«Հիվանդանոցում քույրիկիս վերջին ցանկություններից էր, որ իր գրած երգը ես երգեմ». Marga

Անի Երանյանը՝ «Լինում է, չի լինում»-ի մանրամասների մասին

Նաիրա Մովսիսյանը՝ կրկին մայրանալու ցանկության, հայրիկի բացի եւ իր կողակցի մասին

«Լաց լինելու ու բարդույթավորվելու փոխարեն սովորեցի իմ անձը պաշտպանել». Իրինա Այվազյանը՝ NEWS.am STYLE-ի «արեւային» ֆոտոշարքում

Էմմա Մկրտչյանը` մանկության վառ հուշերի, Երեւանում բնակվելու եւ իր սիրտը կոտրելու մասին

Գոհար Հարությունյանը` մանկության, հայրիկի բացի եւ 16 տարեկանում նշանադրությունը չեղարկելու մասին

«Խորոտիկ-մորոտիկ»․ Սոֆի Մխեյանը՝ իր նոր տեսահոլովակի մասին

«Չէի կարողանում պատկերացնել, որ մայրս չկա». Աղաս Մանուկյանը` իր մեծ կորստի եւ անցած ճանապարհի մասին

BACKSTAGE. Ինչպես են անցել «Սիրուն Սոնայի» վերջին նկարահանումները

«Հորս վերաբերմունքը փոխվեց իմ հանդեպ»․ Վիկտորիա Սահակյանը՝ դիպլոմ չստանալու եւ չստացված սիրո մասին

Ինչպես են ընթացել Արամեի նոր տեսահոլովակի նկարահանումները քաղաքից դուրս

Ամենամեծ կորուստը, կյանքի նպատակը եւ ծնողների խորհուրդը․ Բլից հարցեր Ժաննա Բուտուլյանի հետ

Լիա Զախարյանը՝ հայկական շոուբիզնեսի ամենահմայիչ մարդու, ամենամեծ կորստի և առօրյայի մասին․ ԲԼԻՑ ՀԱՐՑԵՐ

Քրիստինե Պեպելյանը՝ իր նոր նախագծի եւ որդու՝ Արեգի մասին

Քիմ Քարդաշյանի 60 մլն դոլորանոց առանձնատունը

Մանուկ Ալեքսանյանը՝ սեզոնի թրենդների, հակաթրենդների եւ Pillow Challenge-ի մասին

Մարիամ Ալեքսանյանը՝ մոլերից մեկում խայտառակ լինելու եւ ամուսնության հարցից խուսափելու մասին․ ԲԼԻՑ ՀԱՐՑԵՐ

Մանկության ամենավառ հուշից մինչեւ զավեշտալի սիրո խոստովանությունը․ բլից հարցեր՝ Դիանա Տոռեսի հետ

Հնդկական խոհանոցի հետաքրքիր ուտեստի բաղադրատոմս` Սիլվի Բարկովայից

15:05, 10 հունիսի

Դերասանուհի Սիլվի Բարկովան օր օրի կտարելագործում է հնդկական խոհանոցի մասին իր գիտելիքները, որոնք արդեն կիրառում է նաեւ պրակտիկորեն: Սիլվին հաճախ իր հետեւորդներին պատմում է իր հնդկական առօրյայի ու ամուսնու սիրելի ուտեստների մասին:

NEWS.am STYLE-ը Հնդկաստանում բնակվող հայ դերասանուհու հետ զրուցել է տեղի խոհանոցին հարմարվելու, այն յուրացնելու եւ իր նախընտրած ուտեստների մասին: Իսկ որպես բոնուս` Սիլվին հատուկ մեր ընթերցողների համար ներկայացրել է սպիտակաձավարով պատրաստվող բաղդրատոմս, որն ըստ դերասանուհու` թեեւ անսովոր կարող է թվալ, շատ համեղ է:

Դերասանուհին ասում է` ամուսնությունից մեկ շաբաթ անց է սկսել պատրաստել հնդկական ուտեստներ.

«Սկզբում դրանք ինձ այդքան էլ դուր չէին գալիս, քանի որ համերը շատ խորթ էին ինձ համար, բացի այդ` շատ կծու էին: Այնուամենայնիվ, կային որոշ ուտեստներ, որոնք հավանում էի: Իսկ հիմա սիրածս ուտեստների ցուցակը բավական մեծացել է, ու դրանք շատ հաճախ եմ պատրաստում: Այդ բաղադրատոմսերն, ի դեպ, արդեն տեղադրում եմ նաեւ YouTube-ի իմ էջում, այդպիսով` դրանց պատրաստման եղանակը ցուցադրում եմ այն հետեւորդներիս, որոնք հետաքրքրված են հնդկական խոհանոցով»:

Սիլվին հիմա ավելի հաճախ հենց հնդկական խոհանոցի ուտեստներ է պատրատում, քանի որ ամուսինն իրենց ազգային կերակուրների մեծ սիրահար է, թեեւ նրա համար պարբերաբար բացահայտում է նաեւ հայկական խոհանոցը, իսկ բաղադրատոմսերին ծանոթացել է սկեսրոջ օգնությամբ:

Մեր ընթերցողներին Սիլվին ներկայացնում է մի բաղադրատոմս, որն ըստ նրա` շատ հեշտ է պատրաստվում, իսկ բաղադրիչները հասանելի են նաեւ հայկական մթերային խանութներում:

Ներկայացված ուտեստը համարվում է նախաճաշ, այն պատրաստվում է սպիտակաձավարով, սակայն տարբերվում է մեզ ծանոթ սպիտակաձավարով ու կաթով պատրաստվող շիլայից:

Պատրաստման համար անհրաժեշտ է 130 գրամ սպիտակաձավար, ոլոռ, համեմ, աղ` ըստ ճաշակի, կես թեյի գդալ շաքարավազ, մանանեխի հատիկեր, քարիի տերեւներ, 2 գլուխ սոխ, բոված գետնանուշ, կծու ծիծակ` ըստ ցանկության:

«Սկզբում պետք է բովել սպիտակաձավարը, մինչեւ այն կդառնա ոսկեգույն: Այնուհետեւ առանձին թավայի մեջ լցրեք ձիթայուղը, մի փոքր տաքանալուց հետո ավելացրեք մանանեխի հատիկները (կես թեյի գդալ), որից հետո ավելացրեք ոլոռը (չափեք մեկ ճաշի գդալով): Պետք չէ տապակել շատ բարձր կրակի վրա, որպեսզի ուտեստը չայրվի: Տապակելու ընթացքում պետք է ավելացնել նաեւ քարիի տերեւներն ու սոխը: Այս զանգվածը պետք է լավ խառնել ու սպասել մինչեւ սոխը կփոխի իր գույնը, որից հետո ավելացնում ենք 3 բաժակ ջուր ու  թողնում, մինչեւ հասնի եռման: Դրանից հետո ավելացնում ենք սպիտակաձավարը, իսկ վերջում արդեն՝ կանաչին ու գետնանուշը: Չմոռանաք եփելու ընթացքում համեմել աղով ու շաքարավազով: Եթե կծվի սիրահար եք, ավելացրեք նաեւ կծու ծիծակ: Հնդկաստանում մարդիկ հիմնականում կծու ուտեստների սիրահար են, դրա համար մեծ մասը պատրաստում է ծիծակով: Հուսով եմ` կհավանեք: Բարի ախորժակ»:

Սյունե Առաքելյան


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում








@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Հայաստանի ամենահայտնի տղամարդը
Նիկոլ Փաշինյան
Սերժ Թանկյան
Մկրտիչ Արզումանյան
Հայկ Մարության