Ռոմանտիկ ընթրիքի ժամանակ սեղանին կարող է լինել համեղ ու թեթեւ ուտելիք, վառվեն բուրավետ մոմերը, հնչի հրաշալի երաժշտություն։ Սակայն եթե ամենապատասխանատու պահին մի շիշ գինին չբացվի եւ բաժակներն իրար խփելով նրբաշշուկ կենաց ասելու հնարավորությունը չլինի, ինչ-որ կարեւր մի բան կպակասի։
Գինին ընտրելիս կօգնի խանութի վաճառողը, եթե, իհարկե, չեք պատրաստվում այն գնել կողքի կրպակից։ Գինի ընտրելու համընդհանուր կանոն, երեւի թե, չկա։ Կարելի է խոսել հանրահայտ բրենդների մասին, որոնց ընտրությունը երաշխավորված է։ Դրանց թվին են պատկանում իտալական կամ չիլիական գինիները։
Իսկ խորտիկի հարցում NEWS.am STYLE -ը խորհուրդ կտա մեծ հաճույքով։ Առավել եւս, որ գինու բույրի հետ ներդաշնակ խորտիկն ընտրելու համար շատ քիչ բան է անհրաժեշտ։
Գինու հետ չի կարելի մատուցել պնդուկներով ու քացախով ուտեստներ։ Դրանք սպանում են գինու բույրը։ Սպիտակ հացը, մրգերն ու պանիրները չեն ազդում գինու համի վրա։ Այնպես որ, եթե խորտիկի ընտրությունը շատ բարդ թվա, մատուցեք դրանք։
Գինիների տեսակներին ավելի մանրամասն անդրադառնանք։
Եթե ընտրել եք սպիտակ գինի, իմացեք, որ դրա հետ կատարյալ են ոստրեն, խեցգետինը, ձկնկիթը եւ ցանկացած ձկնեղենը։ Վարդագույն չոր գինու հետ ընտրիր են սպիտակ միսը, գրիլ-հավը եւ որակյալ երշիկեղենը։ Կիսաչոր ու կիսաքաղցր գինիները լավ են համակցվում պուդինգի, թռչնամսի եւ սնկի հետ։ Իսկ կարմիր գինիները՝ մսեղենի հետ։ Ընդ որում, եթե կարմիր գինու մեջ ալկոհոլի տոկոսն անցնում է 12% -ը, վստահորեն մատուցեք այն խորովածի եւ կծու ուտեստների հետ։ Իսկ կիսաքաղցր ու կիսաչոր շամպայնն իր համային ողջ փունջը կդրսեւորի միայն աղանդերի հետ։
Եվ, ավանդույթի համաձայն, հեշտ խոհարարական մի բաղադրատոմս։ Միայն թե այս անգամ խոսքը գինու հետ հարմար խորտիկի մասին է։
Պատրաստման համար անհրաժեշտ կլինի 200 գ չոր պանիր եւ 200 գ չրեղեն։
Պանիրը հալեցնում ենք միկրոալիքային վառարանում, ջեռոցում կամ գոլորշու վրա։ Ապա սկուտեղի կամ հարթ ամանի վրա այն գդալով, դանակով կամ ձեռքով հարթեցնում ենք, այնպես, որ պանիրն ուղղանկյուն ձեւ ստանա։ Ստացված պանրե շերտը մտովի կիսում ենք երկու մասի, եւ մեկի վրա շարում ենք չրեղենը՝ թեթեակի սեղմելով ձեռքով։ Ապա պանրի շերտի առանց չրեղենի մնացած կեսով ծածկում ենք առաջինը։ Սեղմելով կպցնում ենք ծայրերը։ Ամբողջ գործողությունն անում ենք շատ արագ, քանի դեռ պանիրը չի սառել։ Ապա խորտիկը տեղավորում ենք սառնարանում ու թողնում մեկ գիշեր։ Առավոտյան հանում ու կտրտում ենք։
Բարի ախորժակ։
Տեքստը՝ Գրիգորյան Անահիտի/ NEWS.am STYLE
Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում
23:22, 26 ապրիլի
Ամենաթանկարժեք զգեստները, որոնք աճուրդի են հանվել ռեկորդային գումարներով22:34, 26 ապրիլի
Դավաճանություն՝ քնած ժամանակ. ի՞նչ են նշանակում անհավատարմության մասին երազները21:16, 26 ապրիլի
Burj Al Arab-ը եւ Atlantis, The Palm-ը համարվել են աշխարհի «ամենաինստագրամյան» հյուրանոցները20:15, 26 ապրիլի
Տիտանիկի ամենահարուստ ուղեւորի մարմնից հայտնաբերված գրպանի ոսկե ժամացույցն աճուրդի է հանվել19:23, 26 ապրիլի
Montegrappa-ի նոր գրիչը նվիրված է Ֆրանկենշտեյնին16:21, 26 ապրիլի
Մայամիի սեքսի թանգարանում բացվել է Հաջիմե Սորայամայի Desire Machines ցուցահանդեսը15:19, 26 ապրիլի
Սուպերմոդել Ժիզել Բունդխենը ոստիկանի հետ զրույցի ժամանակ արտասվել է14:11, 26 ապրիլի
Ջիմմի Քիմելը ծաղրել է Քանյե Ուեսթի՝ պոռնո հարթակ բացելու ծրագրերը13:31, 26 ապրիլի
Քանյե Ուեսթի նախկին ընկերուհին՝ Ջուլիա Ֆոքսը, խոստովանել է, որ ռեփերի հետ իր սիրավեպն իր բերանում «թթու հետհամ» է թողել12:20, 26 ապրիլի
Քայլի Ջենները հղի չէ Թիմոթի Շալամեից՝ չնայած սոցիալական ցանցերում տարածված լուրերին11:16, 26 ապրիլի
Սալմա Հայեկը կիսվել է իր եւ Ֆրանսուա-Անրի Պինոյի հարսանիքի ֆոտոշարքով10:18, 26 ապրիլի
Քիմ Քարդաշյանը խոստովանել է, որ չի դիտել իր մասնակցությամբ «Ամերիկյան սարսափ պատմություն»-ը