Դերասանուհի Սիլվի Բարկովան օր օրի կտարելագործում է հնդկական խոհանոցի մասին իր գիտելիքները, որոնք արդեն կիրառում է նաեւ պրակտիկորեն: Սիլվին հաճախ իր հետեւորդներին պատմում է իր հնդկական առօրյայի ու ամուսնու սիրելի ուտեստների մասին:
NEWS.am STYLE-ը Հնդկաստանում բնակվող հայ դերասանուհու հետ զրուցել է տեղի խոհանոցին հարմարվելու, այն յուրացնելու եւ իր նախընտրած ուտեստների մասին: Իսկ որպես բոնուս` Սիլվին հատուկ մեր ընթերցողների համար ներկայացրել է սպիտակաձավարով պատրաստվող բաղդրատոմս, որն ըստ դերասանուհու` թեեւ անսովոր կարող է թվալ, շատ համեղ է:
Դերասանուհին ասում է` ամուսնությունից մեկ շաբաթ անց է սկսել պատրաստել հնդկական ուտեստներ.
«Սկզբում դրանք ինձ այդքան էլ դուր չէին գալիս, քանի որ համերը շատ խորթ էին ինձ համար, բացի այդ` շատ կծու էին: Այնուամենայնիվ, կային որոշ ուտեստներ, որոնք հավանում էի: Իսկ հիմա սիրածս ուտեստների ցուցակը բավական մեծացել է, ու դրանք շատ հաճախ եմ պատրաստում: Այդ բաղադրատոմսերն, ի դեպ, արդեն տեղադրում եմ նաեւ YouTube-ի իմ էջում, այդպիսով` դրանց պատրաստման եղանակը ցուցադրում եմ այն հետեւորդներիս, որոնք հետաքրքրված են հնդկական խոհանոցով»:
Սիլվին հիմա ավելի հաճախ հենց հնդկական խոհանոցի ուտեստներ է պատրատում, քանի որ ամուսինն իրենց ազգային կերակուրների մեծ սիրահար է, թեեւ նրա համար պարբերաբար բացահայտում է նաեւ հայկական խոհանոցը, իսկ բաղադրատոմսերին ծանոթացել է սկեսրոջ օգնությամբ:
Մեր ընթերցողներին Սիլվին ներկայացնում է մի բաղադրատոմս, որն ըստ նրա` շատ հեշտ է պատրաստվում, իսկ բաղադրիչները հասանելի են նաեւ հայկական մթերային խանութներում:
Ներկայացված ուտեստը համարվում է նախաճաշ, այն պատրաստվում է սպիտակաձավարով, սակայն տարբերվում է մեզ ծանոթ սպիտակաձավարով ու կաթով պատրաստվող շիլայից:
Պատրաստման համար անհրաժեշտ է 130 գրամ սպիտակաձավար, ոլոռ, համեմ, աղ` ըստ ճաշակի, կես թեյի գդալ շաքարավազ, մանանեխի հատիկեր, քարիի տերեւներ, 2 գլուխ սոխ, բոված գետնանուշ, կծու ծիծակ` ըստ ցանկության:
«Սկզբում պետք է բովել սպիտակաձավարը, մինչեւ այն կդառնա ոսկեգույն: Այնուհետեւ առանձին թավայի մեջ լցրեք ձիթայուղը, մի փոքր տաքանալուց հետո ավելացրեք մանանեխի հատիկները (կես թեյի գդալ), որից հետո ավելացրեք ոլոռը (չափեք մեկ ճաշի գդալով): Պետք չէ տապակել շատ բարձր կրակի վրա, որպեսզի ուտեստը չայրվի: Տապակելու ընթացքում պետք է ավելացնել նաեւ քարիի տերեւներն ու սոխը: Այս զանգվածը պետք է լավ խառնել ու սպասել մինչեւ սոխը կփոխի իր գույնը, որից հետո ավելացնում ենք 3 բաժակ ջուր ու թողնում, մինչեւ հասնի եռման: Դրանից հետո ավելացնում ենք սպիտակաձավարը, իսկ վերջում արդեն՝ կանաչին ու գետնանուշը: Չմոռանաք եփելու ընթացքում համեմել աղով ու շաքարավազով: Եթե կծվի սիրահար եք, ավելացրեք նաեւ կծու ծիծակ: Հնդկաստանում մարդիկ հիմնականում կծու ուտեստների սիրահար են, դրա համար մեծ մասը պատրաստում է ծիծակով: Հուսով եմ` կհավանեք: Բարի ախորժակ»:
Սյունե Առաքելյան
Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում
09:00, 18 ապրիլի
ԱՊՐԻԼԻ 18-Ի ՁԵՐ ՌՈՄԱՆՏԻԿ ՀՈՐՈՍԿՈՊԸ23:37, 17 ապրիլի
Պոռնոդերասանները պատմել են իրենց «ծանր աշխատանքի» մասին22:34, 17 ապրիլի
Աշխարհում սերմնահեղուկի ամենամեծ բանկը, որտեղ ամսական կարող եք վաստակել 420 ֆունտ, կենտրոն է բացել Մեծ Բրիտանիայում21:13, 17 ապրիլի
Ամերիկացի հայտնի ռեստորատորը Ջեֆ Բեզոսի նշանածին «բացարձակ տհաճ» է համարում20:23, 17 ապրիլի
Wine Story. Մինչեւ 5000 դրամ արժողությամբ գինի՝ Մալբեկի համաշխարհային օրվա համար19:37, 17 ապրիլի
Maserati GranCabrio-ն աշխարհում ամենաարագ էլեկտրոմոբիլն է16:11, 17 ապրիլի
Ավստրալիայում ամենաթանկ ամուսնալուծությունն ավարտվել է կնոջ հաղթանակով. նա դավաճան ամուսնուց կստանա 180 միլիոն դոլար եւ անշարժ գույք15:28, 17 ապրիլի
Ուինսթոն Չերչիլի դիմանկարը, որը դուր չէր գալիս բրիտանացի առաջնորդին, աճուրդի կհանվի14:13, 17 ապրիլի
Ջոնի Դեփը ցանկանում է ձեռք բերել 4 միլիոն դոլար արժողությամբ միջնադարյան ամրոցը13:19, 17 ապրիլի
Բլեյք Լայվլին իր վերջին ֆիլմի նկարահանման հրապարակում՝ 1920-ականների գանգստերի դերում12:55, 17 ապրիլի
Ջենիֆեր Լոպեսն ապացուցում է, որ 20 տարվա ընթացքում չի ծերացել12:03, 17 ապրիլի
Ռուսական կուլտային «ԴԴՏ» ռոք խումբը համերգով հանդես կգա Երեւանում