Լալա Մնացականյանի հոգեհանգստի արարողությունը՝ Կոնդի Սուրբ Հովհաննես եկեղեցում (ՈւՂԻՂ)

«Կապ» մշակույթի և մարդկանց միջև

Հումորը հաղթահարելու մեխանիզմներից մեկն է, որը եթե չանես կգժվես. Նարեկ Մարգարյան

Համլետ. նոր հայացք դասական դրամային

Այնքան ճշմարտություններ ասվեցին այդ օրը, որ ծրագիրը փակեցին. Արթուր Բախտամյան

Գունավոր մարդիկ, բարձր տրամադրություն. Գույների փառատոնը՝ Երեւանում

Football Fest. մրցույթներ, չելենջներ ու մարտահրավերներ

Երևանում պաշտոնապես բացվեց Armflix-ի գրասենյակը

Էսօր քշել չկա, էսօր գինու փառատոն ա

Տոտալ դրամա Երեւանում

«Ազգային երգիչ 2»-ի մեծ համերգը, Սամվելի նոր երգը, ու մասնակիցներն՝ իրենց նոր բենդի մասին (VIDEO)

Stylish Faces. Աստղիկ Սաֆարյան. «Ասել եմ՝ չեմ սիրում, ու հեռացել եմ սիրելով»

Տիհանա Vibes. Dasein-ը սիրո եւ տարբերվող մարդկանց մասին է

«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

Wine Story. Համադրում ենք հայկական պանիրներն ու գինին

18:44, 9 հունիսի

Հայաստանը՝ գինեգործության հնագույն ավանդույթներով և հարուստ մշակութային ժառանգությամբ երկիրը, առաջարկում է յուրահատուկ համային համադրություններ, որոնք կարող են ախորժակ բացել նույնիսկ նրբաճաշակ գուրմանների մոտ:

Այս ակնարկում մենք կդիտարկենք, թե ինչպես են տեղական խաղողի սորտերից պատրաստված հայկական գինիները ներդաշնակորեն համադրվում հայկական պանիրների հետ, և կպատմենք, թե ինչ համային զգացողություններ են տալիս այս համակցությունները և ինչու են դրանք այդքան համեղ:

Լոռի և Արենի

Լոռին նուրբ և փափուկ թեթև համով պանիր է, որը պատրաստվում է կովի կաթից։ Դրա սերուցքային հյուսվածքն ու աննշան աղիությունը հիանալի կերպով զուգորդվում են գինու հետ, որը չի ճնշի դրա նուրբ համը:

Արենին Հայաստանի ամենասիրված և հնագույն խաղողի տեսակներից է։ Այս սորտի գինին առանձնանում է հարուստ մրգային նոտաներով, փափուկ դաբաղանյութերով և երկար հետհամով:

Լոռու նուրբ համը հիանալի ներդաշնակվում է Արենիի մրգային և թեթևակի կծու նոտաների հետ։ Պանրի սերուցքայնությունն ընդգծվում է գինու փափուկ դաբաղանյութերով՝ ստեղծելով ներդաշնակ և հավասարակշռված համ։

Չանախ և Խնդոգնի

Չանախը բավականին հարուստ, աղի համով պանիր է, որն ունի խիտ հյուսվածք, ուստի ներդաշնակ համադրություն ստեղծելու համար պահանջվում է ուժեղ բնավորությամբ գինի:

Խնդոգնին խաղողի ևս մեկ եզակի տեսակ է, որն արտադրում է սև հատապտուղների հարուստ համով և բույրով գինի, համեմունքներ և թեթև դաբաղային նոտաներ:

Չանախի կարծրությունն ու աղը հիանալի կերպով փափկացնում են հատապտղային նոտաներն ու Խնդողնիի բարդ կառուցվածքը։

Չեչիլ ու Ոսկեհատ

Չեչիլը ձգվող պանիր է, որը նաև կոչվում է «թել»։ Դրա համը հիշեցնում է երիտասարդ պանիր՝ թեթև աղիությամբ և թթվայնությամբ։

Ոսկեհատը սպիտակ խաղողի տեսակ է, որից արտադրվում են անուշաբույր և թարմ գինիներ՝ ցիտրուսների, ծաղիկների և մեղրի նոտաներով:

Չեչիլի թարմությունն ու թթվությունն իդեալականորեն համադրվում են Ոսկեհատի անուշաբույր և թարմացնող նոտաների հետ։ Պանրի թեթևությունն ընդգծվում է գինու մրգային և ծաղկային նոտաներով՝ ստեղծելով թարմացնող և թեթև համի փորձ:

Մոթալ ու Կախեթ

Մոթալը հայկական ավանդական պանիր է, որը հասունանում է խոտաբույսերով լցված կավե անոթներում։ Դրա համը ինտենսիվ է և հարուստ՝ բուսական նոտաներով:

Կախեթը խաղողի տեսակ է, որից արտադրվում են հարուստ գինիներ՝ խորը համով և հասած մրգերի և համեմունքների բույրով:

Մոթալի ինտենսիվ համը կատարյալ ներդաշնակության մեջ է Կախեթի սորտի գինու հարուստ և բարդ համի հետ: Պանրի բուսական նոտաներն ընդգծվում են գինու հատապտղային և կծու նոտաներով՝ ստեղծելով խորը և հիշվող համադրություն։

 

Լիանա Աղաջանյան

 


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել