Հարկատուներին զայրացնում է․ որքան գումար է Ֆրանսիան ծախսում Բրիջիտ Մակրոնի վրա

Երեք լուք ուսումնական տարվա համար

«Պերֆեկտինո, ինչպես ասում են հայերը». Միխայիլ Շիրվինդտը կրկին Հայաստանում է

Հայկական շոու-բիզնեսի հայտնիները՝ Արամեի նոր տեսահոլովակի շնորհանդեսին

Ժիզել Բունդխենի դիետան, որը կօգնի արագ վերականգնել կազմվածքը արձակուրդից հետո

Ինչո՞ւ չի ամուսնանում Ռաֆայել Երանոսյանը

Մարինկա Խաչատրյանի սիրելին ամուսնության առաջարկություն է արել դերասանուհու 22-ամյակին

Ավրաամ Ռուսոն Երեւանում ներկայացրեց բժշկական թեմայով իր գիրքը

Արփիի «Օրորերգ» CD-ի փակ շնորհանդեսը

Ծառուկյանի եւ դստեր պարը հարսանիքի ժամանակ

Ռուսոյի, Ռոտարուի, Ձախ Հարութի եւ Արման Հովհաննիսյանի ելույթները` Ծառուկյանի դստեր հարսանիքին

«Եզրային կիսապաշտպանները կենդանիներ են, որոնք պաշտպանում են իրենց ձագուկներին». «IQ-իկ»

Աշխարհի ամենաթանկարժեք 10 առանձնատները

Ի՞նչ հագուստով են ներկայացել հայ հայտնիները «Անհայտ բաժանորդը» ֆիլմի պրեմիերային

Վարդի թարմություն. Ռոուզի Հանթինգթոն-Ուայթլիի գեղեցկության հինգ գլխավոր գաղտնիքները

«Դեպի ճամբար» հեռուստասերիալի էքստրեմալ եւ զվարճալի պահերը․ BACKSTAGE

Միշտ երիտասարդ, ոճային ու նրբագեղ ․ Էլեգանտ Մելանյա

Շնորհավոր Սեպտեմբերի 1

«Բարբեքյուն միայն Տեխասում չէ». Forbes-ն անդրադարձել է Հայաստանի եւ Վրաստանի խոհարարական ավանդույթներին

19:01, 21 հունվարի

Forbes ամսագիրը հոդված է հրապարակել, որը նվիրված է Հայաստանի եւ Վրաստանի խոհարարական ավանդույթներին։ Հեղինակը՝ Բրենդոն Շուլցը, գրում է երկու երկրների պատմության ու սովորությունների մասին, այն մասին՝ ինչպես են պատմությունն ու կրոնն ազդել այդ երկրների բնակչության խոհորարական հակումների վրա։

Նա կարծում է, որ հենց ուտելիքի ու խորհարարական սովորույթների միջոցով է հնարավոր ուսումնասիրել տարածաշրջանն ու դրա մշակույթը։ «Եթե պատմության ֆակուլտետի ուսանող եք, սիրում եք բնություն, ապա Կովկասը հենց այն վայրն է, ուր կարելի է հաճույք ստանալ ձեզ շրջապատող գեղեցկության, նուրբ մսի, ձավարեղենից պատրաստված ճաշատեսակների եւ հացի նկատմամբ խորը, գրեթե սրբազան սիրո հրաշալի հավասարակշռությունից»,- գրում է հեղինակը։

Հայաստանում եւ Վրաստանում անցկացված 10 օրերի ընթացքում լրագրողը փորձել է տարատեսակ ճաշատեսակներ, բայց լսարանի համար առանձնացրել է մի քանիսը։ Հայկական նրբամահ ճաշատեսակներից նրան առավել դուր է եկել խորովածը։ «Բարբեքյուն միայն Տեխասում չէ։ Հայաստանում խորովածը մեծ բիզնես է։ Դրանք կծու, նուրբ մսի կտորներ են շամփուրների վրա (որպես կանոն՝ խոզի միս), որոնք մատուցվում են ընտանեկան տոնակատարությունների ընթացքում»,- գրել է հեղինակը։

Հոդվածի առանձին պարբերություն նվիրված է «Արարատ» կոնյակին, դրա ծագման պատմությանն եւ պատրաստման տեխնոլոգիային։ «Համարձակորեն շրջագայություն պատվիրեք գործարանում»,- խորհուրդ է տալիս հրապարակման հեղինակը՝ նշելով, որ միայն այդ կերպ է հնարավոր հասկանալ հրաշալի ըմպելիքի էությունը։

Վրացական ճաշատեսակներից Շուլցն առանձնահատուկ նշել է խաչապուրին, չախոբիլին եւ գինին…


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում






  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Հայաստանի ամենահայտնի տղամարդը
Նիկոլ Փաշինյան
Սերժ Թանկյան
Մկրտիչ Արզումանյան
Հայկ Մարության