Մակարոնը լվանալը
Խոստովանեք, որ հաճախ եք հենց այսպես վարվում՝ եփած մակարոնը ջրով լվանում եք: Ամենայն հավանականությամբ, այսպես են վարվել ձեր մայրիկն ու տատիկը, եւ ձեր գործողությունները ընդամենը «գենետիկ հիշողության անդրադարձն» են: Բայց եթե մեր մայրիկների եւ տատիկների դեպքում ամեն ինչ հասկանալի է (այն տարիներին մակարոնեղենն, անկեղծ ասած, միանգամայն կասկածելի որակ ուներ), ապա այսօր մակարոնային արտադրանքը լվանալու սովորությունը իր այժմեականությունը պարզապես կորցրել է, իսկ ուղղակիորեն մտել է առասպելների կարգի մեջ, որոնք վաղուց մոռանալու ժամանակն է:
Այսպիսով, ինչո՞ւ չի կարելի եփած մակարոնը լվանալ: Որովհետեւ եփելու ժամանակ մակարոնի մակերեւույթին արժեքավոր օսլա է առաջանում, որն իր հերթին օգնում է, որ սոուսը լավ ներծծվի: Իտալիայում, որը աշխարհում պաստայի տարբեր տեսակների չեմպիոնն է, տնտեսուհիներն, օրինակ, նույնիսկ ջուրը, որի մեջ մակարոնը եփվել է, չեն թափում, այլ օգտագործում են չափազանց խիտ սոուսների համար:
Արգանակի մեջ եփելու սկզբում աղ լցնելը
Մտաբերեք, թե որքան հաճախ եք, օրինակ, տավարի մսի շքեղ կտոր գնելիս եւ դրանից սքանչելի արգանակի հիմքով ցնցող ապուր պատրաստելու մասին երազելիս, ի վերջո հայտնաբերել, որ ամեն ինչ, կարծես, վատ չէ, միայն թե չափից ավելի աղի է: Իսկ գիտեք ինչո՞ւ: Հենց այն պատճառով, որ արգանակի մեջ աղ եք լցրել պատրաստելու ամենասկզբում: Եփելիս ջուրն անխուսափելիորեն գոլորշիանում է եւ ստիպված ես լինում այն ավելացնել ու համապատասխանաբար՝ նաեւ աղը:
Սոդան քացախով մարելը
Եվս մեկ միանգամայն անօգուտ «ողջույն անցյալից»: Բայց ինչպե՞ս թե, հակադարձում եք դուք, չէ՞ որ մեր մայրիկներն ու տատիկները պարբերաբար այս հնարքից են օգտվել, եւ մենք բոլորս հիշում ենք, թե դրանից հետո ինչպիսի ցնցող կարկանդակներ էին ստացվում:
Հիշելը՝ հիշում ենք, բայց ավելորդ չի լինի իմանալ, որ սոդան քացախով մարելիս ամբողջ ածխաթթու գազը, որը եւ պետք է խմորին նրբություն հաղորդի, օդ է ցնդում: Իսկ, ահա, խմորի բարձրանալու համար պատասխանատու է հենց սոդան, որին քիմիական այս փորձի ընթացքում բախտ է վիճակվել չմարած մնալ:
Կտրատելուց անմիջապես հետո կարտոֆիլը տապակելը
Քանի՞ անգամ եք ջեռոցից գյուղական ոճով պատրաստվող կարտոֆիլի տապակը հանելուց հետո, որը հռչակված է իր խրթխրթան կեղեւով, հայտնաբերել, որ փաստացի լավագույն դեպքում խորշոմապատ շերտեր եք ստացել:
Գաղտնիքը բացահայտենք. կարտոֆիլի շերտերը տապակի մեջ դնելուց առաջ մեկ-երկու ժամ սառը ջրով թրջեք: Ջրում անցկացրած ժամանակի ընթացքում կարտոֆիլն ազատվում է ավելորդ օսլայից, եւ տապակելուց հետո դուք կհասնեք նույն ախորժալի կեղեւին:
Շաքարն ապուրի մեջ, աղը՝ բուլկիի
Ա՛յ սա սխալ է: Սխալ է շաքարն արհամարհել ոչ քաղցր ճաշատեսակներ պատրաստելիս, եւ աղը՝ քաղցր ճաշատեսակների դեպքում: Բնականաբար, մենք խորհուրդ չենք տալիս բորշի մեջ այնքան շաքար ավելացնել, որքան ավելացնում եք, օրինակ, մուրաբա պատրաստելիս: Սակայն ապուրների եւ երկրորդ ճաշատեսակների մեջ մեկ փոքր պտղունցը, հատկապես այն ճաշատեսակների մեջ, որոնցում լոլիկի նման թթու բաղադրիչներ կան, կարող է համը որակապես լավացնել:
Աղբյուրը՝ Otvetnavse.com
Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում
23:19, 19 ապրիլի
Որքանո՞վ է գեղեցիկ արտաքինն ազդում սեքսի որակի վրա. Առասպելներ եւ իրականություն22:24, 19 ապրիլի
Մալդիվների ամենաթանկ հանգստավայրի ներսում21:17, 19 ապրիլի
Թրեւիս Բարքերը շնորհավորել է Քորթնի Քարդաշյանին՝ հրապարակելով նրա լուսանկարը, որում նա զուգարանում է20:21, 19 ապրիլի
Jacquemus-ը նոր շունչ է հաղորդում ամառային հարսանիքներին19:47, 19 ապրիլի
Ինչպե՞ս է Բրիտանիայի ամենահարուստ մարդուն հաջողվում ստվերում մնալ. նույնիսկ նրա ադմինիստրատորը չի լսել նրա մասին18:27, 19 ապրիլի
Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել16:17, 19 ապրիլի
«Հարյուր տարվա մենություն». Netflix-ը ներկայացրել է Գաբրիել Գարսիա Մարկեսի գլուխգործոցի կինոադապտացիայի թիզերը15:38, 19 ապրիլի
Կբացվի քանդակագործ Մկրտիչ Մազմանյանի ցուցահանդեսը՝ նվիրված Շառլ Ազնավուրին15:12, 19 ապրիլի
«Breaking Bad»-ի աստղ Ջանկառլո Էսպոզիտոն ցանկացել է մարդասպանի վարձել՝ սեփական սպանությունը կազմակերպելու համար14:42, 19 ապրիլի
Հարսնացուն ցնցված է. նա հարսանիքին ստացել է «ամենազզվելի նվերը»13:56, 19 ապրիլի
Քորթնի Քարդաշյանը պաշտպանել է Քիմին, որին երկրպագուները մեղադրում են դիտավորյալ «անհաջող» լուսանկար հրապարակելու մեջ13:14, 19 ապրիլի
Անզուգական Մոնիկա Բելուչին ասում է, որ «համակերպվել է ծերության հետ»