Ստեպղին ուտելու անհրաժեշտության մասին մեզ բոլորիս ասել են գրեթե ծննդյան օրից: Այս բանջարեղենի օգտակարության մասին բոլորին է հայտնի, դրա բացառիկ հատկությունների մասին շատ են գրել եւ ասել:
Բայց ոչ բոլորին է հայտնի, որ ստեպղինը նաեւ կոսմետոլոգիական հատկություններ ունի: Դրանում առկա բետա-կարոտինը թույլ է տալիս երկար ժամանակ պահպանել արեւահարությունը, այն ավելի հավասար եւ հարթ դարձնել, իսկ հակաօքսիդանտները դանդաղեցնում են ծերացման գործընթացը:
Հաճախ ստեպղինն օգտագործում են դեմքի եւ պարանոցի համար երիտասարդացնող դիմակներում: Դրանից կարելի է օգտակար դիմակ պատրաստել նաեւ մազերի համար:
Այն պատրաստում են ստեպղինի թարմ քամած հյութից, որը քսում են մազերի ամբողջ երկայնքով եւ դրանով տրորում են գլխամաշկը:
Այդ կերպ A վիտամինը սնուցում է մազերը, թույլ խոպոպներին ուժ է հաղորդում: Իսկ այս բանջարեղենում առկա միկրոտարրերը կանխարգելում են մազաթափությունը:
Աղբյուրը՝ raut.ru
Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում
09:00, 1 դեկտեմբերի
ԴԵԿՏԵՄԲԵՐԻ 1-Ի ՁԵՐ ՌՈՄԱՆՏԻԿ ՀՈՐՈՍԿՈՊԸ22:26, 30 նոյեմբերի
Քիմ Քարդաշյանը խոստովանել է, որ ցնցված է, որ իր ընտանիքն այդքան հայտնի է դարձել21:33, 30 նոյեմբերի
Wish list․ Y-3 KYASU սպորտային կոշիկներ՝ Yohji Yamamoto-ից և adidas-ից20:31, 30 նոյեմբերի
Miu Miu-ն արդեն երկրորդ տարին անընդմեջ աշխարհում ամենահայտնի ապրանքանիշն է19:40, 30 նոյեմբերի
Հետազոտելով հայկական գինին. Forbes17:14, 30 նոյեմբերի
Ջեյմս Քեմերոնը մանրամասներ է հայտնել առաջիկա «Ավատար 3» ֆիլմի մասին16:23, 30 նոյեմբերի
Stella McCartney x Veuve Clicquot. երբ խաղողի թափոնները եւ խցանները վերածվում են պայուսակների եւ կոշիկների15:01, 30 նոյեմբերի
Ալ Պաչինոյի երիտասարդ սիրեցյալը չի պատրաստվում ամուսնանալ լեգենդար դերասանի հետ14:19, 30 նոյեմբերի
58-ամյա Պաուլա Պորիզկովան կիսամերկ հայտնվել է Elle Czech-ի շապիկին13:05, 30 նոյեմբերի
«ԿինԿոդ»-ը բեմ բարձրացավ փոփոխված կազմով․ ինչո՞ւ կատարվեց փոփոխությունը եւ ի՞նչ թարմություն բերեց ներկայացմանը (ֆոտո/վիդեո)12:50, 30 նոյեմբերի
Dasa2 – կամուրջ՝ սփյուռքահայերի եւ հայաստանցի ուսուցիչների միջեւ12:15, 30 նոյեմբերի
Ջադա Սմիթը Ուիլ Սմիթի հետ հարաբերությունների մասին. «Մենք հավերժ միասին ենք մնալու»