Stylish Faces. Հնարքներ՝ Հայկ Freestyle-ից. «Ռեկորդ եմ ուզում գրանցել Գինեսում»

Սոսո Պավլիաշվիլին իր 60-ամյակը նշելու առթիվ ժամանել է Երեւան (ՈւՂԻՂ)

Լալա Մնացականյանի հոգեհանգստի արարողությունը՝ Կոնդի Սուրբ Հովհաննես եկեղեցում (ՈւՂԻՂ)

«Կապ» մշակույթի և մարդկանց միջև

Հումորը հաղթահարելու մեխանիզմներից մեկն է, որը եթե չանես կգժվես. Նարեկ Մարգարյան

Համլետ. նոր հայացք դասական դրամային

Այնքան ճշմարտություններ ասվեցին այդ օրը, որ ծրագիրը փակեցին. Արթուր Բախտամյան

Գունավոր մարդիկ, բարձր տրամադրություն. Գույների փառատոնը՝ Երեւանում

Football Fest. մրցույթներ, չելենջներ ու մարտահրավերներ

Երևանում պաշտոնապես բացվեց Armflix-ի գրասենյակը

Էսօր քշել չկա, էսօր գինու փառատոն ա

Տոտալ դրամա Երեւանում

«Ազգային երգիչ 2»-ի մեծ համերգը, Սամվելի նոր երգը, ու մասնակիցներն՝ իրենց նոր բենդի մասին (VIDEO)

Stylish Faces. Աստղիկ Սաֆարյան. «Ասել եմ՝ չեմ սիրում, ու հեռացել եմ սիրելով»

Տիհանա Vibes. Dasein-ը սիրո եւ տարբերվող մարդկանց մասին է

«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Ինչպես շոկոլադե ֆոնդան պատրաստել

19:09, 29 հոկտեմբերի

Ֆոնդանը շատ պարզ ու արագ պատրաստվող ուտեստ է եւ որոշակիորեն նման է մաֆիններին։ Շոկոլադե ֆոնդանն այսօր լայնորեն տարածված է ամբողջ աշխարհում եւ աղանդերի բավականին մեծ պահանջարկ վայելող մի տեսակ է։

Ֆոնդանը ֆրանսիական խոհանոցին բնորոշ մի ուտեստ է, որը բավականին նուրբ համ եւ բույր ունի։ Ճիշտ պատրաստելու դեպքում կարելի է շատ փխրուն մի աղանդեր ստանալ, որն ասես, բերանում հալվում է։ Ֆոնդանը մատուցվում է կրեմով, կարամելով, թարմ հատապտուղներով եւ իհարկե, պաղպակով։

Պատրաստման համար անհրաժեշտ է. 100-150գր. դառը շոկոլադ, երկու թեյի գդալ կակաոյի փոշի, 40գր. կարագ, մեկ ճաշի գդալ ընկույզով եւ շոկոլադով կարագ (օրինակ, Նուտելա), երկու ձու, երկու ճաշի գդալ ալյուր, 5գր փխրեցուցիչ, 50գր. շաքարի փոշի, մի քիչ աղ եւ վանիլային պաղպաղակ՝ մատուցման համար։

Դառը շոկոլադը պետք է ոչ մեծ կտորներով մանրացնել եւ Նուտելայի ու կարագի հետ միասին տաքացնել. անհրաժեշտ է անընդհատ խառնել՝ միատարր զանգված ստանալու համար։

Հաջորդ քայլով առանձին ամանի մեջ պետք է հարել ձուն, շաքարի եւ կակաոյի փոշին, ինչպես նաեւ ալյուրը, աղն ու փխրեցուցիչը։ Ստացված զանգվածը մի լավ խառնելուց հետո, այն պետք է ավելացնել մի փոքր սառեցված շոկոլադի մեջ եւ ստացված խմորանման զանգվածը լցնել կեքսի համար նախատեսված տարաների մեջ։ Տարաներն արդեն կարելի է դնել 200 աստիճան ջերմաստիճանով տաքացրած ջեռոցի մեջ եւ եփել 7-8 րոպե։

Ֆոնդանը մատուցում են տաք վիճակում՝ մեկ գունդ պաղապաղակով։

 

 

Աղբյուրը՝ webspoon.ru


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել