Ավելի քան 10 տարի կրթելով սերունդներ. «Հայասի» պարային համույթը պատրաստվում է մեծ համերգի

Այլմոլորակայինների հանելուկը՝ հայերի հավատալիքներն ու կասկածները

Եգոր Գլումով. Այժմ սեփական հիմարությունը ցույց տալու ավելի շատ հնարավորություններ կան

Սոսո Պավլիաշվիլի. Արհեստական բանականությունը նեռի նմանակն է

Սոսո Պավլիաշվիլիի 60-ամյակը Հայաստանում. տոնական երեկո աստղերի հետ

Stylish Faces. Հնարքներ՝ Հայկ Freestyle-ից. «Ռեկորդ եմ ուզում գրանցել Գինեսում»

Սոսո Պավլիաշվիլին իր 60-ամյակը նշելու առթիվ ժամանել է Երեւան (ՈւՂԻՂ)

Լալա Մնացականյանի հոգեհանգստի արարողությունը՝ Կոնդի Սուրբ Հովհաննես եկեղեցում (ՈւՂԻՂ)

«Կապ» մշակույթի և մարդկանց միջև

Հումորը հաղթահարելու մեխանիզմներից մեկն է, որը եթե չանես կգժվես. Նարեկ Մարգարյան

Համլետ. նոր հայացք դասական դրամային

Այնքան ճշմարտություններ ասվեցին այդ օրը, որ ծրագիրը փակեցին. Արթուր Բախտամյան

Գունավոր մարդիկ, բարձր տրամադրություն. Գույների փառատոնը՝ Երեւանում

Football Fest. մրցույթներ, չելենջներ ու մարտահրավերներ

Երևանում պաշտոնապես բացվեց Armflix-ի գրասենյակը

Էսօր քշել չկա, էսօր գինու փառատոն ա

Տոտալ դրամա Երեւանում

«Ազգային երգիչ 2»-ի մեծ համերգը, Սամվելի նոր երգը, ու մասնակիցներն՝ իրենց նոր բենդի մասին (VIDEO)

Խնձորի քացախ՝ նիհարելու արդյունավետ եւ էժան միջոց

22:06, 8 օգոստոսի

Խնձորի քացախը վերածնունդ է ապրում սոցիալական ցանցերում՝ Google-ի որոնումների հսկայական աճով, ինչպես նաեւ TikTok-ում միլիոնավոր դիտումներով: Համարվում է, որ այս «հրաշք դեղամիջոցը» օգնում է գրեթե ամեն ինչում՝ քաշի կորստից մինչեւ պզուկների բուժում: NEWS.am STYLE-ը փորձել է պարզել խնձորի քացախի դրական ու բացասական կողմերը։

Որո՞նք են խնձորի քացախի հնարավոր օգուտները

Քացախն ունի բազմաթիվ ենթադրյալ առողջական առավելություններ: Մասնավորապես, խնձորի քացախը կարող է օգնել հավասարակշռել արյան շաքարի մակարդակը: «Կան որոշ հետազոտություններ, որոնք ցույց են տալիս, որ ուտելուց առաջ խնձորի քացախ ընդունելը նվազեցնում է գլյուկոզայի արձագանքը:

ук.jpg (97 KB)

Խնձորի քացախը կարող է օգնել նիհարելուն։ Արյան շաքարի ավելացումը կարող է նաեւ հանգեցնել մարմնում ինսուլինի ավելցուկ արտազատման, ինչը կարող է մարմնին ավելի շատ ճարպ կուտակելու ազդանշան: Օգնելով պահպանել արյան շաքարի մակարդակը կայուն՝ խնձորի քացախը կարող է օգնել ձեզ խուսափել ինսուլինի ավելցուկային արտազատումից եւ, հետեւաբար, ժամանակի ընթացքում օգնել քաշի կորստին եւ քաշի պահպանմանը:

Իհարկե, քացախը չի կարող փոխարինել հավասարակշռված սննդակարգին եւ մարզումներին։

Բարելավում է մարսողությունը

Թթվությունն օգնում է քայքայել սնունդը, ուստի խնձորի քացախը կարող է օգնել մարսողությանը ստամոքսի թթվայնության ցածր մակարդակ ունեցող մարդկանց համար: Ուտելուց առաջ փոքր քանակությամբ խնձորի քացախի ընդունումը նպաստում է թթվային միջավայրին, եւ մեր մարմինը ավելի լավ է քայքայում սպիտակուցները՝ նպաստելով մարսողությանը:

Միֆ. խնձորի քացախը կարող է օգնել սնկային վարակների դեպքում

Թեեւ որոշ ուսումնասիրություններ ցույց են տվել, որ խնձորի քացախը կարող է արգելակել Candida-ի աճը լաբորատոր պայմաններում, չկան վերջնական ապացույց, որ խնձորի քացախն արդյունավետ է մարդու մարմնում սնկային աճը վերահսկելու համար: Այդ իսկ պատճառով սնկային վարակը բուժելու համար մի ապավինեք տնական միջոցներին, ինչպիսին է քացախը:

Միֆ. խնձորի քացախը կարող է օգնել պայքարել պզուկների դեմ

Ենթադրվում է, որ խնձորի քացախն ունի որոշ հակաբակտերիալ եւ հակաբորբոքային հատկություններ, այդ իսկ պատճառով որոշ մարդիկ կարող են օգտագործել այն պզուկների բուժման համար: Այնուամենայնիվ, չկա որեւէ ապացույց, որը հաստատում է քացախի արդյունավետությունը պզուկների բուժման մեջ, եւ, հետեւաբար, ավելի լավ է օգտագործել ապացուցված արտադրանքները, ինչպիսիք են ռետինոիդը, բենզոիլ պերօքսիդը եւ սալիցիլաթթուն:

Խնձորի քացախը կարող է բարելավել ձեր մազերի առողջությունը

Խնձորի քացախը կարող է օգնել հավասարակշռել գլխի pH-ն եւ պայքարել թեփի դեմ: Այն ունի շերտազատող հատկություն՝ շնորհիվ խնձորաթթվի պարունակության, որը մեղմորեն մաքրելով գլխամաշկը կարող է օգնել նվազեցնել մահացած բջիջների կուտակումը: Սա կարող է աջակցել մազերի կուտիկուլին եւ դրանով իսկ բարելավել մազերի ընդհանուր վիճակը:

Vogue-ի առողջության խմբագիր Հաննա Քոութսը կիսվել է խնձորի քացախի հետ կապված իր փորձով։ Նա նախընտրում է ամեն առավոտ մաքուր խնձորի քացախ խմել, սակայն բժիշկներն այլ բան են խորհուրդ տալիս։ ACV-ի միակ բացասական կողմը ատամի էմալի պոտենցիալ էրոզիան է: Այդ կապակցությամբ խորհուրդ է տրվում խառնել ջրի հետ՝ 1-2 ճաշի գդալ 15-30 մլ ջրին՝ ուտելուց առաջ կամ հետո։

Հաննայի խոսքով՝ ինքը նկատել է, որ քացախն օգնում է կարգավորել քաղցը։ «Ես քաղց եմ զգում հենց այն ժամանակ, երբ պետք է (ճաշ, ընթրիք), ինչը հանգեցնում է ավելի քիչ խորտիկների»: Բացի այդ, քացախն օգնել է նրան հաղթահարել փքվածությունը։ «Իմ մարսողական համակարգը զգում է, որ այն լավ է մարսում (կերակուրը)»:


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել