Օգտատերերին շոկի է ենթարկել եթերում «արգանդի պարը»

Exclusive. հայտնի հաղորդավար Արման Մարգարյանը` իրեն բերման ենթարկելու մասին

Պահարան. ամենանորաձեւ գործվածքների տեսակներն ու առանձնահատկությունները

«Այո, ես Նատալյա Արայիկովնա եմ»․ Նատալյա Եփրիկյանը՝ իր «Այո, ես Նատալյա Արայիկովնա եմ»․ Նատալյա Եփրիկյանը՝ իր մասին եւ ոչ միայն

Քենդալ Ջենները Ջիմմի Ֆելլոնի շոուի ժամանակ փորձել է դեղին ռեզինե կոշիկի համը

PROFFY. Ինչպես են պատրաստվում հայկական տիկնիկները

Զարդատուփ։ Ամենահաճելի նվերը Վալենտինի տոնի առթիվ

Թամարա Գվերդծիթելին երգել է ի հիշատակ Միշել Լեգրանի

Ինչու է Միխայիլ Գալուստյանի գրասենյակում ռետինե ձեռք, եւ ինչու է Սվետլակովը Մարտիրոսյանից ավելի զվարճալի

Պահարան. Արվեստը հագուստին

«Հայերը նույնիսկ Ամերիկայում են հայերեն խոսում»․ Թինա Քանդելակի

Քիմ Քարդաշյանը՝ Ջիմի Ֆելոնի շոուին

Զարդատուփ: Երբ երեխաների աշխատանքները կենդանանում են

Պահարան. Այս տարվա ամենանորաձև պայուսակները

Project LA Ահա նորից գիշեր

PROFFY. Ինչպե՞ս Հայաստանում մոդել դառնալ

Նոր «Ֆորսաժ»՝ թրեյլեր

Պահարան. Զինվորական ոճը կանանց զգեստապահարանում

Հավ` «արեւելյան» ձեւով կամ հավի կրծքամիս՝ մեղրով ու քնջութով․NEWS.am STYLE -ի բաղադրատոմսը

18:31, 30 հոկտեմբերի

Ինչպես ընկեր Սուխովն էր ասում՝ Արեւելքը նուրբ հարց է։ Այդպես էլ կա, եւ արեւելյան խոհանոցը, որը ես որոշել եմ ուսումնասիրել, բացառություն չէ։ Հերթական անգամ իմ ընտրությունը կանգ առավ մի հասարակ ու միաժամանակ նրբահամ ճաշատեսակի բաղադրատոմսի վրա։ Հույս ունեմ, որ արեւելյան խոհանոցի սիրահարները այն ըստ արժանվույն կգնահատեն։

Եվ այսպես, արեւելյան հավի պատրաստման համար ձեզ պետք է

Հավի կրծքամիս՝ 500գ

Սոյայի սոուս՝ 4 ճաշի գդալ

Մեղր ՝ 2 ճաշի գդալ

Բուսական յուղ ՝ ըստ ճաշակի

Սխտոր՝ 4 հատիկ

Սեւ պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

Կարրի՝ ըստ ճաշակի (բայց ես չեմ հավելել)

Աղացած կոճապղպեղ՝ ըստ ճաշակի (ես թարմ կոճապղպեղ եմ օգտագործել)

Հավի կրծքամիսը կտրատեք ըստ մասնաբաժինների։ Մանրացրեք սխտորն ու կոճախղպեղը։

Հավի կրծքամսի վրա լցրեք աղ, սեւ պղպեղ, կոճապղպեղ ու կարրի։

Հավելեք սոյայի սոուսը։ Լավ խառնեք կրծքամիսը բոլոր համեմունքների հետ, թողեք մարինացվի մոտ մեկ ժամ։

Տապակի մեջ տաքացրեք բուսական յուղը ու ավելացրեք մեղր։

Սպասեք, մինչեւ մեղրը հալվի ու զգուշորեն խառնեք այն բուսական յուղի հետ, որպեսզի տարածվի ամբողջ տապակով մեկ։ Հավի կրծքամիսը դրեք տապակի մեջ ու տապակեք ցածր կրակի վրա՝ մինչեւ երկու կողմից ոսկեգույն կեղեւ առաջանա։

Պատրաստման վերջում հավի վրա լցրեք մի բուռ քնջութի սերմեր, խառնեք։ Մի քանի րոպեից հանեք կրակի վրայից։ Կերակուրը պատրաստ է։ Այն հոյակապ կհամադրվի բրնձի հետ։


Ձեր՝ Մաշա


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում






  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Հայաստանի ամենահայտնի տղամարդը
Նիկոլ Փաշինյան
Սերժ Թանկյան
Մկրտիչ Արզումանյան
Հայկ Մարության