Սպասում ենք մեծ պրեմիերայի. Թամարա Գվերդծիթելին Երեւանի «Սանսեթ Բուլվար» մյուզիքլի փորձին

ՇոկTok. «Մեզ գրել էին` թող ձեր օդանավի հետ մի բան լինի` դուք տեղ չհասնեք». Անի Արզումանյան

ՇոկTok. Անժելա Փարսադանյանը` ընկերոջից բաժանվելու, առողջական խնդրի ու կյանքի դժվարությունների մասին

2023-ի makeup թրենդներն ու հատուկ դիմահարդարում՝ Մարտի 8-ի համար՝ Սեդա Գրիգորյանից

Ի՞նչ նվեր են ակնկալում եւ ի՞նչ են պատրաստվում նվիրել մարտի 8-ին երիտասարդները

Հենզել Բրուտենցը վերադարձավ մեծ էկրաններ․ «Գործակալ 044. Օպերացիա Գառնի» ֆիլմի պրեմիերան, դերասանների հույզերն ու միջոցառման հյուրերը

Nemra-ի ռոքային 11-ամյակը․ խմբի ու երկրպագուների «երկխոսությունը»՝ բեմում ու բեմից դուրս

ՇոկTok. «Տիկտոկում ամենաքիչը 10000 դրամ եմ աշխատել». տիկտոկեր Նինա Տիտանյան

Միշլենի երկու աստղ ունեցող շեֆ-խոհարար Ֆլորենս Դալիանի գաստրո շոուն «Հայրիկ» Seven Visions Hotels, The Dvin ռեստորանում

Տիկտոկեր Նինա Տիտանյանի նոր կերպարը` «Բլբուլյանները 4» սիթքոմում

ՇոկTok. «Կյանքումս երբեք էլ մատուցող չեմ աշխատի». տիկտոկեր Ալեքս

«Սյուրպրիզ» սիթքոմի երկրորդ եթերաշրջանում կան նոր դերասաններ

«Chef’s Forest» նախագծի հեղինակ Հարութ Խաչատրյանը բադ է պատրաստել հողի տակ՝ ձնառատ լեռների ֆոնին

«Հանդիսատեսը բարձր տրամադրությամբ է հեռանալու դահլիճից». Աղաս Մանուկյանը` «Կյանքս» STAND UP-ի մասին

Քրիստինե Պեպելյանը՝ ԱՄՆ-ում իր առօրյայի, վոկալ ստուդիա հիմնելու եւ որդու՝ Արեգի հետ ժամանակ անցկացնելու մասին

50000-ից մինչեւ 400000 դրամ. ինչպես են նախընտրում հագնվել երիտասարդները եւ որքան արժեն նրանց look-երը

Տիկտոկերներ Մայիս Վարդանյանի ու Մոնիկա Պետրոսյանի սիրո պատմությունը

«Հիմա չենք նախատեսում երեխա ունենալ». Անդրանիկի եւ Օվսաննայի սիրո պատմությունն ու առաջիկա ծրագրերը

Հայազգի շեֆ խոհարար Կարեն Թորոսյանն արժանացել է Michelin-ի երկրորդ աստղին

14:00, 14 մարտի

Բրյուսելի Bozar ռեստորանի հայազգի շեֆ խոհարար Կարեն Թորոսյանն արժանացել է Michelin-ի երկրորդ աստղին։ 

Երկար տարիներ է, ինչ Կարեն Թորոսյանը Bozar ռեստորանի առաջատար խոհարարն է։ Խիստ եւ պահանջկոտ խոհարարը վերաիմաստավորում է դասական բաղադրատոմսերը՝ դրանց հաղորդելով իր անձնական մոտեցումն ու զգացմունքները։ Նա համբերատար եւ բարեխիղճ կերպով է զարգացրել իր ռեստորանն ու նորարարական խոհանոցը, իսկ արդյունքը եղան MICHELIN-ի երկու աստղերը:

«Մենք աշխարհի ամենագեղեցիկ մասնագիտությունն ունենք»,-Բերգենի թագավորական թատրոնում հանդիսավոր արարողության ժամանակ մրցանակը ստանալիս ասել է Թորոսյանը,-«Խոհարարությունն ավելին է, քան կիրքը, այն կոչում է»:

Նա նաեւ հավելել է, որ երբ 25 տարի առաջ եկել էր Բելգիա, ոչինչ չուներ, անգամ ֆրանսերեն չէր խոսում։

«Իսկ հիմա ես կանգնած եմ այստեղ։ Ուզում եմ շնորհակալություն հայտնել Ժան Պիեռ Բրունոյին, որի շնորհիվ ես սիրահարվեցի ռեստորանների աշխարհին, եւ Դեյվիդ Մարտինին՝ առաջին մարդուն, ով իսկապես հավատաց ինձ: Բախտավոր եմ, որ հինգ տարի առաջ նա ինձ հնարավորություն տվեց վերցնել ռեստորանի ղեկավարությունը եւ հավատաց ինձ։ Ռեստորանների աշխարհը խելագար մի վայր է, բայց դա լավագույն աշխատանքն է աշխարհում: Միայն նրանք, ովքեր դրա մեջ են, կհասկանան, թե ինչ նկատի ունեմ»։

Michelin-ի աստղը խոհարարական ոլորտի բարձրագույն գնահատականն է: Այսպիսի աստղեր շնորհվում են, հատկապես, բարձր մակարդակ ունեցող ռեստորաններին: Բարձրակարգ ճաշարանները կարող են արժանանալ մեկից մինչեւ երկու կամ երեք աստղերի, եւ այդ պարգեւը բաղձալի է ողջ աշխարհի խոհարարների համար: Առաջին անգամ աստղային այս համարգը ներկայացվել է 1926 թվականին՝ մեկ աստղով, որը տրվել է, որպես «շատ լավ ռեստորան»: Երկրորդ եւ երրորդ աստղերը ավելացվել են 1933 թվականին։ Երկու աստղը նշանակում է, որ տվյալ ռեստորանում «հիանալի են պատրաստում, եւ այնտեղ արժի շրջայց կազմակերպել», իսկ երեք աստղը «բացառիկ խոհանոցի» խորհրդանիշն է։


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Հայաստանի ամենահայտնի տղամարդը
Նիկոլ Փաշինյան
Սերժ Թանկյան
Մկրտիչ Արզումանյան
Հայկ Մարության