Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Տիհանա Vibes Արսեն Գրիգորյանի հետ. Ընկերուհի չունեմ, ժամանակ չունեմ

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք կկարողանայի՞ք պատասխանել այս հարցերին

Pop NEWS. Շաբաթվա ամենաքննարկված իրադարձությունները

Սիրո տոնը՝ Սիրուշոյի հետ. բացառիկ կադրեր՝ երգչուհու համերգից, որի տոմսերն անմիջապես սպառվել էին

Տիհանա Vibes. փեսացուն հյուսիսից եւ Տրնդեզի խարույկի բոցերը

Kinodaran-ի՝ մեծ աղմուկ հանած «Սուրբը» սերիալը նոր իրականություն է սահմանում Հայաստանում

«2024-ին, վերջապես, կամուսնանանք». Գևորգ Մկրտչյան

Ռեստորանների եւ հյուրանոցների գիդ. «Pizza Pi»

12:40, 25 մայիսի

Պիցցան իտալական խոհանոցին պատկանող ուտեստ է, որի հիմքում պանրով եւ լոլիկի մածուկով պատված խմորն է։ Մնացած բաղադրիչներն ընտրվում են ըստ ճաշակի. կարելի է օգտագործել սունկ, խոզապուխտ, երշիկ, բանջարեղեն, ծովամթերք կամ պանրի տարբեր տեսակներ։

Առաջին անգամ պիցցայի մասին հիշատակել է Մարկոս Գաբիոս Ապիցիոսը մ.թ.ա 1 դարում։ Հին հռոմեացի գուրմանը պիցցայի բաղադրատոմսերի «նախնիների» մասին գրել է իր գրքերից մեկում։

Ի դեպ, «Pizza» բառը բավականին վիճելի ծագում ունի։ Ոմանք պնդում են, որ այն ծագել է «piazza» կամ «piatto» («հրապարակ» կամ «ափսե») բառերից, մյուսները կարծում են, որ դրա հիմքում «pizzicare» իտալական բառն է, որը նշանակում է «կծու»։

Այսօր գոյություն ունի պիցցայի ավելի քան երկու հազար տեսակ, բայց իհարկե, նեոպոլիտանական պիցցան յուրահատուկ է եւ անկրկնելի։ Չնայած պիցցան իտալական կերակուր է, բայց այն առավել լայն տարածում է գտել Ամերիկայում հայտնվելուն պես։

Մոսկվայում լինելիս պիցցա փորձելու համար խորհուրդ ենք տալիս գնալ «Pizza Pi» սրճարանների ցանց, որտեղ կարելի է համտեսել իսկական նեապոլիտանական պիցցա՝ պատրաստված փայտե վառարանի մեջ։ Դուք իսկապես կվայելեք ռեհանի եւ պարմեզան պանրի բույրը, իսկ միջերկրածովյան ոճի ինտերիերն ու իտալական երաժշտությունը մոռացության կմատնեն մոսկովյան աղմկոտ միջավայրը։

 

 

 


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել