվածքը օդային է եւ նուրբ, թխվածքաբլիթը՝ խիտ եւ աղի։ Չիզքեյքի գինն այստեղ միջինից մի փոքր բարձր է, ինչն այն ավելի քիչ մատչելի է դարձնում: Այնուամենայնիվ, նրանց համար, ովքեր պատրաստ են վճարել ոչ միայն աղանդերի, այլեւ տեսարանի եւ մթնոլորտի համար, Moscafe-ն կարող է հարմար ընտրություն լինել: Պիկ ժամերին սպասարկումը կարող է որոշակիորեն դանդաղ լինել հաճախորդների մեծ քանակի պատճառով, ինչը ազդում է ընդհանուր տպավորությունների վրա:
Dulcet
Այստեղ մատուցում են դասական չիզքեյք՝ շոկոլադե գլազուրով եւ մատուցում հալեցրած շոկոլադով, որը հավելյալ քաղցրություն է հաղորդում աղանդերին։ Գլազուրն ինքնին մի փոքր դառն է, բայց ընդհանուր առմամբ հաճելի համադրություն է նուրբ սերուցքային պանրի հետ: Հիմքը խիտ է, մի փոքր չոր, ինչը լավ լրացնում է աղանդերի հյուսվածքը։ Չիզքեյքի արժեքը 2500 դրամ է՝ մի փոքր ուռճացված գին, բայց եթե իսկապես սիրում եք չիզքեյք եւ ցանկանում եք ամեն ինչ փորձել մայրաքաղաքում, ապա կարող եք դիտարկել այս տարբերակը։
August Cafeteria
Կասկադի տարածքում գտնվող այս սրճարանն առաջարկում է դասական չիզքեյք՝ թեթեւ վանիլային քաղցրությամբ եւ ներդաշնակ թթվայնությամբ, որը ստեղծում է հաճելի համային համադրություն, բայց դրանում ավելի շատ կաթնաշոռն է զգացվում, քան սերուցքը եւ պանիրը: Բլիթը փխրուն է, բավականին խիտ եւ քաղցր։ Այստեղ չիզքեյքի արժեքը մոտ 1800 դրամ է, ինչը միանգամայն ընդունելի է այս պարզ, «օդային» աղանդերի համար։
Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում
21:05, 29 հունիսի
19:30, 29 հունիսի
Բելլա Հադիդը Saint Laurent-ի նոր դեմքն է դարձել17:28, 29 հունիսի
«Հարի Փոթերի» շապիկը նոր ռեկորդ է սահմանել՝ աճուրդում վաճառվելով 1,9 միլիոն դոլարով15:34, 29 հունիսի
Սոսո Պավլիաշվիլի. Հայաստանը եղբայր է, հուսալի, սիրելի եղբայր15:10, 29 հունիսի
Նիկոլ Շերզինգերը խոստովանել է, որ ժամանակն իր դեմ է աշխատում15:03, 29 հունիսի
13:08, 29 հունիսի
Քլոե Քարդաշյանն իր 40-ամյակի առթիվ 100-ից ավելի ծաղկեփնջեր է ստացել12:03, 29 հունիսի
5 փաստ ռեփեր Tyga-ի մասին, որը հուլիսի 28-ին ելույթ է ունենալու Երեւանում11:57, 29 հունիսի
Ֆրեդի Մերկուրիի «կինն» ավելի քան 187,5 միլիոն ֆունտ կվաստակի Queen-ի կատալոգի վաճառքից հետո10:22, 29 հունիսի
«Այսօր, ցավոք, հայկական մշակույթի լիակատար անկում է». պրոդյուսեր Զառա Մխեյան09:00, 29 հունիսի
ՀՈՒՆԻՍԻ 29-Ի ՁԵՐ ՌՈՄԱՆՏԻԿ ՀՈՐՈՍԿՈՊԸ23:12, 28 հունիսի
Սպիտակ մինի տոպ ու երկար շրջազգեստ․ Անահիտ Սիմոնյանի «total white» կերպարն ու գրառումը