Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Տիհանա Vibes Արսեն Գրիգորյանի հետ. Ընկերուհի չունեմ, ժամանակ չունեմ

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք կկարողանայի՞ք պատասխանել այս հարցերին

Pop NEWS. Շաբաթվա ամենաքննարկված իրադարձությունները

Սիրո տոնը՝ Սիրուշոյի հետ. բացառիկ կադրեր՝ երգչուհու համերգից, որի տոմսերն անմիջապես սպառվել էին

Տիհանա Vibes. փեսացուն հյուսիսից եւ Տրնդեզի խարույկի բոցերը

Kinodaran-ի՝ մեծ աղմուկ հանած «Սուրբը» սերիալը նոր իրականություն է սահմանում Հայաստանում

«2024-ին, վերջապես, կամուսնանանք». Գևորգ Մկրտչյան

Ինչպե՞ս ճիշտ ընտրել սոուսները

19:11, 17 նոյեմբերի

Ապրանքի փաթեթավորում

Հիշիր որակյալ սոսուսներ ընտրելու առաջին կանոնը. դրանք բոլորը վաճառվում են միայն ապակու մեջ, այսինքն՝ գեղեցիկ ապակյա շշերի մեջ: Այդպիսի փաթեթավորմամբ ավելի երկար են պահպանվում մթերքի օգտակար հատկությունները, ինչպես նաեւ՝ նրա համը եւ բույրը:

Սոուսի կափարիչը

Երկրորդ կանոնը. ուշադրություն դարձրու կափարիչին, որով փակված է սոուսը: Պլաստմասայից պատրաստված կափարիչներով կարելի է փակել միայն սոյա պարունակող սուսները, քանի որ դրանք իրենց բաղադրության մեջ պարունակում են մեծ քանակությամբ աղ, եւ կափարիչից անցնող օդը, չի կարող վնասել մթերքը: Իսկ ահա բանջարեղենային սոուսները (պղպեղով, տոմատե, դրեսինգները) պարտադիր պետք է փակված լինեն մետաղյա կափարիչով:

Ինչպե՞ս ստուգել կափարիչի հերմետիկությունը: Ցուցամատով սեղմիր կափարիչի կենտրոնը: Այդ պահին չպիտք է լսվի ճայթոց: Եթե լսվեց, նշանակում է՝ փաթեթավորումը հերմետիկ չէ:

Պատրաստման կանոնները

Որակյալ եւ օգտակար սոուսը պարտրաստվում է միայն տաք եղանակով: Այդպիսի տաք վիճակում էլ այն պետք է լցվի շշերի մեջ: Սառչելով սոուսները ծավալով փոքրանում են: Ազատված տարածքում գոյանում է վակուում: Այն կափարիչի մեջ ներքաշում է առաձգական բարակ թաղանթ: Այդպես, մթերքի մեջ ոչ մի մանրէ չի թափանցում:

Պիտակը

Երրորդ կանոնը. անպայման նայիր, թե ինչ է մտնում սոուսի բաղադրության մեջ: Որակյալ եւ լավ սոուսի մեջ չպիտի լինեն բուրավետիչներ եւ արհեստական ներկանյութեր: Միայն բանջարեղեններ եւ բնական համեմունքներ:

Արտաքին տեսքը

Չորրորդ կանոնը. ուշադիր զննիր մթերքը: Գնելով ապակյա շշերով սոուս՝ վերցրու ձեռքդ եւ նայիր գույնին: Մթերքի գույնը պետք է լինի բնական: Եթե սոուսը ձեր ուշադրությունը գրավեց վառ նարնջագույն կամ վառ կարմիր գույնով, հավանաբար նրա մեջ ներկանյութ են ավելացրել: Ողջունելի է, եթե սոուսի մեջ բանջարեղենի կտորներ են երեւում: Դրանք պետք է լինեն բնական գույնի (օրինակ՝ սպիտակ սխտոր, կանաչ սոխ, կարմիր պղպեղ): Եթե սոխի կամ սխտորի կտորները վարդագույն են, իսկ կանաչ սոխը՝ շագանակագույն, ապա մթերքի մեջ առկա է կարմիր արհեստական ներկանյութ:

 

Աղբյուրը՝ Kleo


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել