Օֆին խոսել է երեւանյան այցի, հոր մահվան մասին եւ նկարահանվել News.am Style-ի ֆոտոշարքում

ՇոկTok. «Թատերականի ժողովուրդն ինձ ընդհանրապես չի սիրում». Դիանա Մխիթարյան

ՇոկTok. «Ես ու եղբայրս այնպես ենք արել, որ ոչ մայրս միայնակ լինի, ոչ` տատիկս». Գևորգ Մկրտչյան

«Ոսկե ծիրան» 19-րդ միջազգային կինոփառատոնի պաշտոնական բացումն ու կարմիր գորգը

Դեն Բիլզերյանը Երեւանում է․ Պոկերի արքան հանդիպել է երկրպագուներին ու ներկայացրել իր գիրքը

ՇոկTok. «Տղաների կողմից բացասական էր ընդունվում, որ ասում էի «привет пупсики»». Էվելինա Խանոյան

ՇոկTok. «Հայկական տիկտոկում վատ կոնտենտն ավելի շատ է, քան` լավը». Անդրանիկ

ՇոկTok. «Բոլորը մտածում էին, թե հղի եմ». Օվսաննա Խաչատրյան

«Ժառանգ80» նախագծի նկարահանման մեկնարկը տրված է

ՇոկTok. «Բուքմեյքերների գովազդ չեմ անի». Ռաֆո Համբարձումյանը` բլոգային կյանքի, տիկտոկերներին բլոկելու մասին

Ամերիաբանկի «Դարձիր փոփոխությունը» մրցույթի հաղթող թիմը ստացավ 3 մլն ՀՀ դրամ մրցանակ

ՇոկTok. Մագա Հարությունյանը` միլիոններ աշխատելու, սիրելիից բաժանվելու եւ Քինգ Ռուզիի հետ կոնֆլիկտի մասին

ՇոկTok. Անյա Սահակյանը` տղամարդու վրա ձեռք բարձրացնելու, ոստիկանություն ընկնելու, բաց տեսարաններում նկարահանվելու մասին

«Նոյը եւ՛ ինձ է նման, եւ՛ ամուսնուս». Լյուսի

ՇոկTok. «Իմ բոլոր ուզողները հիմնականում «ճիշտ աբրած տղերք են»». Ջուլիաննա Հարությունյան (julianna_loo_)

«Սիրո հասակ». մարտի 18-ից կմեկնարկի նոր հումորային նախագիծը

ՇոկTok. «Երբ ինձ հարցնում են, կուզեիր բոյով լինել, ասում եմ ոչ». Աստվածուհի (Ելենա Վարդերեսյան)

Նոր արկածներով եւ փորձություններով հումորային սիթքոմ. «Հյուրերն անցյալից»

Ինչպե՞ս ճիշտ ընտրել սոուսները

19:11, 17 նոյեմբերի

Ապրանքի փաթեթավորում

Հիշիր որակյալ սոսուսներ ընտրելու առաջին կանոնը. դրանք բոլորը վաճառվում են միայն ապակու մեջ, այսինքն՝ գեղեցիկ ապակյա շշերի մեջ: Այդպիսի փաթեթավորմամբ ավելի երկար են պահպանվում մթերքի օգտակար հատկությունները, ինչպես նաեւ՝ նրա համը եւ բույրը:

Սոուսի կափարիչը

Երկրորդ կանոնը. ուշադրություն դարձրու կափարիչին, որով փակված է սոուսը: Պլաստմասայից պատրաստված կափարիչներով կարելի է փակել միայն սոյա պարունակող սուսները, քանի որ դրանք իրենց բաղադրության մեջ պարունակում են մեծ քանակությամբ աղ, եւ կափարիչից անցնող օդը, չի կարող վնասել մթերքը: Իսկ ահա բանջարեղենային սոուսները (պղպեղով, տոմատե, դրեսինգները) պարտադիր պետք է փակված լինեն մետաղյա կափարիչով:

Ինչպե՞ս ստուգել կափարիչի հերմետիկությունը: Ցուցամատով սեղմիր կափարիչի կենտրոնը: Այդ պահին չպիտք է լսվի ճայթոց: Եթե լսվեց, նշանակում է՝ փաթեթավորումը հերմետիկ չէ:

Պատրաստման կանոնները

Որակյալ եւ օգտակար սոուսը պարտրաստվում է միայն տաք եղանակով: Այդպիսի տաք վիճակում էլ այն պետք է լցվի շշերի մեջ: Սառչելով սոուսները ծավալով փոքրանում են: Ազատված տարածքում գոյանում է վակուում: Այն կափարիչի մեջ ներքաշում է առաձգական բարակ թաղանթ: Այդպես, մթերքի մեջ ոչ մի մանրէ չի թափանցում:

Պիտակը

Երրորդ կանոնը. անպայման նայիր, թե ինչ է մտնում սոուսի բաղադրության մեջ: Որակյալ եւ լավ սոուսի մեջ չպիտի լինեն բուրավետիչներ եւ արհեստական ներկանյութեր: Միայն բանջարեղեններ եւ բնական համեմունքներ:

Արտաքին տեսքը

Չորրորդ կանոնը. ուշադիր զննիր մթերքը: Գնելով ապակյա շշերով սոուս՝ վերցրու ձեռքդ եւ նայիր գույնին: Մթերքի գույնը պետք է լինի բնական: Եթե սոուսը ձեր ուշադրությունը գրավեց վառ նարնջագույն կամ վառ կարմիր գույնով, հավանաբար նրա մեջ ներկանյութ են ավելացրել: Ողջունելի է, եթե սոուսի մեջ բանջարեղենի կտորներ են երեւում: Դրանք պետք է լինեն բնական գույնի (օրինակ՝ սպիտակ սխտոր, կանաչ սոխ, կարմիր պղպեղ): Եթե սոխի կամ սխտորի կտորները վարդագույն են, իսկ կանաչ սոխը՝ շագանակագույն, ապա մթերքի մեջ առկա է կարմիր արհեստական ներկանյութ:

 

Աղբյուրը՝ Kleo


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
«Եվրատեսիլ 2019». ձեզ դո՞ւր է գալիս Սրբուկի մրցութային «Walking out» երգը
Այո
Ոչ