«Գիտեմ, որ սա Շառլ Ազնավուրի հայրենիքն է». «Տաքսի» ֆիլմի աստղ Սամի Նասերին ժամանեց Երևան

Լոլիտան՝ թմրադեղերից կախվածության եւ ոչ սթափ վիճակում ելույթների մասին

Օգտատերերին շոկի է ենթարկել եթերում «արգանդի պարը»

Exclusive. հայտնի հաղորդավար Արման Մարգարյանը` իրեն բերման ենթարկելու մասին

Պահարան. ամենանորաձեւ գործվածքների տեսակներն ու առանձնահատկությունները

«Այո, ես Նատալյա Արայիկովնա եմ»․ Նատալյա Եփրիկյանը՝ իր «Այո, ես Նատալյա Արայիկովնա եմ»․ Նատալյա Եփրիկյանը՝ իր մասին եւ ոչ միայն

Քենդալ Ջենները Ջիմմի Ֆելլոնի շոուի ժամանակ փորձել է դեղին ռեզինե կոշիկի համը

PROFFY. Ինչպես են պատրաստվում հայկական տիկնիկները

Զարդատուփ։ Ամենահաճելի նվերը Վալենտինի տոնի առթիվ

Թամարա Գվերդծիթելին երգել է ի հիշատակ Միշել Լեգրանի

Ինչու է Միխայիլ Գալուստյանի գրասենյակում ռետինե ձեռք, եւ ինչու է Սվետլակովը Մարտիրոսյանից ավելի զվարճալի

Պահարան. Արվեստը հագուստին

«Հայերը նույնիսկ Ամերիկայում են հայերեն խոսում»․ Թինա Քանդելակի

Քիմ Քարդաշյանը՝ Ջիմի Ֆելոնի շոուին

Զարդատուփ: Երբ երեխաների աշխատանքները կենդանանում են

Պահարան. Այս տարվա ամենանորաձև պայուսակները

Project LA Ահա նորից գիշեր

PROFFY. Ինչպե՞ս Հայաստանում մոդել դառնալ

Հինգ մթերք, որոնք չի կարելի տաքացնել

14:08, 17 հունիսի

ՀԱՎԻ ՄԻՍ

Հավի միսը տաքացնելիս փոխվում է սպիտակուցի կառուցվածքը, հետեւաբար՝ մարսողական տրակտը չի կարողանա մարսել սնունդը։ Եվ տաքացրած հավի միսը միայն ցավ կառաջացնի ստամոքսում։

Ի՞նչ անել. եթե մնացել է հավի մսի չօգտագործված կտոր, այն մանրացրեք ու հավելեք թարմ բանջարեղանային աղցանի մեջ՝ ե՛ւ համեղ է, ե՛ւ օգտակար։

ԿԱՐՏՈՖԻԼ

Տաքացրած կարտոֆիլով կերակրատեսակները կարող են ստամոքսում առաջացնել ծակոցներ, գրգռվածություն ու ծանրություն։ Բացի այդ, եթե կարտոֆիլից պատրաստված կերակրատեսակները պահվում են ոչ պատշաճ ջերմաստիճանում, դրանցում զարգանում է բոտուլիզմ, ինչն իր հերթին թունավորումների է հանգեցնում։

Ի՞նչ անել. տապակած կարտոֆիլը կամ մյուս կերակրատեսակները փոքր մասնաբաժիններով պատրաստեք։

ՍՊԱՆԱԽ

Շատ օգտակար մթերք է, բայց երկրորդ անգամ տաքացնելիս սպանախի մեջ ոչ մի օգտակար բան չի մնում։ Իսկ ձեզ բաժին են հասնում միայն նիտրատները, որոնք արտազատվում են ջերմային մշակման ժամանակ։ Դա հանգեցնում է քաղցկեղային բջիջների զարգացմանը։

Ի՞նչ անել. սպանախից փոքր ծավալով կերակրատեսակ պատրաստեք, որը տաքացնելու կարիք չի ունենա։

ՁՈՒ

Տաքացնելով ձուն՝ դուք ոչ միայն ստամոքսի խնդիրներ կառաջացնեք, այլ կարող եք թունավորվել։

Ի՞նչ անել. եփած ձվից աղցաններ պատրաստեք։ Կարելի է դրանցից կարկանդակ էլ պատրաստել, իսկ ձվածեղը պարզապես աղբը նետեք։

ԲԱԶՈՒԿ

Այս բանջարեղենը եզակի է նրանով, որ պատրաստման ժամանակ չի կորցնում իր օգտակար հատկությունները։ Բայց տաքացնելիս, ավաղ, ամբողջ օգտակարությունը կորչում է, դուք ստանում եք «դատարկ» կերակրատեսակ:

Ի՞նչ անել. բորշչն ու բազուկով մյուս ապուրները մի ամբողջ շաբաթվա համար մի պատրաստեք։ Եվ առհասարակ, ձգտեք ավելի շատ հում բազուկ օգտագործել, օրինակ՝ աղցանների տեսքով։

 

Աղբյուրը՝ Cosmo


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում






  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Հայաստանի ամենահայտնի տղամարդը
Նիկոլ Փաշինյան
Սերժ Թանկյան
Մկրտիչ Արզումանյան
Հայկ Մարության