MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Տիհանա Vibes Արսեն Գրիգորյանի հետ. Ընկերուհի չունեմ, ժամանակ չունեմ

«Բարբեքյուն միայն Տեխասում չէ». Forbes-ն անդրադարձել է Հայաստանի եւ Վրաստանի խոհարարական ավանդույթներին

19:01, 21 հունվարի

Forbes ամսագիրը հոդված է հրապարակել, որը նվիրված է Հայաստանի եւ Վրաստանի խոհարարական ավանդույթներին։ Հեղինակը՝ Բրենդոն Շուլցը, գրում է երկու երկրների պատմության ու սովորությունների մասին, այն մասին՝ ինչպես են պատմությունն ու կրոնն ազդել այդ երկրների բնակչության խոհորարական հակումների վրա։

Նա կարծում է, որ հենց ուտելիքի ու խորհարարական սովորույթների միջոցով է հնարավոր ուսումնասիրել տարածաշրջանն ու դրա մշակույթը։ «Եթե պատմության ֆակուլտետի ուսանող եք, սիրում եք բնություն, ապա Կովկասը հենց այն վայրն է, ուր կարելի է հաճույք ստանալ ձեզ շրջապատող գեղեցկության, նուրբ մսի, ձավարեղենից պատրաստված ճաշատեսակների եւ հացի նկատմամբ խորը, գրեթե սրբազան սիրո հրաշալի հավասարակշռությունից»,- գրում է հեղինակը։

Հայաստանում եւ Վրաստանում անցկացված 10 օրերի ընթացքում լրագրողը փորձել է տարատեսակ ճաշատեսակներ, բայց լսարանի համար առանձնացրել է մի քանիսը։ Հայկական նրբամահ ճաշատեսակներից նրան առավել դուր է եկել խորովածը։ «Բարբեքյուն միայն Տեխասում չէ։ Հայաստանում խորովածը մեծ բիզնես է։ Դրանք կծու, նուրբ մսի կտորներ են շամփուրների վրա (որպես կանոն՝ խոզի միս), որոնք մատուցվում են ընտանեկան տոնակատարությունների ընթացքում»,- գրել է հեղինակը։

Հոդվածի առանձին պարբերություն նվիրված է «Արարատ» կոնյակին, դրա ծագման պատմությանն եւ պատրաստման տեխնոլոգիային։ «Համարձակորեն շրջագայություն պատվիրեք գործարանում»,- խորհուրդ է տալիս հրապարակման հեղինակը՝ նշելով, որ միայն այդ կերպ է հնարավոր հասկանալ հրաշալի ըմպելիքի էությունը։

Վրացական ճաշատեսակներից Շուլցն առանձնահատուկ նշել է խաչապուրին, չախոբիլին եւ գինին…


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել