Գրիգոր Կյոկչյանը` դեկտեմբերի 5-ին կայանալիք միջոցառման մանրամասների ու Նարեի տրամադրվածության մասին

Ջեքսոնի, Լոպեսի, Բեյոնսեի հետ աշխատած հայտնի դիզայներ Ջեյկոբ Մեյերի շքեղ ցուցադրությունը Երեւանում

«Բլբուլյաններ 3». 3 անգամ ավելի ծիծաղելի սիթքոմը մեկնարկում է

#Backstage. Ինչպես են ընթանում «Արտակարգ Արտակ» նոր հումորային սիթքոմի նկարահանումները

Օֆին խոսել է երեւանյան այցի, հոր մահվան մասին եւ նկարահանվել News.am Style-ի ֆոտոշարքում

ՇոկTok. «Թատերականի ժողովուրդն ինձ ընդհանրապես չի սիրում». Դիանա Մխիթարյան

ՇոկTok. «Ես ու եղբայրս այնպես ենք արել, որ ոչ մայրս միայնակ լինի, ոչ` տատիկս». Գևորգ Մկրտչյան

«Ոսկե ծիրան» 19-րդ միջազգային կինոփառատոնի պաշտոնական բացումն ու կարմիր գորգը

Դեն Բիլզերյանը Երեւանում է․ Պոկերի արքան հանդիպել է երկրպագուներին ու ներկայացրել իր գիրքը

ՇոկTok. «Տղաների կողմից բացասական էր ընդունվում, որ ասում էի «привет пупсики»». Էվելինա Խանոյան

ՇոկTok. «Հայկական տիկտոկում վատ կոնտենտն ավելի շատ է, քան` լավը». Անդրանիկ

ՇոկTok. «Բոլորը մտածում էին, թե հղի եմ». Օվսաննա Խաչատրյան

«Ժառանգ80» նախագծի նկարահանման մեկնարկը տրված է

ՇոկTok. «Բուքմեյքերների գովազդ չեմ անի». Ռաֆո Համբարձումյանը` բլոգային կյանքի, տիկտոկերներին բլոկելու մասին

Ամերիաբանկի «Դարձիր փոփոխությունը» մրցույթի հաղթող թիմը ստացավ 3 մլն ՀՀ դրամ մրցանակ

ՇոկTok. Մագա Հարությունյանը` միլիոններ աշխատելու, սիրելիից բաժանվելու եւ Քինգ Ռուզիի հետ կոնֆլիկտի մասին

ՇոկTok. Անյա Սահակյանը` տղամարդու վրա ձեռք բարձրացնելու, ոստիկանություն ընկնելու, բաց տեսարաններում նկարահանվելու մասին

«Նոյը եւ՛ ինձ է նման, եւ՛ ամուսնուս». Լյուսի

Զգույշ եղեք. ամանորյա 5 ամենավտանգավոր կերակրատեսակները

19:16, 17 դեկտեմբերի

Նոր տարում կարելի է թույլ տալ համեղ ուտել ու ուրախանալ։ Սակայն «արձակուրդների» ընթացքում նյութափոխանակության համակարգի ծանրաբեռնվածությունը մեծանում է. բացի նրանից, որ ստիպված ես փորձել պատրաստված բոլոր ճաշատեսակները (տանտիրուհուն կվիրավորվի), եւս մի քանի օր հարկավոր է ուտել տոնական սեղանի «մնացորդները»։ Unzayvse-ի հաղորդմամբ՝ այս 5 կերակրատեսակները վնասակար են համարվում, հատկապես միաժամանակ ուտելու դեպքում։

Օլիվյե

Դասական տարբերակի դեպքում՝ խաշած միս եւ թթվասեր, աղցանը վտանգ չի ներկայացնում, սակայն մեծ քանակով ապխտած մթերքն ու մայոնեզը ճաշատեսակը նյութափոխանակության համակարգի համար տհաճ են դարձնում։ Բավական է պատկերացնել ապխտած երշիկի մի քանի կտոր մայոնեզի մեջ եւ մոտվի մի քանի կծու վարունգ ավելացնել՝ հասկանալու համար՝ որքան դժվար է ստամոքսի համար։

Ֆասթ ֆուդ, սուշի

Ճաշատեսակների այս շարքին կարելի է դասել աղցանները, սուշին, ֆասթ ֆունդը եւ այլ ուտելիքներ, որոնք պատրաստված են պատվերով եւ որոնց հետ որպես կանոն՝ գազավորված ըմպելիքներ են վերցնում։ Եթե ծրագրում եք պատրաստի ճաշատեսակներ գնել, ավելի լավ է էքսպերիմենտների չդիմել եւ պատվիրել ստուգված ընկերությունում։ Բացի այդ՝ թունավորման մեջ բոլոր մեղադրանքները ադմինիստրացիայի կողմից կվերագրվեն ալկոհոլի չարաշահմանը եւ ոչ թե ոչ թարմ ձկանն ու մայոնեզին։ Ավելի անվտանգ է անձամբ պատրաստել սիրելի սոուսները։

Ծովառատեխ «մուշտակի տակ»

Աղի ձկան եւ մայոնեզի համադրությունը սպասռնում է թույլ ստամոքսի խանգարմամբ։ Կարեւոր է հաշվի առնել, որ տոների ընթացքում միայն մի «մուշտակ» չեն ուտում, այլ բազմաթիվ ծանր ուտեստներ։ Միայն ծովատառեխ ուտելու դեպքում ոչինչ չի լինի, սակայն այլ ուտեստների հետ համադրելու դեպքում հետեւանքները կարող են անկանխատեսելի լինել։  

Միսը՝ ֆրանսիական ձեւով

Միսն ու սունկը ծանր ուտելիք են, իսկ մայոնեզի, սոխի եւ մեծ քանակով պանրի հետ ճաշատեսակը ստամոքսի համար փորձություն է դառնում։ Տաք ուտեստներ ընտրելիս հարկավոր է միայն ձուկ ու միս ուտել։ Լավ ընթրելուց հետո խորհուրդ չի տրվում  մանդարին վայելել. ավելի լավ է դրանք ուտել նախքան հիմնական ուտեստը։

Դոնդող խոզի մսով

Ոչ շատ ճարպոտ դոնդողավոր ուտելիքը կզարդարի սեղանը եւ կլրացի տոնը, սակայն դասական սննդարար դոնդողը, որը պատրաստվում է խոզի մսով, չափազանց կալորիական է եւ ծանր։ Ընդ որում, այն կարող է օգնել հունվարի 1-ին. այն խորյդուրդ է տրվում ուտել ակլոհոլ օգտագործելու հաջող օրը։


Լուսանկարները՝ Lifehacker, Uznayvse


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
«Եվրատեսիլ 2019». ձեզ դո՞ւր է գալիս Սրբուկի մրցութային «Walking out» երգը
Այո
Ոչ