#Backstage. Ինչպես են ընթանում «Արտակարգ Արտակ» նոր հումորային սիթքոմի նկարահանումները

Օֆին խոսել է երեւանյան այցի, հոր մահվան մասին եւ նկարահանվել News.am Style-ի ֆոտոշարքում

ՇոկTok. «Թատերականի ժողովուրդն ինձ ընդհանրապես չի սիրում». Դիանա Մխիթարյան

ՇոկTok. «Ես ու եղբայրս այնպես ենք արել, որ ոչ մայրս միայնակ լինի, ոչ` տատիկս». Գևորգ Մկրտչյան

«Ոսկե ծիրան» 19-րդ միջազգային կինոփառատոնի պաշտոնական բացումն ու կարմիր գորգը

Դեն Բիլզերյանը Երեւանում է․ Պոկերի արքան հանդիպել է երկրպագուներին ու ներկայացրել իր գիրքը

ՇոկTok. «Տղաների կողմից բացասական էր ընդունվում, որ ասում էի «привет пупсики»». Էվելինա Խանոյան

ՇոկTok. «Հայկական տիկտոկում վատ կոնտենտն ավելի շատ է, քան` լավը». Անդրանիկ

ՇոկTok. «Բոլորը մտածում էին, թե հղի եմ». Օվսաննա Խաչատրյան

«Ժառանգ80» նախագծի նկարահանման մեկնարկը տրված է

ՇոկTok. «Բուքմեյքերների գովազդ չեմ անի». Ռաֆո Համբարձումյանը` բլոգային կյանքի, տիկտոկերներին բլոկելու մասին

Ամերիաբանկի «Դարձիր փոփոխությունը» մրցույթի հաղթող թիմը ստացավ 3 մլն ՀՀ դրամ մրցանակ

ՇոկTok. Մագա Հարությունյանը` միլիոններ աշխատելու, սիրելիից բաժանվելու եւ Քինգ Ռուզիի հետ կոնֆլիկտի մասին

ՇոկTok. Անյա Սահակյանը` տղամարդու վրա ձեռք բարձրացնելու, ոստիկանություն ընկնելու, բաց տեսարաններում նկարահանվելու մասին

«Նոյը եւ՛ ինձ է նման, եւ՛ ամուսնուս». Լյուսի

ՇոկTok. «Իմ բոլոր ուզողները հիմնականում «ճիշտ աբրած տղերք են»». Ջուլիաննա Հարությունյան (julianna_loo_)

«Սիրո հասակ». մարտի 18-ից կմեկնարկի նոր հումորային նախագիծը

ՇոկTok. «Երբ ինձ հարցնում են, կուզեիր բոյով լինել, ասում եմ ոչ». Աստվածուհի (Ելենա Վարդերեսյան)

Ռեստորանների եւ հյուրանոցների գիդ. «Pizza Pi»

12:40, 25 մայիսի

Պիցցան իտալական խոհանոցին պատկանող ուտեստ է, որի հիմքում պանրով եւ լոլիկի մածուկով պատված խմորն է։ Մնացած բաղադրիչներն ընտրվում են ըստ ճաշակի. կարելի է օգտագործել սունկ, խոզապուխտ, երշիկ, բանջարեղեն, ծովամթերք կամ պանրի տարբեր տեսակներ։

Առաջին անգամ պիցցայի մասին հիշատակել է Մարկոս Գաբիոս Ապիցիոսը մ.թ.ա 1 դարում։ Հին հռոմեացի գուրմանը պիցցայի բաղադրատոմսերի «նախնիների» մասին գրել է իր գրքերից մեկում։

Ի դեպ, «Pizza» բառը բավականին վիճելի ծագում ունի։ Ոմանք պնդում են, որ այն ծագել է «piazza» կամ «piatto» («հրապարակ» կամ «ափսե») բառերից, մյուսները կարծում են, որ դրա հիմքում «pizzicare» իտալական բառն է, որը նշանակում է «կծու»։

Այսօր գոյություն ունի պիցցայի ավելի քան երկու հազար տեսակ, բայց իհարկե, նեոպոլիտանական պիցցան յուրահատուկ է եւ անկրկնելի։ Չնայած պիցցան իտալական կերակուր է, բայց այն առավել լայն տարածում է գտել Ամերիկայում հայտնվելուն պես։

Մոսկվայում լինելիս պիցցա փորձելու համար խորհուրդ ենք տալիս գնալ «Pizza Pi» սրճարանների ցանց, որտեղ կարելի է համտեսել իսկական նեապոլիտանական պիցցա՝ պատրաստված փայտե վառարանի մեջ։ Դուք իսկապես կվայելեք ռեհանի եւ պարմեզան պանրի բույրը, իսկ միջերկրածովյան ոճի ինտերիերն ու իտալական երաժշտությունը մոռացության կմատնեն մոսկովյան աղմկոտ միջավայրը։

 

 

 


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Հայաստանի ամենահայտնի տղամարդը
Նիկոլ Փաշինյան
Սերժ Թանկյան
Մկրտիչ Արզումանյան
Հայկ Մարության