Բրյուսելի Bozar ռեստորանի հայազգի շեֆ խոհարար Կարեն Թորոսյանն արժանացել է Michelin-ի երկրորդ աստղին։
Երկար տարիներ է, ինչ Կարեն Թորոսյանը Bozar ռեստորանի առաջատար խոհարարն է։ Խիստ եւ պահանջկոտ խոհարարը վերաիմաստավորում է դասական բաղադրատոմսերը՝ դրանց հաղորդելով իր անձնական մոտեցումն ու զգացմունքները։ Նա համբերատար եւ բարեխիղճ կերպով է զարգացրել իր ռեստորանն ու նորարարական խոհանոցը, իսկ արդյունքը եղան MICHELIN-ի երկու աստղերը:
«Մենք աշխարհի ամենագեղեցիկ մասնագիտությունն ունենք»,-Բերգենի թագավորական թատրոնում հանդիսավոր արարողության ժամանակ մրցանակը ստանալիս ասել է Թորոսյանը,-«Խոհարարությունն ավելին է, քան կիրքը, այն կոչում է»:
Նա նաեւ հավելել է, որ երբ 25 տարի առաջ եկել էր Բելգիա, ոչինչ չուներ, անգամ ֆրանսերեն չէր խոսում։
«Իսկ հիմա ես կանգնած եմ այստեղ։ Ուզում եմ շնորհակալություն հայտնել Ժան Պիեռ Բրունոյին, որի շնորհիվ ես սիրահարվեցի ռեստորանների աշխարհին, եւ Դեյվիդ Մարտինին՝ առաջին մարդուն, ով իսկապես հավատաց ինձ: Բախտավոր եմ, որ հինգ տարի առաջ նա ինձ հնարավորություն տվեց վերցնել ռեստորանի ղեկավարությունը եւ հավատաց ինձ։ Ռեստորանների աշխարհը խելագար մի վայր է, բայց դա լավագույն աշխատանքն է աշխարհում: Միայն նրանք, ովքեր դրա մեջ են, կհասկանան, թե ինչ նկատի ունեմ»։
Michelin-ի աստղը խոհարարական ոլորտի բարձրագույն գնահատականն է: Այսպիսի աստղեր շնորհվում են, հատկապես, բարձր մակարդակ ունեցող ռեստորաններին: Բարձրակարգ ճաշարանները կարող են արժանանալ մեկից մինչեւ երկու կամ երեք աստղերի, եւ այդ պարգեւը բաղձալի է ողջ աշխարհի խոհարարների համար: Առաջին անգամ աստղային այս համարգը ներկայացվել է 1926 թվականին՝ մեկ աստղով, որը տրվել է, որպես «շատ լավ ռեստորան»: Երկրորդ եւ երրորդ աստղերը ավելացվել են 1933 թվականին։ Երկու աստղը նշանակում է, որ տվյալ ռեստորանում «հիանալի են պատրաստում, եւ այնտեղ արժի շրջայց կազմակերպել», իսկ երեք աստղը «բացառիկ խոհանոցի» խորհրդանիշն է։
Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում
22:31, 26 մարտի
Հայտնիների ծովափնյա look-երը (ֆոտո)21:30, 26 մարտի
Ինչպես տանն ունենալ բարձրորակ աուդիոհամակարգ եւ չզղջալ դրա համար20:54, 26 մարտի
«CREED III»․ Հակոտնյա երկուսի կռիվը զուտ բռնցքամարտ չէ…19:21, 26 մարտի
«Քչով ընդգծիր շատը»․ հարցազրույց կինոռեժիսոր Դավիթ Սաֆարյանի հետ18:46, 26 մարտի
Ուղեւորություն դեպի Ֆորմոզա կղզի14:34, 26 մարտի
Քանյե Ուեսթը վերադարձել է Instagram եւ հայտարարել, որ «կրկին սիրահարվել է հրեաներին»12:08, 26 մարտի
Աստղային ոճ․ 10 կերպար Պենելոպե Կրուսից (ֆոտո)10:52, 26 մարտի
Օրվա թիվը․ Ջեյ Զիի կարողությունը գնահատվում է 2,5 միլիարդ դոլար09:00, 26 մարտի
Շաբաթվա հորոսկոպ․ ի՞նչ է սպասվում կենդանակերպի նշաններին՝ մարտի 27-ից ապրիլի 2-ը23:56, 25 մարտի
Հայկական շոու-բիզնեսի բարձրահասակ հայտնիները (ֆոտո)20:31, 25 մարտի
Խորհուրդներ հոգեբանից․ ինչպես դուր գալ երազանքների տղամարդուն18:44, 25 մարտի
Wine Story. Արթուր Սարգսյան. Գինիները, ինչպես եւ կանայք, ունեն տեսակներ