POPcorn blog. Secret food chalenge. գուշակիր, թե ինչ ես ուտում

Ինչպես են Comedy Club-ում ծաղրում Օլիմպիադան, էսկորտ ծառայություններն ու Տիմուր Բատրուդինովի եւ Օլգա Բուզովայի սիրային հարաբերությունները

«Դեպի Եվրատեսիլ». հայտնի է եզրափակիչ անցած երկրորդ հնգյակը

Մարմնավաճառ Նաստյա Ռիբկան ու նրա սեքս մարզիչը՝ միլիարդատեր Օլեգ Դերիպասկայի և Սերգեյ Պրիխոդկոյի հետ սեքսի ու ռուսական վերնախավի զվարճանքների մասին

Ժաննա Բուտուլյանն արաբական է պարում

Միրիամ Բաղդասարյանը հիացրեց կանադական «Ձայնը» նախագծի ժյուրիին

Առանց կրծկալ Անժելա Սարաֆյանը՝ Variety Magazine-ի ճաշկերույթին

«Դեպի Եվրատեսիլ». եզրափակիչ անցած առաջին հնգյակը հայտնի է

Երիտասարդ երգիչն ուժերը փորձելու է նաև «Դեպի Եվրատեսիլ» ազգային մրցույթում

Շպարվիր NEWS.am STYLE-ի հետ. տաք գույներով հոլիվուդյան make up` նորաձեւ աղջիկների համար

Shine&Food. Չինական ուտեստներ՝ չինական Ամանորի կապակցությամբ

Բլոգ Լի. Որտեղ, ինչքանով եւ ինչ կարելի է ուտել Երեւանի փողոցներում

Ինչպես պետք է հայ տղամարդն իրեն պահի կանանց հետ․ NEWS.am STYLE-ի հարցումը

Fan Attack. Հասմիկ Շիրոյան VS երկրպագուներ

Երեւանյան էսքիզներ

POPcorn blog. փորձում ենք հին իրերից նոր հագուստ ստանալ միայն մկրատի օգնությամբ

14-ամյա Սաթենիկի գեղեցիկ կատարումը՝ «Ты супер!» նախագծում

24-ամյա Լիանա Ավանեսյանի ելույթը՝ ուկրաինական «Ձայնը» նախագծում

Հինգ մթերք, որոնք չի կարելի տաքացնել

14:08, 17 հունիսի

ՀԱՎԻ ՄԻՍ

Հավի միսը տաքացնելիս փոխվում է սպիտակուցի կառուցվածքը, հետեւաբար՝ մարսողական տրակտը չի կարողանա մարսել սնունդը։ Եվ տաքացրած հավի միսը միայն ցավ կառաջացնի ստամոքսում։

Ի՞նչ անել. եթե մնացել է հավի մսի չօգտագործված կտոր, այն մանրացրեք ու հավելեք թարմ բանջարեղանային աղցանի մեջ՝ ե՛ւ համեղ է, ե՛ւ օգտակար։

ԿԱՐՏՈՖԻԼ

Տաքացրած կարտոֆիլով կերակրատեսակները կարող են ստամոքսում առաջացնել ծակոցներ, գրգռվածություն ու ծանրություն։ Բացի այդ, եթե կարտոֆիլից պատրաստված կերակրատեսակները պահվում են ոչ պատշաճ ջերմաստիճանում, դրանցում զարգանում է բոտուլիզմ, ինչն իր հերթին թունավորումների է հանգեցնում։

Ի՞նչ անել. տապակած կարտոֆիլը կամ մյուս կերակրատեսակները փոքր մասնաբաժիններով պատրաստեք։

ՍՊԱՆԱԽ

Շատ օգտակար մթերք է, բայց երկրորդ անգամ տաքացնելիս սպանախի մեջ ոչ մի օգտակար բան չի մնում։ Իսկ ձեզ բաժին են հասնում միայն նիտրատները, որոնք արտազատվում են ջերմային մշակման ժամանակ։ Դա հանգեցնում է քաղցկեղային բջիջների զարգացմանը։

Ի՞նչ անել. սպանախից փոքր ծավալով կերակրատեսակ պատրաստեք, որը տաքացնելու կարիք չի ունենա։

ՁՈՒ

Տաքացնելով ձուն՝ դուք ոչ միայն ստամոքսի խնդիրներ կառաջացնեք, այլ կարող եք թունավորվել։

Ի՞նչ անել. եփած ձվից աղցաններ պատրաստեք։ Կարելի է դրանցից կարկանդակ էլ պատրաստել, իսկ ձվածեղը պարզապես աղբը նետեք։

ԲԱԶՈՒԿ

Այս բանջարեղենը եզակի է նրանով, որ պատրաստման ժամանակ չի կորցնում իր օգտակար հատկությունները։ Բայց տաքացնելիս, ավաղ, ամբողջ օգտակարությունը կորչում է, դուք ստանում եք «դատարկ» կերակրատեսակ:

Ի՞նչ անել. բորշչն ու բազուկով մյուս ապուրները մի ամբողջ շաբաթվա համար մի պատրաստեք։ Եվ առհասարակ, ձգտեք ավելի շատ հում բազուկ օգտագործել, օրինակ՝ աղցանների տեսքով։

 

Աղբյուրը՝ Cosmo


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում








@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Ո՞ւմ կցանկանայիք տեսնել «Եվրատեսիլ 2018»-ի բեմում
Թամար Կապրելյան
Սեւակ Խանաղյան
Կամիլ
Հասմիկ Շիրոյան