ՇոկTok. «Բոլորը մտածում էին, թե հղի եմ». Օվսաննա Խաչատրյան

«Ժառանգ80» նախագծի նկարահանման մեկնարկը տրված է

ՇոկTok. «Բուքմեյքերների գովազդ չեմ անի». Ռաֆո Համբարձումյանը` բլոգային կյանքի, տիկտոկերներին բլոկելու մասին

Ամերիաբանկի «Դարձիր փոփոխությունը» մրցույթի հաղթող թիմը ստացավ 3 մլն ՀՀ դրամ մրցանակ

ՇոկTok. Մագա Հարությունյանը` միլիոններ աշխատելու, սիրելիից բաժանվելու եւ Քինգ Ռուզիի հետ կոնֆլիկտի մասին

ՇոկTok. Անյա Սահակյանը` տղամարդու վրա ձեռք բարձրացնելու, ոստիկանություն ընկնելու, բաց տեսարաններում նկարահանվելու մասին

«Նոյը եւ՛ ինձ է նման, եւ՛ ամուսնուս». Լյուսի

ՇոկTok. «Իմ բոլոր ուզողները հիմնականում «ճիշտ աբրած տղերք են»». Ջուլիաննա Հարությունյան (julianna_loo_)

«Սիրո հասակ». մարտի 18-ից կմեկնարկի նոր հումորային նախագիծը

ՇոկTok. «Երբ ինձ հարցնում են, կուզեիր բոյով լինել, ասում եմ ոչ». Աստվածուհի (Ելենա Վարդերեսյան)

Նոր արկածներով եւ փորձություններով հումորային սիթքոմ. «Հյուրերն անցյալից»

«Սա մի սիրո պատմություն է». Արամեի «Շատ սիրունա» տեսահոլովակի backstage-ը

Ու՞մ բաժին կհասնի տունը. Սամսոնի՞ն, թե՞ Շավոյին. «Բլբուլյանները 2»-ի նկարահանումները կադրից դուրս

#ՇոկTOK․ Աշայվին՝ Սիրուշոյի հետ հանդիպելու ցանկության, տիկին Գրետայի հետ կոնֆլիկտի մասին եւ ոչ միայն

Ինչպես են ընթանում «Պոլլի» գեղարվեստական ֆիլմի նկարահանումները

H2Օ Emotional Exposition. Kivera Naynomis բրենդի ցուցադրությունը

«Ամեն տարի գարնանը». նոր հեռուստասերիալի դերասանական կազմն ու նկարահանումները

Ի՞նչ սպասել 2022 թվականից. աստղաբան Գուրգեն Հովհաննիսյանը՝ Կապույտ ջրային վագրի տարվա մասին

Forbes Woman․ Պարտադիր այցելության վայրեր՝ Հայաստանում

12:02, 14 փետրվարի

NEWS.am STYLE-ը պաշտում է, երբ հեղինակավոր պարբերականները նման նյութեր են տպագրում մեր երկրի ՝ առավել եւս Երեւանի մասին։ Հիմա էլ Forbes Woman-ն է կազմել այն զբաղմունքների ցանկը, որոնք կարելի է հեշտությամբ անել Մոսկվայում, բայց, այնուամենայնիվ, նախընտրելի է դրանք տեղափոխել Հայաստանի մայրաքաղաք։

1.Մոռանալ ղեկի մասին ու ոտքով շրջել

Երևանում չկա ոչ մի նույնատեսակ փողոց կամ շենք։ Կան և վարդագույն տուֆից նեոկլասիցիզմի ոճով կառույցներ, և կոնստրուկտիվիզմի ժամանակների կառույցներ, և իսկական ետնախորշեր։ Տների պատուհանների շուրջ նախշերը նման են Հայաստանի եկեղեցիների նախշերին՝ բարելյեֆները չեն կրկնում իրար։

Քաղաքի պատմական մասն ամբողջովին նախագծվել է 1920-ին խորհրդային ճարտարապետ Ալեքսանդր Թամանյանի կողմից։ Հենց 1920-ին է Երևանը մայրաքաղաք դարձել ու սկսել ձեռք բերել իր ժամանակակից կերպարանքը։ Թամանյանի հուշարձանը կանգնած է Կասկադի առաջ՝ քանդակների պուրակում, որն այցելության համար պարտադիր վայրերից է։ Սա բազմամակարդակ հուշարձան է՝ բաղկացած աստիճաններից ու շատրվաններից, իսկ ներսում՝ Գաֆեսչյան արվեստի կենտրոնն է, որի հավաքածուն ընդգրկում է Ժոմ Պլենսայի, Լինն Չեդվիկի ու Տադաշ Սումայի ստեղծագործությունները։ Իսկ մշակութային խորը հարստացման համար կարելի է այցելել հին ձեռագրերի պահոց՝ Մատենադարան։ Այստեղ 17 000 նմուշների մեջ կարելի է գտնել նաև 7-րդ դարի Ավետարան՝ մագաղաթի վրա գրված ու հայերեն ամենամեծ ձեռագիրը՝ 27,5 կգ քաշով։

2. Գնալ համերգ, նախընտրելի է՝ ջազային

Ջազ այդտեղ լսում ու նվագում են 1938-ից։ Կոլորիտային Malkhas Jazz Club ակումբում կարելի է հիանալ Լևոն Մալխասյանի վիրտուոզային կատարումներով, որը համարվում է հայկական ջազի առասպել։ Հայաստանում անցնում են բազմաթիվ երաժշտական ու այլ մշակութային իրադարձություններ։

3․Քաղաքից դուրս գնալ

Արժե մի քիչ հեռանալ Հայաստանի մայրաքաղաքի սահմաններից, ու Ձեզ համար կբացվեն ապշեցնող լեռնային տեսարաններ ու կոլորիտային գյուղեր։

Մոտակա տեսարժան վայրերից է Սևանա լիճը, որը գտնվում է ծովի մակարդակից 1916 մ բարձրության վրա։ Սա ամենամեծ լեռնային լիճն է ամբողջ Կովկասում, նրա մեջ 28 գետ է հոսում։ Վարկածներից մեկով՝ լիճն իր անվանումը ստացել է հենց այստեղ գտնվող Սևանավանք եկեղեցու շնորհիվ, որը սև տուֆից է կառուցված։ Ազատ գետի ավազանում՝ Երևանից 28 կմ հեռավորության վրա գտնվում է Գառնիի հեթանոսական տաճարը, որը հելենիզմի դարաշրջանին է պատկանում ու իր վեհաշուք սյուներով հունական ճարտարապետություն է հիշեցնում։ Այն փլվել էր 1679-ի երկրաշարժի հետևանքով ու վերականգնվել խորհրդային տարիներին։

4. Ուտել լավաշ ու որեւէ այլ համեղ բան

Ավանդական հայկական խոհանոցը միայն լավաշը չէ։ Այդուհանդերձ, թոնրից նոր հանված լավաշ համտեսել պետք է։ Ու անպայման դրա մեջ փաթաթելով բանջարեղեն, պանիր ու թարմ կանաչի։
Մնացած խոհարարական հաճույքներից են պանրի զանազան տեսակները՝ չեչիլ ու չանախ, խաշը, որը հայերը պատրաստում են մեկ ամբողջ օր, քյուֆթան (միս՝ հալեցրած սերուցքային կարագով ու կոնյակով հարած), եւ վարսակաշիլայի անալոգը՝ հարիսան, որը ցորենից ու հավից պատրաստված շիլա է։

5․ Համտեսել կոնյակ

Լիարժեք գնահատելու համար, թե ինչ մանրակրկիտ ու բազմափուլ գործընթաց է անցնում կոնյակն իր ապրանքային տեսքով վաճառասեղաններին հայտնվելուց առաջ, կարելի է շրջայց կատարել Երեւանի կոնյակի գործարանում։ Այնտեղ կիմանաք բոլոր մանրամասները կոնյակի պատրաստման մասին ու ամենակարեւորը՝ կհամտեսեք տարբեր խմիչքներ՝ այդ թվում 1934 թ․ պահպանված։

 


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում







@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
«Եվրատեսիլ 2019». ձեզ դո՞ւր է գալիս Սրբուկի մրցութային «Walking out» երգը
Այո
Ոչ