Խաշ՝ Դիլիջանում, ժենգլայով հաց՝ Արցախում. CNN-ի հաղորդումը՝ Հայաստանի մասին

Գեղանկարիչ Դավիթ Դանիելյանի էմոցիոնալ կտավներն ու ցուցահանդեսի հայտնի հյուրերը

VARDA-ի «գիշերային պարը սիրեցյալի համար»

Բլոգ Լի. «Թանգարանային գիշերը» Երեւանում

Երեւանում 14-րդ անգամ անցկացվեց «Թանգարանային գիշերը»

«Եվրատեսիլ 2018». ամփոփիչ հոլովակ NEWS.am STYLE-ից

Արքայազն Հարրիի եւ Մեգան Մարքլի հարսանեկան արարողությունը

Հայ դերասանուհիները՝ գայթակղիչ հոլովակում

Բլոգ Լի. Գինու փառատոն․ Զբոսաշրջիկներն ու մասնակիցները՝ միջոցառման մասին

Երեւանում մեկնարկել են Գինու օրերը

Սրբուհի Սարգսյանի եւ Allusion Band-ի համերգը՝ նվիրված հաղթանակի օրվան

«Եվրատեսիլ 2018». Սեւակ Խանաղյանն իր պարտության մասին

«Շոկի մեջ ենք, որ Սեւակը չանցավ եզրափակիչ»․ Wiwibloggs-ի Ուիլյամն ու Դեբանը՝ «Եվրատեսիլի» առաջին կիսաեզրափակիչի արդյունքների մասին

«Եվրատեսիլ 2018». Սեւակ Խանաղյանի ելույթը՝ առաջին կիսաեզրափակիչում

«Եվրատեսիլ 2018»․ Սեւակ Խանաղյանի ելույթը ժյուրիի համար

«Եվրատեսիլ 2018»-ի մասնակիցների ողջույնները Հայաստանին

«Ուզում եմ ինձնով հպարտանաք, այնպես, ինչպես ես ձեզնով». Սևակ Խանաղյան

Ֆիլիպ Կիրկորովը` Սևակ Խանաղյանի մասին

Հավ` «արեւելյան» ձեւով կամ հավի կրծքամիս՝ մեղրով ու քնջութով․NEWS.am STYLE -ի բաղադրատոմսը

18:31, 30 հոկտեմբերի

Ինչպես ընկեր Սուխովն էր ասում՝ Արեւելքը նուրբ հարց է։ Այդպես էլ կա, եւ արեւելյան խոհանոցը, որը ես որոշել եմ ուսումնասիրել, բացառություն չէ։ Հերթական անգամ իմ ընտրությունը կանգ առավ մի հասարակ ու միաժամանակ նրբահամ ճաշատեսակի բաղադրատոմսի վրա։ Հույս ունեմ, որ արեւելյան խոհանոցի սիրահարները այն ըստ արժանվույն կգնահատեն։

Եվ այսպես, արեւելյան հավի պատրաստման համար ձեզ պետք է

Հավի կրծքամիս՝ 500գ

Սոյայի սոուս՝ 4 ճաշի գդալ

Մեղր ՝ 2 ճաշի գդալ

Բուսական յուղ ՝ ըստ ճաշակի

Սխտոր՝ 4 հատիկ

Սեւ պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

Կարրի՝ ըստ ճաշակի (բայց ես չեմ հավելել)

Աղացած կոճապղպեղ՝ ըստ ճաշակի (ես թարմ կոճապղպեղ եմ օգտագործել)

Հավի կրծքամիսը կտրատեք ըստ մասնաբաժինների։ Մանրացրեք սխտորն ու կոճախղպեղը։

Հավի կրծքամսի վրա լցրեք աղ, սեւ պղպեղ, կոճապղպեղ ու կարրի։

Հավելեք սոյայի սոուսը։ Լավ խառնեք կրծքամիսը բոլոր համեմունքների հետ, թողեք մարինացվի մոտ մեկ ժամ։

Տապակի մեջ տաքացրեք բուսական յուղը ու ավելացրեք մեղր։

Սպասեք, մինչեւ մեղրը հալվի ու զգուշորեն խառնեք այն բուսական յուղի հետ, որպեսզի տարածվի ամբողջ տապակով մեկ։ Հավի կրծքամիսը դրեք տապակի մեջ ու տապակեք ցածր կրակի վրա՝ մինչեւ երկու կողմից ոսկեգույն կեղեւ առաջանա։

Պատրաստման վերջում հավի վրա լցրեք մի բուռ քնջութի սերմեր, խառնեք։ Մի քանի րոպեից հանեք կրակի վրայից։ Կերակուրը պատրաստ է։ Այն հոյակապ կհամադրվի բրնձի հետ։


Ձեր՝ Մաշա


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում






  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Մեկնե՞լ, թե՞ մնալ. ինչպես է իր ապագան տեսնում հայ երիտասարդությունը
Այո, մեկնել
Ոչ, մնալ