MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Տիհանա Vibes Արսեն Գրիգորյանի հետ. Ընկերուհի չունեմ, ժամանակ չունեմ

10 հնարք, որոնց օգնությամբ կարելի է նիհարել եւ քաղց չզգալ

18:11, 21 նոյեմբերի

1. Լավ ծամեք կերակուրը

Մանրակրկիտ եւ երկար ծամեք կերակուրը՝ զգալով ուտելիքի համը: Դա թույլ կտա ավելի լավ մարսել կերակուրն ու հագեցնել քաղցի զգացողությունը:

2. Ջուր

Ուտելուց առաջ մեկ բաժակ ջուր խմելը կօգնի մարսողությանը եւ թույլ կտա ուտելիս սուր քաղցի զգացողություն չունենալ ու վերահսկել սննդի քանակությունը:

3. Բանջարեղենով ուտեստներ

Ամեն անգամ ուտելիս ափսեում պետք է բանջարեղեն լինի: Դրանց ծավալը պետք է կազմի ուտելիքի չափաբաժնի շուրջ կեսը: Բանջարեղենում անհրաժեշտ ամեն ինչ կա՝ վիտամիններ, մի շարք օգտակար նյութեր, մանրաթելեր:

4. Նախաճաշ

Երբեք մի հրաժարվեք նախաճաշից: Առավոտն օրվա այն ժամանակահատվածն է, երբ կարելի է մի քիչ շատ ուտել. չէ՞ որ առջեւում մի ամբողջ օր եւ բազմաթիվ գործեր կան: Հարկավոր է էներգիա եւ ուժ հավաքել: Նախաճաշի համար կատարյալ տարբերակ են ձվով ուտեստները՝ բանջարեղենով: Դա ե՛ւ սպիտակուցների պաշար է, ե՛ւ բավականաչափ քանակությամբ վիտամիններ:

5. Ավելի շատ մանրաթելեր

Մեծ քանակությամբ մանրաթելեր պարունակող նույնիսկ ոչ շատ սնունդը հագեցվածության զգացողություն է առաջացնում: Խնձորը, կաղամբը, գազարը, դդմիկը, սմբուկը, ծաղկակաղամբը հագեցնում են, բայց շատ կալորիա չեն ավելացնում: Մակարոնեղենն ու մաքրված հատիկավորները փոխարինեք դարչնագույն բրնձով եւ անմիջապես կզգաք տարբերությունը:

6. Ափսեի չափը

Մեծ ափսեում չափաբաժինը փոքր է երեւում: Ոչ թե ավելացրեք ուտելիքի չափը, այլ ավելի փոքր ափսե վերցրեք: Այս խաբուսիկ գործողությունն ազդում է մեր զգայական օրգանների վրա: Դրանք հաղորդում են, որ ափսեն լիքն է, պարունակությունը կերել եք, ինչը կօգնի կանգ առնել:

7. Աղցան՝ որպես նախուտեստ

Վարունգ, լոլիկ, կանաչեղեն, թարմ քերած գազար եւ կաղամբ: Հիմնական ուտեստից առաջ այս բաղադրիչներով աղցան ուտելով՝ կկարողանաք զսպել ախորժակն ու չափից շատ չուտել:

8. Ճաշի ավարտին ափսեն գրեթե, բայց ամեն դեպքում դատարկ չէ

Մինչեւ վերջին փշուրը մի կերեք: Ձեր չափաբաժնից մի քիչ թողեք, ասենք՝ 20 տոկոսը: Եվ ուտելուց որոշ ժամանակ անց հաճելի հագեցվածություն կզգաք, այլ ոչ թե հոգնածություն եւ որովայնի փքվածություն:

9. Ինչո՞վ է օգտակար ընթացքում ուտելը

Մոռացեք քաղցրավենիքի եւ արագ սննդի մասին: Դրանցից ոչ մի օգուտ չկա, փոխարենն ավելորդ կիլոգրամներ կհավաքեք: Ավելի լավ է նախաճաշի, ճաշի եւ ընթրիքի մեջտեղում քաղցի զգացողությունը մարեք արեւածաղկի սերմով կամ ընկուզեղենով: Դրանցում մեծ քանակությամբ սպիտակուցներ եւ մանրաթելեր կան:

10. Համեմունքներ

Համեմունքների մեծ մասը (քացախ, դարչին, քրքում, բոլոր տեսակի պղպեղները եւ այլն) թույլ են տալիս արագորեն հագենալ, սակայն կալորիա չեն ավելացնում: Խորհուրդ է տրվում լայնորեն կիրառել դրանք խոհանոցում:

 

Աղբյուրը՝ Elle.ru


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել