Ազնավուրի երգերը՝ Ազնավուրի հրապարակում. համերգ՝ նվիրված լեգենդար շանսոնյեի 94-ամյակին

«Այն, ինչ կարեւոր է Հայաստանի համար, կարեւոր է նաեւ մեզ համար». Շառլ Ազնավուրը նշում է 94-ամյակը

Խաշ՝ Դիլիջանում, ժենգլայով հաց՝ Արցախում. CNN-ի հաղորդումը՝ Հայաստանի մասին

Գեղանկարիչ Դավիթ Դանիելյանի էմոցիոնալ կտավներն ու ցուցահանդեսի հայտնի հյուրերը

VARDA-ի «գիշերային պարը սիրեցյալի համար»

Բլոգ Լի. «Թանգարանային գիշերը» Երեւանում

Երեւանում 14-րդ անգամ անցկացվեց «Թանգարանային գիշերը»

«Եվրատեսիլ 2018». ամփոփիչ հոլովակ NEWS.am STYLE-ից

Արքայազն Հարրիի եւ Մեգան Մարքլի հարսանեկան արարողությունը

Հայ դերասանուհիները՝ գայթակղիչ հոլովակում

Բլոգ Լի. Գինու փառատոն․ Զբոսաշրջիկներն ու մասնակիցները՝ միջոցառման մասին

Երեւանում մեկնարկել են Գինու օրերը

Սրբուհի Սարգսյանի եւ Allusion Band-ի համերգը՝ նվիրված հաղթանակի օրվան

«Եվրատեսիլ 2018». Սեւակ Խանաղյանն իր պարտության մասին

«Շոկի մեջ ենք, որ Սեւակը չանցավ եզրափակիչ»․ Wiwibloggs-ի Ուիլյամն ու Դեբանը՝ «Եվրատեսիլի» առաջին կիսաեզրափակիչի արդյունքների մասին

«Եվրատեսիլ 2018». Սեւակ Խանաղյանի ելույթը՝ առաջին կիսաեզրափակիչում

«Եվրատեսիլ 2018»․ Սեւակ Խանաղյանի ելույթը ժյուրիի համար

«Եվրատեսիլ 2018»-ի մասնակիցների ողջույնները Հայաստանին

Ռեստորանների եւ հյուրանոցների գիդ. «Pizza Pi»

12:40, 25 մայիսի

Պիցցան իտալական խոհանոցին պատկանող ուտեստ է, որի հիմքում պանրով եւ լոլիկի մածուկով պատված խմորն է։ Մնացած բաղադրիչներն ընտրվում են ըստ ճաշակի. կարելի է օգտագործել սունկ, խոզապուխտ, երշիկ, բանջարեղեն, ծովամթերք կամ պանրի տարբեր տեսակներ։

Առաջին անգամ պիցցայի մասին հիշատակել է Մարկոս Գաբիոս Ապիցիոսը մ.թ.ա 1 դարում։ Հին հռոմեացի գուրմանը պիցցայի բաղադրատոմսերի «նախնիների» մասին գրել է իր գրքերից մեկում։

Ի դեպ, «Pizza» բառը բավականին վիճելի ծագում ունի։ Ոմանք պնդում են, որ այն ծագել է «piazza» կամ «piatto» («հրապարակ» կամ «ափսե») բառերից, մյուսները կարծում են, որ դրա հիմքում «pizzicare» իտալական բառն է, որը նշանակում է «կծու»։

Այսօր գոյություն ունի պիցցայի ավելի քան երկու հազար տեսակ, բայց իհարկե, նեոպոլիտանական պիցցան յուրահատուկ է եւ անկրկնելի։ Չնայած պիցցան իտալական կերակուր է, բայց այն առավել լայն տարածում է գտել Ամերիկայում հայտնվելուն պես։

Մոսկվայում լինելիս պիցցա փորձելու համար խորհուրդ ենք տալիս գնալ «Pizza Pi» սրճարանների ցանց, որտեղ կարելի է համտեսել իսկական նեապոլիտանական պիցցա՝ պատրաստված փայտե վառարանի մեջ։ Դուք իսկապես կվայելեք ռեհանի եւ պարմեզան պանրի բույրը, իսկ միջերկրածովյան ոճի ինտերիերն ու իտալական երաժշտությունը մոռացության կմատնեն մոսկովյան աղմկոտ միջավայրը։

 

 

 


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում






  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Մեկնե՞լ, թե՞ մնալ. ինչպես է իր ապագան տեսնում հայ երիտասարդությունը
Այո, մեկնել
Ոչ, մնալ