#Backstage. Ինչպես են ընթանում «Արտակարգ Արտակ» նոր հումորային սիթքոմի նկարահանումները

Օֆին խոսել է երեւանյան այցի, հոր մահվան մասին եւ նկարահանվել News.am Style-ի ֆոտոշարքում

ՇոկTok. «Թատերականի ժողովուրդն ինձ ընդհանրապես չի սիրում». Դիանա Մխիթարյան

ՇոկTok. «Ես ու եղբայրս այնպես ենք արել, որ ոչ մայրս միայնակ լինի, ոչ` տատիկս». Գևորգ Մկրտչյան

«Ոսկե ծիրան» 19-րդ միջազգային կինոփառատոնի պաշտոնական բացումն ու կարմիր գորգը

Դեն Բիլզերյանը Երեւանում է․ Պոկերի արքան հանդիպել է երկրպագուներին ու ներկայացրել իր գիրքը

ՇոկTok. «Տղաների կողմից բացասական էր ընդունվում, որ ասում էի «привет пупсики»». Էվելինա Խանոյան

ՇոկTok. «Հայկական տիկտոկում վատ կոնտենտն ավելի շատ է, քան` լավը». Անդրանիկ

ՇոկTok. «Բոլորը մտածում էին, թե հղի եմ». Օվսաննա Խաչատրյան

«Ժառանգ80» նախագծի նկարահանման մեկնարկը տրված է

ՇոկTok. «Բուքմեյքերների գովազդ չեմ անի». Ռաֆո Համբարձումյանը` բլոգային կյանքի, տիկտոկերներին բլոկելու մասին

Ամերիաբանկի «Դարձիր փոփոխությունը» մրցույթի հաղթող թիմը ստացավ 3 մլն ՀՀ դրամ մրցանակ

ՇոկTok. Մագա Հարությունյանը` միլիոններ աշխատելու, սիրելիից բաժանվելու եւ Քինգ Ռուզիի հետ կոնֆլիկտի մասին

ՇոկTok. Անյա Սահակյանը` տղամարդու վրա ձեռք բարձրացնելու, ոստիկանություն ընկնելու, բաց տեսարաններում նկարահանվելու մասին

«Նոյը եւ՛ ինձ է նման, եւ՛ ամուսնուս». Լյուսի

ՇոկTok. «Իմ բոլոր ուզողները հիմնականում «ճիշտ աբրած տղերք են»». Ջուլիաննա Հարությունյան (julianna_loo_)

«Սիրո հասակ». մարտի 18-ից կմեկնարկի նոր հումորային նախագիծը

ՇոկTok. «Երբ ինձ հարցնում են, կուզեիր բոյով լինել, ասում եմ ոչ». Աստվածուհի (Ելենա Վարդերեսյան)

Ինչպե՞ս ճիշտ ընտրել սոուսները

19:11, 17 նոյեմբերի

Ապրանքի փաթեթավորում

Հիշիր որակյալ սոսուսներ ընտրելու առաջին կանոնը. դրանք բոլորը վաճառվում են միայն ապակու մեջ, այսինքն՝ գեղեցիկ ապակյա շշերի մեջ: Այդպիսի փաթեթավորմամբ ավելի երկար են պահպանվում մթերքի օգտակար հատկությունները, ինչպես նաեւ՝ նրա համը եւ բույրը:

Սոուսի կափարիչը

Երկրորդ կանոնը. ուշադրություն դարձրու կափարիչին, որով փակված է սոուսը: Պլաստմասայից պատրաստված կափարիչներով կարելի է փակել միայն սոյա պարունակող սուսները, քանի որ դրանք իրենց բաղադրության մեջ պարունակում են մեծ քանակությամբ աղ, եւ կափարիչից անցնող օդը, չի կարող վնասել մթերքը: Իսկ ահա բանջարեղենային սոուսները (պղպեղով, տոմատե, դրեսինգները) պարտադիր պետք է փակված լինեն մետաղյա կափարիչով:

Ինչպե՞ս ստուգել կափարիչի հերմետիկությունը: Ցուցամատով սեղմիր կափարիչի կենտրոնը: Այդ պահին չպիտք է լսվի ճայթոց: Եթե լսվեց, նշանակում է՝ փաթեթավորումը հերմետիկ չէ:

Պատրաստման կանոնները

Որակյալ եւ օգտակար սոուսը պարտրաստվում է միայն տաք եղանակով: Այդպիսի տաք վիճակում էլ այն պետք է լցվի շշերի մեջ: Սառչելով սոուսները ծավալով փոքրանում են: Ազատված տարածքում գոյանում է վակուում: Այն կափարիչի մեջ ներքաշում է առաձգական բարակ թաղանթ: Այդպես, մթերքի մեջ ոչ մի մանրէ չի թափանցում:

Պիտակը

Երրորդ կանոնը. անպայման նայիր, թե ինչ է մտնում սոուսի բաղադրության մեջ: Որակյալ եւ լավ սոուսի մեջ չպիտի լինեն բուրավետիչներ եւ արհեստական ներկանյութեր: Միայն բանջարեղեններ եւ բնական համեմունքներ:

Արտաքին տեսքը

Չորրորդ կանոնը. ուշադիր զննիր մթերքը: Գնելով ապակյա շշերով սոուս՝ վերցրու ձեռքդ եւ նայիր գույնին: Մթերքի գույնը պետք է լինի բնական: Եթե սոուսը ձեր ուշադրությունը գրավեց վառ նարնջագույն կամ վառ կարմիր գույնով, հավանաբար նրա մեջ ներկանյութ են ավելացրել: Ողջունելի է, եթե սոուսի մեջ բանջարեղենի կտորներ են երեւում: Դրանք պետք է լինեն բնական գույնի (օրինակ՝ սպիտակ սխտոր, կանաչ սոխ, կարմիր պղպեղ): Եթե սոխի կամ սխտորի կտորները վարդագույն են, իսկ կանաչ սոխը՝ շագանակագույն, ապա մթերքի մեջ առկա է կարմիր արհեստական ներկանյութ:

 

Աղբյուրը՝ Kleo


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Հայաստանի ամենահայտնի տղամարդը
Նիկոլ Փաշինյան
Սերժ Թանկյան
Մկրտիչ Արզումանյան
Հայկ Մարության