Լիա Զախարյանը` մանկության, հոր բացակայության և ամուսնանալու ցանկության մասին

«Հիվանդանոցում քույրիկիս վերջին ցանկություններից էր, որ իր գրած երգը ես երգեմ». Marga

Անի Երանյանը՝ «Լինում է, չի լինում»-ի մանրամասների մասին

Նաիրա Մովսիսյանը՝ կրկին մայրանալու ցանկության, հայրիկի բացի եւ իր կողակցի մասին

«Լաց լինելու ու բարդույթավորվելու փոխարեն սովորեցի իմ անձը պաշտպանել». Իրինա Այվազյանը՝ NEWS.am STYLE-ի «արեւային» ֆոտոշարքում

Էմմա Մկրտչյանը` մանկության վառ հուշերի, Երեւանում բնակվելու եւ իր սիրտը կոտրելու մասին

Գոհար Հարությունյանը` մանկության, հայրիկի բացի եւ 16 տարեկանում նշանադրությունը չեղարկելու մասին

«Խորոտիկ-մորոտիկ»․ Սոֆի Մխեյանը՝ իր նոր տեսահոլովակի մասին

«Չէի կարողանում պատկերացնել, որ մայրս չկա». Աղաս Մանուկյանը` իր մեծ կորստի եւ անցած ճանապարհի մասին

BACKSTAGE. Ինչպես են անցել «Սիրուն Սոնայի» վերջին նկարահանումները

«Հորս վերաբերմունքը փոխվեց իմ հանդեպ»․ Վիկտորիա Սահակյանը՝ դիպլոմ չստանալու եւ չստացված սիրո մասին

Ինչպես են ընթացել Արամեի նոր տեսահոլովակի նկարահանումները քաղաքից դուրս

Ամենամեծ կորուստը, կյանքի նպատակը եւ ծնողների խորհուրդը․ Բլից հարցեր Ժաննա Բուտուլյանի հետ

Լիա Զախարյանը՝ հայկական շոուբիզնեսի ամենահմայիչ մարդու, ամենամեծ կորստի և առօրյայի մասին․ ԲԼԻՑ ՀԱՐՑԵՐ

Քրիստինե Պեպելյանը՝ իր նոր նախագծի եւ որդու՝ Արեգի մասին

Քիմ Քարդաշյանի 60 մլն դոլորանոց առանձնատունը

Մանուկ Ալեքսանյանը՝ սեզոնի թրենդների, հակաթրենդների եւ Pillow Challenge-ի մասին

Մարիամ Ալեքսանյանը՝ մոլերից մեկում խայտառակ լինելու եւ ամուսնության հարցից խուսափելու մասին․ ԲԼԻՑ ՀԱՐՑԵՐ

ԱՄՆ-ից հայուհին «Ամերիկայի վատագույն խոհարարը» շոուի հանդիսատեսին շոկի է ենթարկել՝ տոլմայի պատրաստման համար քար օգտագործելով

13:59, 6 հուլիսի

ԱՄՆ-ից հայուհի Լուիզա Շարամաթյանը դարձել է «Ամերիկայի վատագույն խոհարարը» շոուի հերթական եթերաշրջանի մասնակից։ Խոհարարական իրապատում-շոուի ընթացքում մասնակիցներն առհասարակ պատրաստել չեն կարողանում եւ հաղթելու համար պետք է սովորեն գլուխգործողներ ստեղծել, սակայն սկզբի համար հարկավոր է յուրացնել գոնե ձվածեղի պատրաստումը։ Այդ հարցում հերոսներին կօգնեն հայտնի շեֆ-խոհարարները։

20-րդ եթերաշրջանի առաջին էպիզոդի ընթացքում Լուիզան հայկական ճաշատեսակ է պատրաստել։ Food Network պարբերականի հաղորդմամբ՝ շատ ճաշատեսակներ կարող են ծանոթ չլինել, սակայն հայկական խոհանոցն արժանի է մեծ ուշադրության։ Լուիզայի համար հայկական ուտելիքն ավելի է, քան պարզապես ճաշատեսակը։ Նրա խոսքով՝ հայ ազգի մշակույթում ու ժառանգությունում ուտելիքը մեծ դեր ունի։ «Դա այն է, ինչ միավորում է բոլորիս»,- ասել է նախագծի մասնակիցը։

Առաջին էպիզոդի ընթացքում Լուիզան խաղողի թփով տոլմա է պատրաստել , եւ բոլորը շոկի մեջ էին, երբ նրան քար է հարկավոր եղել։

«Այս քարը հայկական տոլմայի պատրաստման ավանդույթի մաս է կազմում։ Սովորաբար ճաշատեսակը պատրաստում են չուգունե կաթսայում։ Մայրս տոլմայի վրա կերամիկական ափսե է դնում։ Հետո վրայից քար է դնում՝ ճնշում ապահովելու համար, որ տոլման տեղում մնա ու մանրամասն եփվի։ Քարն օգտագործում են նաեւ թթվի պատրաստման ընթացքում. այն դնում են տարայի վրա՝ մարինացված բանջարեղենի վրա ճնշում գործադրելու համար։ Մենք տարան պահում են ետեւի բակում, քանի որ սովորաբար մեծ տարա ենք օգտագործում, եւ դրա ամբողջական մարինացման համար մի քանի շաբաթ է պահանջվում»,- ասել է նա։

Լուիզան պատմել է հայկական եւս մեկ հայտնի ճաշատեսակի՝ հարիսայի մասին։ Նա այն այսպես է նկարագրում. «Այն նման է շիլայի, պատրաստվում է աղացած ցորենից ու շեգախաշած հավից։ Ճաշատեսակը պատրաստում են նաեւ գառան մսից, բայց դուք այն կարող եք պատրաստել նաեւ տավարի մսով կամ հնդկահավով»։

Լուիզա Շարամաթյանը շատ բան է սովորել շոոի ընթացքում։ Մինչ երկրապագուները պետք է սպասեն՝ եթերաշրջանի արդյունքները տեսնելու համար, նա կիսվել է ուտելիք պատրաստելու երեք հեշտ խորհուրդներով, որոնք սովորեցրել է Ալեքս Գուարնաշելին. «Հավաքիր քո հետեւից, փորձիր ուտելիքն ու մի թերագնահատիր աղի ուժը»։ Այս երեք խորհուրդներն անհրաժեշտ են յուրաքանչյուր խոհարարի։

Լուսանկարները՝ սոցիալական ցանցեր


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում








@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
«Եվրատեսիլ 2019». ձեզ դո՞ւր է գալիս Սրբուկի մրցութային «Walking out» երգը
Այո
Ոչ