Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Տիհանա Vibes Արսեն Գրիգորյանի հետ. Ընկերուհի չունեմ, ժամանակ չունեմ

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք կկարողանայի՞ք պատասխանել այս հարցերին

Pop NEWS. Շաբաթվա ամենաքննարկված իրադարձությունները

Սիրո տոնը՝ Սիրուշոյի հետ. բացառիկ կադրեր՝ երգչուհու համերգից, որի տոմսերն անմիջապես սպառվել էին

Տիհանա Vibes. փեսացուն հյուսիսից եւ Տրնդեզի խարույկի բոցերը

Kinodaran-ի՝ մեծ աղմուկ հանած «Սուրբը» սերիալը նոր իրականություն է սահմանում Հայաստանում

«2024-ին, վերջապես, կամուսնանանք». Գևորգ Մկրտչյան

Ռոմանտիկ ընթրիք. ընտրում ենք գինին ու խորտիկները

19:41, 14 դեկտեմբերի

Ռոմանտիկ ընթրիքի ժամանակ սեղանին կարող է լինել համեղ ու թեթեւ ուտելիք, վառվեն բուրավետ մոմերը, հնչի հրաշալի երաժշտություն։ Սակայն եթե ամենապատասխանատու պահին մի շիշ գինին չբացվի եւ բաժակներն իրար խփելով նրբաշշուկ կենաց ասելու հնարավորությունը չլինի, ինչ-որ կարեւր մի բան կպակասի։

Գինին ընտրելիս կօգնի խանութի վաճառողը, եթե, իհարկե, չեք պատրաստվում այն գնել կողքի կրպակից։ Գինի ընտրելու համընդհանուր կանոն, երեւի թե, չկա։ Կարելի է խոսել հանրահայտ բրենդների մասին, որոնց ընտրությունը երաշխավորված է։ Դրանց թվին են պատկանում իտալական կամ չիլիական գինիները։

Իսկ խորտիկի հարցում NEWS.am STYLE -ը խորհուրդ կտա մեծ հաճույքով։ Առավել եւս, որ գինու բույրի հետ ներդաշնակ խորտիկն ընտրելու համար շատ քիչ բան է անհրաժեշտ։

Գինու հետ չի կարելի մատուցել պնդուկներով ու քացախով ուտեստներ։ Դրանք սպանում են գինու բույրը։ Սպիտակ հացը, մրգերն ու պանիրները չեն ազդում գինու համի վրա։ Այնպես որ, եթե խորտիկի ընտրությունը շատ բարդ թվա, մատուցեք դրանք։

Գինիների տեսակներին ավելի մանրամասն անդրադառնանք։

Եթե ընտրել եք սպիտակ գինի, իմացեք, որ դրա հետ կատարյալ են ոստրեն, խեցգետինը, ձկնկիթը եւ ցանկացած ձկնեղենը։ Վարդագույն չոր գինու հետ ընտրիր են սպիտակ միսը, գրիլ-հավը եւ որակյալ երշիկեղենը։ Կիսաչոր ու կիսաքաղցր գինիները լավ են համակցվում պուդինգի, թռչնամսի եւ սնկի հետ։ Իսկ կարմիր գինիները՝ մսեղենի հետ։ Ընդ որում, եթե կարմիր գինու մեջ ալկոհոլի տոկոսն անցնում է 12% -ը, վստահորեն մատուցեք այն խորովածի եւ կծու ուտեստների հետ։ Իսկ կիսաքաղցր ու կիսաչոր շամպայնն իր համային ողջ փունջը կդրսեւորի միայն աղանդերի հետ։

Եվ, ավանդույթի համաձայն, հեշտ խոհարարական մի բաղադրատոմս։ Միայն թե այս անգամ խոսքը գինու հետ հարմար խորտիկի մասին է։

Պատրաստման համար անհրաժեշտ կլինի 200 գ չոր պանիր եւ 200 գ չրեղեն։

Պանիրը հալեցնում ենք միկրոալիքային վառարանում, ջեռոցում կամ գոլորշու վրա։ Ապա սկուտեղի կամ հարթ ամանի վրա այն գդալով, դանակով կամ ձեռքով հարթեցնում ենք, այնպես, որ պանիրն ուղղանկյուն ձեւ ստանա։ Ստացված պանրե շերտը մտովի կիսում ենք երկու մասի, եւ մեկի վրա շարում ենք չրեղենը՝ թեթեակի սեղմելով ձեռքով։ Ապա պանրի շերտի առանց չրեղենի մնացած կեսով ծածկում ենք առաջինը։ Սեղմելով կպցնում ենք ծայրերը։ Ամբողջ գործողությունն անում ենք շատ արագ, քանի դեռ պանիրը չի սառել։ Ապա խորտիկը տեղավորում ենք սառնարանում ու թողնում մեկ գիշեր։ Առավոտյան հանում ու կտրտում ենք։

Բարի ախորժակ։

Տեքստը՝ Գրիգորյան Անահիտի/ NEWS.am STYLE


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել