Էմմա Մկրտչյանը` մանկության վառ հուշերի, Երեւանում բնակվելու եւ իր սիրտը կոտրելու մասին

Գոհար Հարությունյանը` մանկության, հայրիկի բացի եւ 16 տարեկանում նշանադրությունը չեղարկելու մասին

«Խորոտիկ-մորոտիկ»․ Սոֆի Մխեյանը՝ իր նոր տեսահոլովակի մասին

«Չէի կարողանում պատկերացնել, որ մայրս չկա». Աղաս Մանուկյանը` իր մեծ կորստի եւ անցած ճանապարհի մասին

BACKSTAGE. Ինչպես են անցել «Սիրուն Սոնայի» վերջին նկարահանումները

«Հորս վերաբերմունքը փոխվեց իմ հանդեպ»․ Վիկտորիա Սահակյանը՝ դիպլոմ չստանալու եւ չստացված սիրո մասին

Ինչպես են ընթացել Արամեի նոր տեսահոլովակի նկարահանումները քաղաքից դուրս

Ամենամեծ կորուստը, կյանքի նպատակը եւ ծնողների խորհուրդը․ Բլից հարցեր Ժաննա Բուտուլյանի հետ

Լիա Զախարյանը՝ հայկական շոուբիզնեսի ամենահմայիչ մարդու, ամենամեծ կորստի և առօրյայի մասին․ ԲԼԻՑ ՀԱՐՑԵՐ

Քրիստինե Պեպելյանը՝ իր նոր նախագծի եւ որդու՝ Արեգի մասին

Քիմ Քարդաշյանի 60 մլն դոլորանոց առանձնատունը

Մանուկ Ալեքսանյանը՝ սեզոնի թրենդների, հակաթրենդների եւ Pillow Challenge-ի մասին

Մարիամ Ալեքսանյանը՝ մոլերից մեկում խայտառակ լինելու եւ ամուսնության հարցից խուսափելու մասին․ ԲԼԻՑ ՀԱՐՑԵՐ

Մանկության ամենավառ հուշից մինչեւ զավեշտալի սիրո խոստովանությունը․ բլից հարցեր՝ Դիանա Տոռեսի հետ

Մատնահարդարման 5 տարածված միֆեր

90-ականներին ծնողներս թույլ չեն տվել, որ ես ու քույրս մտածենեք տան հոգսերի մասին»․ Իրինա Թովմասյան

5 խորհուրդ առողջ մազեր ունենալու համար. Ջեք Թեքեյան

BACKSTAGE. Գոշը, Քրիստինա Եղոյանը, Լիանա Վանոյանը, Արուս Տիգրանյանը եւ այլ դերասաններ` «Կինստարգրամ» նոր սիթքոմում (ֆոտո/վիդեո)

«Բարբեքյուն միայն Տեխասում չէ». Forbes-ն անդրադարձել է Հայաստանի եւ Վրաստանի խոհարարական ավանդույթներին

19:01, 21 հունվարի

Forbes ամսագիրը հոդված է հրապարակել, որը նվիրված է Հայաստանի եւ Վրաստանի խոհարարական ավանդույթներին։ Հեղինակը՝ Բրենդոն Շուլցը, գրում է երկու երկրների պատմության ու սովորությունների մասին, այն մասին՝ ինչպես են պատմությունն ու կրոնն ազդել այդ երկրների բնակչության խոհորարական հակումների վրա։

Նա կարծում է, որ հենց ուտելիքի ու խորհարարական սովորույթների միջոցով է հնարավոր ուսումնասիրել տարածաշրջանն ու դրա մշակույթը։ «Եթե պատմության ֆակուլտետի ուսանող եք, սիրում եք բնություն, ապա Կովկասը հենց այն վայրն է, ուր կարելի է հաճույք ստանալ ձեզ շրջապատող գեղեցկության, նուրբ մսի, ձավարեղենից պատրաստված ճաշատեսակների եւ հացի նկատմամբ խորը, գրեթե սրբազան սիրո հրաշալի հավասարակշռությունից»,- գրում է հեղինակը։

Հայաստանում եւ Վրաստանում անցկացված 10 օրերի ընթացքում լրագրողը փորձել է տարատեսակ ճաշատեսակներ, բայց լսարանի համար առանձնացրել է մի քանիսը։ Հայկական նրբամահ ճաշատեսակներից նրան առավել դուր է եկել խորովածը։ «Բարբեքյուն միայն Տեխասում չէ։ Հայաստանում խորովածը մեծ բիզնես է։ Դրանք կծու, նուրբ մսի կտորներ են շամփուրների վրա (որպես կանոն՝ խոզի միս), որոնք մատուցվում են ընտանեկան տոնակատարությունների ընթացքում»,- գրել է հեղինակը։

Հոդվածի առանձին պարբերություն նվիրված է «Արարատ» կոնյակին, դրա ծագման պատմությանն եւ պատրաստման տեխնոլոգիային։ «Համարձակորեն շրջագայություն պատվիրեք գործարանում»,- խորհուրդ է տալիս հրապարակման հեղինակը՝ նշելով, որ միայն այդ կերպ է հնարավոր հասկանալ հրաշալի ըմպելիքի էությունը։

Վրացական ճաշատեսակներից Շուլցն առանձնահատուկ նշել է խաչապուրին, չախոբիլին եւ գինին…


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում






  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
«Եվրատեսիլ 2019». ձեզ դո՞ւր է գալիս Սրբուկի մրցութային «Walking out» երգը
Այո
Ոչ