Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

Հայազգի շեֆ խոհարար Կարեն Թորոսյանն արժանացել է Michelin-ի երկրորդ աստղին

14:00, 14 մարտի

Բրյուսելի Bozar ռեստորանի հայազգի շեֆ խոհարար Կարեն Թորոսյանն արժանացել է Michelin-ի երկրորդ աստղին։ 

Երկար տարիներ է, ինչ Կարեն Թորոսյանը Bozar ռեստորանի առաջատար խոհարարն է։ Խիստ եւ պահանջկոտ խոհարարը վերաիմաստավորում է դասական բաղադրատոմսերը՝ դրանց հաղորդելով իր անձնական մոտեցումն ու զգացմունքները։ Նա համբերատար եւ բարեխիղճ կերպով է զարգացրել իր ռեստորանն ու նորարարական խոհանոցը, իսկ արդյունքը եղան MICHELIN-ի երկու աստղերը:

«Մենք աշխարհի ամենագեղեցիկ մասնագիտությունն ունենք»,-Բերգենի թագավորական թատրոնում հանդիսավոր արարողության ժամանակ մրցանակը ստանալիս ասել է Թորոսյանը,-«Խոհարարությունն ավելին է, քան կիրքը, այն կոչում է»:

Նա նաեւ հավելել է, որ երբ 25 տարի առաջ եկել էր Բելգիա, ոչինչ չուներ, անգամ ֆրանսերեն չէր խոսում։

«Իսկ հիմա ես կանգնած եմ այստեղ։ Ուզում եմ շնորհակալություն հայտնել Ժան Պիեռ Բրունոյին, որի շնորհիվ ես սիրահարվեցի ռեստորանների աշխարհին, եւ Դեյվիդ Մարտինին՝ առաջին մարդուն, ով իսկապես հավատաց ինձ: Բախտավոր եմ, որ հինգ տարի առաջ նա ինձ հնարավորություն տվեց վերցնել ռեստորանի ղեկավարությունը եւ հավատաց ինձ։ Ռեստորանների աշխարհը խելագար մի վայր է, բայց դա լավագույն աշխատանքն է աշխարհում: Միայն նրանք, ովքեր դրա մեջ են, կհասկանան, թե ինչ նկատի ունեմ»։

Michelin-ի աստղը խոհարարական ոլորտի բարձրագույն գնահատականն է: Այսպիսի աստղեր շնորհվում են, հատկապես, բարձր մակարդակ ունեցող ռեստորաններին: Բարձրակարգ ճաշարանները կարող են արժանանալ մեկից մինչեւ երկու կամ երեք աստղերի, եւ այդ պարգեւը բաղձալի է ողջ աշխարհի խոհարարների համար: Առաջին անգամ աստղային այս համարգը ներկայացվել է 1926 թվականին՝ մեկ աստղով, որը տրվել է, որպես «շատ լավ ռեստորան»: Երկրորդ եւ երրորդ աստղերը ավելացվել են 1933 թվականին։ Երկու աստղը նշանակում է, որ տվյալ ռեստորանում «հիանալի են պատրաստում, եւ այնտեղ արժի շրջայց կազմակերպել», իսկ երեք աստղը «բացառիկ խոհանոցի» խորհրդանիշն է։


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել