Տիհանա Vibes. Dasein-ը սիրո եւ տարբերվող մարդկանց մասին է

«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

Տաքացնող 5 համեմունք

19:17, 23 նոյեմբերի

Չաման

Չամանն ուժեղ բույր ունի: Այն արեւելյան փլավի եւ թյուրքական ժողովուրդների մսային ուտեստների անբաժանելի մասն է: Չամանը մեծ քանակությամբ C վիտամին է պարունակում, որն օգնում է խուսափել մրսածությունից եւ հազից: Համեմունքը նաեւ բարենպաստ ազդեցություն է ունենում մարսողության վրա եւ լավացնում է ախորժակը: Բացի բուժիչ հատկություններից՝ չամանն ուժեղ տաքացնող ազդեցություն է ունենում:

Կոճապղպեղ

Կոճապղպեղի չոր կամ մշակված արմատը հիրավի կարելի է հրաշք-արմատ անվանել, որն ինքնատիպ բույր եւ համ է տալիս ուտեստներին՝ միաժամանակ ազատելով մի շարք հիվանդություններից: Կոճապղպեղին այրող համ է տալիս գինգերոլ նյութը, որը նաեւ ուժեղացնում է ջերմության արտադրության պրոցեսը, ակտիվացնում նյութափոխանակությունը, խթանում արյան շրջանառությունը:

Դարչին

Դարչինը տարատեսակ վիտամիններ է պարունակում, տանիններ եւ եթերայուղեր, որոնք դարչինին տաք եւ քաղցր բույր են հաղորդում: Այն խթանում է արյան շրջանառությունը եւ լավացնում նյութափոխանակությունը հյուսվածքներում: Այս հատկության շնորհիվ դարչնի յուղը հաճախ են ավելացնում տաքացնող քսուքներին: Ավանդաբար դարչինն օգտագործում են նաեւ տաքացնող գլինտվեյն պատրաստելիս:

Հիլ

Հիլը կոճապղպեղի ընտանիքից է, եւ զարմանալի չէ, որ իր մերձավոր ցեղակցի նման, նաեւ բժշկական նպատակներով օգտագործվում: Հիլի սերմերը մինչեւ 8% եթերային յուղեր են պարունակում՝ բավական բարդ կազմով: Համեմունքը հենց դրանց համադրությանն է պարտական իր սուր եւ քաղցրավուն համի ու օրգանիզմը տաքացնող ազդեցության համար:

Մեխակ

Սովորաբար ուտեստներին եւ մարինադներին մեխակ են ավելացնում՝ այրող համն ուժեղացնելու համար: Բայց ձմռանը դա պետք է անել նաեւ այն պատճառով, որ չոր մեխակը հարուստ է B խմբի վիտամիններով, ասկորբինաթթվով, մակրո եւ միկրոտարրերով ու եթերայուղերով: Այս ամենի համադրությունը մեխակին մի շարք բուժիչ հատկություններ է հաղորդում, որոնք բարելավում են մարսողությունը, պաշտպանում մրսածությունից եւ սառը եղանակին տաքացնում մարմինը:

 

Աղբյուրը՝ Cosmo.ru


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել