«Ժառանգ80» նախագծի նկարահանման մեկնարկը տրված է

ՇոկTok. «Բուքմեյքերների գովազդ չեմ անի». Ռաֆո Համբարձումյանը` բլոգային կյանքի, տիկտոկերներին բլոկելու մասին

Ամերիաբանկի «Դարձիր փոփոխությունը» մրցույթի հաղթող թիմը ստացավ 3 մլն ՀՀ դրամ մրցանակ

ՇոկTok. Մագա Հարությունյանը` միլիոններ աշխատելու, սիրելիից բաժանվելու եւ Քինգ Ռուզիի հետ կոնֆլիկտի մասին

ՇոկTok. Անյա Սահակյանը` տղամարդու վրա ձեռք բարձրացնելու, ոստիկանություն ընկնելու, բաց տեսարաններում նկարահանվելու մասին

«Նոյը եւ՛ ինձ է նման, եւ՛ ամուսնուս». Լյուսի

ՇոկTok. «Իմ բոլոր ուզողները հիմնականում «ճիշտ աբրած տղերք են»». Ջուլիաննա Հարությունյան (julianna_loo_)

«Սիրո հասակ». մարտի 18-ից կմեկնարկի նոր հումորային նախագիծը

ՇոկTok. «Երբ ինձ հարցնում են, կուզեիր բոյով լինել, ասում եմ ոչ». Աստվածուհի (Ելենա Վարդերեսյան)

Նոր արկածներով եւ փորձություններով հումորային սիթքոմ. «Հյուրերն անցյալից»

«Սա մի սիրո պատմություն է». Արամեի «Շատ սիրունա» տեսահոլովակի backstage-ը

Ու՞մ բաժին կհասնի տունը. Սամսոնի՞ն, թե՞ Շավոյին. «Բլբուլյանները 2»-ի նկարահանումները կադրից դուրս

#ՇոկTOK․ Աշայվին՝ Սիրուշոյի հետ հանդիպելու ցանկության, տիկին Գրետայի հետ կոնֆլիկտի մասին եւ ոչ միայն

Ինչպես են ընթանում «Պոլլի» գեղարվեստական ֆիլմի նկարահանումները

H2Օ Emotional Exposition. Kivera Naynomis բրենդի ցուցադրությունը

«Ամեն տարի գարնանը». նոր հեռուստասերիալի դերասանական կազմն ու նկարահանումները

Ի՞նչ սպասել 2022 թվականից. աստղաբան Գուրգեն Հովհաննիսյանը՝ Կապույտ ջրային վագրի տարվա մասին

Ի՞նչ դիմահարդարմամբ դիմավորել 2022-ը՝ Կապույտ ջրային վագրի տարին. խորհուրդներ Ագա Քանքանյանից

Աղանդերների պատերազմ. Երեւանյան «Կոտրված ծաղկաման» VS պետերբուրգյան «Մայրիկի սիրելի ծաղիկը»

12:04, 18 դեկտեմբերի

Երեւանյան գաստրոնոմիական «Yeremyan projects» ընկերության «Շերեփ» ռեստորանը չէր էլ հասցրել լայն ճանաչում ձեռք բերել, երբ հաստատության աղանդերներից մեկը՝ ծաղկամանի տեսքով, Instagram-ի հիթ դարձավ: Ռեստորանի այցելուները հիացած էր արտասովոր աղանդերով: Բայց եթե լինեիք Պետերբուրգում, կիմանայիք, որ «Мамин любимый цветок» («Մայրիկի սիրելի ծաղիկը») աղանդերն արդեն ավելի քան հինգ տարի «Ленинград» խմբի մեներգչի կնոջ՝ Մաթիլդա Շնուրովայի ռեստորանի կուռքային ուտեստն է: Որոշեցինք հանդիպել երեւանյան ռեստորանի ներկայացուցիչների հետ՝ հասկանալու համար, թե ինչպես է ծագել ուտելի ծաղկաման ստեղծելու գաղափարը եւ ինչպես պետք է այն ճիշտ ուտել:

«Ճաշացանկում «Կոտրված ծաղկաման» աղանդերը ներառելու գաղափարը մեր տնօրեն Դավիթ Երեմյանինն է, որը ճամփորդելու ընթացքում հաճախ է նոր եւ հետաքրքիր ուտեստներ համտեսում: Նա մեզ պատմեց իր նախասիրությունների մասին, որոնք մենք կյանքի կոչեցինք: Մեր ընկերությունը չի թաքցնում, որ աղանդերը փոխառել ենք այլ հաստատությունից, բայց մեր հրուշակագործներն այն լրամշակել են: Շատ երկար ենք աշխատել համի, կրեմի եւ բաղադրիչների ուղղությամբ: Ծաղկամանից թափված «հողը» բիսկվիթի փշրանք է՝ կակաոյով»,- պատմեց ռեստորանի գլխավոր հրուշակագործ Անահիտ Միքայելյանը:

Մաթիլդա Շնուրովան հարցազրույցներից մեկում ասել է, որ ռեստորանի շեֆ-խոհարար եւ աղմուկ հանած ծաղկի ու շատ այլ հանրահայտ ուտեստների հեղինակ Իգոր Գրիշեչկինը «պարբերաբար նյարդայնանում է, որ մարդիկ փոխառում են իր գաղափարները, բայց ժամանակն անցնում է, նա հանգստանում է եւ արդեն սկսում է խորհուրդներ տալ, թե պատճենողներն ինչպես կարող են ծաղիկ-աղանդերի համար հավասար ծաղկաման ստանալ»:

NEWS.am Style-ը կապվեց հեղինակավոր շեֆ-խոհարարի հետ եւ նրա կարծիքը հարցրեց հայկական «ծաղկամանի» մասին: Տեսնելով լուսանկարը՝ Գրիշեչկինն անմիջապես գուշակեց, որ այն տիրամիսու է, եւ նշեց, որ նման պատճեններ բազմիցս է տեսել. «Այս աղանդերը ստեղծել եմ մանկական հիշողությունների եւ տպավորությունների ազդեցությամբ... Մի անգամ կոտրեցի մորս սիրելի ծաղկամանը, նա շատ տխրեց: Ամենակարեւորը գաղափարն է, որը բացահայտում է մտածողությունն ու ասոցիացիաները»:

Քանի որ երկու քաղաքում էլ ապրել եմ, բախտ եմ ունեցել համտեսել աղանդերի երկու տարբերակն էլ:

Պետերբուրգյան աղանդերը մուգ շոկոլադից է, ներսում՝ թթվասերային մուս՝ հալվայի գերիշխող համով: Այն, հավանաբար, նախատեսված է հալվայի սիրահարների համար: Մուսը լեզվի վրա պղպեղային պաղպաղակի համ է թողնում՝ կարծես պատժելով կոտրված ծաղկամանի համար: Այս ծաղկանաի շուրջ թափված «հողը» շոկոլադե բրաունի է, ծաղիկը՝ անանուխային զանգակածաղիկ: Աղանդերը մատուցում են սալիկի վրա, ինչն ուժեղացնում է կոտրված ծաղկամանի հետ ասոցիացիան:

Աղանդերի երեւանյան տարբերակի համը տիրամիսուն է հիշեցնում. թեթեւ սերուցքային կրեմ, նուրբ բիսկվիթ, որն ինձ դուր եկավ՝ պարզ բաղադրակազմի շնորհիվ: Սակայն Գրիշեչկինի աղանդերի մատուցման տարբերակն ավելի մտածված է, իր մեջ հիշողություն եւ պատմություն է թաքցնում:

«Մենք հաճախ ենք նկատում, որ աղանդերը պատվիրող այցելուները չգիտեն եւ չեն հասկանում՝ ինչպես պետք է այն ուտել: Գլխավոր սխալն այն է, որ բոլորը հանում են ծաղկամանի միջուկը, իսկ շոկոլադը մնում է: Հարկավոր է կոտրել շոկոլադե ծաղկամանը, որպեսզի բոլոր բաղադրիչները խառնվեն եւ հնարավոր լինի վայելել համերի ամբողջ գունապնակը»,- մեկնաբանում է Անահիտ Միքայելյանը:

 

Մարգարիտա Ավագյան


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում







@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
«Եվրատեսիլ 2019». ձեզ դո՞ւր է գալիս Սրբուկի մրցութային «Walking out» երգը
Այո
Ոչ