Ֆրանսիական ամենահայտնի դեսերտներից «Փարիզ բրեստ»-ի հեղինակը ֆրանսիացի հրուշակագործ Լուի Դյուրանդն է։ Նուրբ կրեմային միջուկով և պնդուկի պրալինով լցոնված օղակաձև այս դեսերտը Դյուրանդը ստեղծել է 1910 թվականին, անունն ընտրելիս էլ երկար չի տատանվել՝ «Փարիզ բրեստ», քանի որ այդ ժամանակ իր հրուշակարանի մոտակայքում անցկացվում էր Փարիզ-Բրեստ-Փարիզ ամենամյա հեծանվավազքը։
«Փարիզ բրեստի» եւ այլ ճանաչված ու սիրված աղանդերի հետաքրքիր նախապատմությունները SEASONS SWEETLAND-ում հատուկ ԶԼՄ ներկայացուցիչների ու բլոգերների համար կազմակերպված համտես-երեկոյի ընթացքում ներկայացրեց «Երեմյան Փրոջեքթս ընկերության շեֆ-հրուշակագործ Անահիտ Միքայելյանը։ Լրագրողները համտեսեցին նաև միլֆեյ, կարամելով էկլեր, կրեպ-տորթ, բելգիական շոկոլադի հումքով պատրաստված տարատեսակ բոնբոններ, իսկ Անահիտ Միքայելյանը ծանոթացրեց հեղինակային հրուշակեղենին, պատրաստման առանձնահատկություններին, SEASONS SWEETLAND հրուշակարանի կոնցեպտին ու մոտեցումներին։
Շեֆ հրուշակագործ Անահիտ Միքայելյանն առաջին մասնագիտությամբ դաշնակահար է, և իր համար սիրելի երաժշտության աշխարհը, ինչպես ինք է նշում, արտացոլել է հրուշակագործությունում՝ յուրաքանչյուր հրուշակեղեն ներկայացնելով որպես «քաղցր սիմֆոնիա»․
«Հրուշակեղենը պետք է լինի ոչ միայն համեղ, այլև երաժշտության պես հույզեր և հաճելի զգացողություններ արթնացնի։ Ինչպես ամեն երաժիշտ ցանկացած ստեղծագործություն ներկայացնում է յուրովի, այնպես էլ ամեն հրուշակագործ անգամ մեզ բոլորիս հայտնի թխվածքները պատրաստում է իր ձեռագրով։ Մենք, օրինակ, փորձում ենք թխվածքի բաղադրատոմսը ոչ թե ամբողջությամբ փոփոխել, այլ ստանալ մեր տարածաշրջանում ընդունված, հյուրերի և բնակիչների համար հաճելի համը։ Եվ ամենակարևորը հրուշակեղենի նույն համը տեսքն ու որակը մշտապես ապահովելն է»։
SEASONS SWEETLAND-ի նրբահամ հրուշակեղենն ու պաղպաղակները պատրաստվում են «Երեմյան Փրոջեքթս» ընկերության ֆերմայում արտադրվող, «Yeremyan Products» բարձրորակ և անարատ կաթնամթերքից։
Երևանյան ամառային երեկոն ուղեկցվեց կիթառի հնչյուններով և ամփոփվեց մայրաքաղաքի բնակիչների ու հյուրերի համար սիրելի դարձած այգու գունեղ շատրվանների լուսային, երաժշտական շոույով։ Երեկոյի ավարտին ԶԼՄ ներկայացուցիչներն ու բլոգերները հատուկ ֆոտոարշավի շրջանակում լուսնկարվեցին SEASONS GELATERIA-ի բնական ու գունեղ պաղպաղակներով։
Լուսանկարները՝ Արսեն Սարգսյանի
Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում
19:40, 27 սեպտեմբերի
«Ադրբեջանը ձերբակալում է Արցախի առաջնորդներին՝ մի տարածքի, որը երբեք չի վերահսկել: Մարդու իրավունքների ոտնահարում»․ Սերժ Թանկյանը՝ Ռուբեն Վարդանյանի ձերբակալության մասին18:19, 27 սեպտեմբերի
«Սթափվիր, հայ ժողովուրդ։ Մեզ կործանում են․․․»․ Եվա Զոհրաբյան16:34, 27 սեպտեմբերի
«Մի տարանջատիր ինձ քեզնից, քեզ ինձնից, մեզ իրարից: Մենք մեկ ենք՝ մի ամբողջություն»․ Անի Երանյան15:33, 27 սեպտեմբերի
«Իմ ընկերոջը՝ Ռուբեն Վարդանյանին, ձերբակալել են ադրբեջանցի զինվորականները»․ Թինա Կանդելակի14:06, 27 սեպտեմբերի
«Հադրութ․․․ երբեք չեմ պատկերացրել, որ մի օր անցյալով կխոսեմ գյուղիս մասին եւ այժմ պիտի կարոտս առնեմ՝ միայն այս կադրերը նայելով»․ Սարգիս Ավետիսյան13:28, 27 սեպտեմբերի
«Վերջին օրերին կյանքը նաեւ մարդ մնալու մասին է»․ Արեւիկ Ուդումյան12:05, 27 սեպտեմբերի
«3 տարի առաջ վերջին գիշերը, որ քնել էինք հանգիստ ու առանց տագնապի։ Արթնացանք ու սկսվեց մղձավանջը, որը շարունակվում ա․․․»․ Նազիկ Բաղդասարյան11:13, 27 սեպտեմբերի
«Ցավից ու անճարությունից սառել ու քարացել եմ․․.»․ Արմինկա10:15, 27 սեպտեմբերի
«Լեռները թշնամուն տվեցինք ու մնացինք ջրափոսի մեջ սպասող..․»․ Նազենի Հովհաննիսյան09:00, 27 սեպտեմբերի
ՍԵՊՏԵՄԲԵՐԻ 27-Ի ՁԵՐ ՌՈՄԱՆՏԻԿ ՀՈՐՈՍԿՈՊԸ18:25, 26 սեպտեմբերի
Արամ Խաչատրյանի 120-ամյակին նվիրված համերգի ողջ հասույթը կտրամադրվի Արցախյան 44-օրյա պատերազմում զոհվածների ընտանիքներում լույս աշխարհ եկած նորածիններին15:01, 26 սեպտեմբերի
«Դադարեցրեք տեղի ունեցող դժոխքը»․ Էլինա Ջանիբեկյան