Խաշ՝ Դիլիջանում, ժենգլայով հաց՝ Արցախում. CNN-ի հաղորդումը՝ Հայաստանի մասին

Գեղանկարիչ Դավիթ Դանիելյանի էմոցիոնալ կտավներն ու ցուցահանդեսի հայտնի հյուրերը

VARDA-ի «գիշերային պարը սիրեցյալի համար»

Բլոգ Լի. «Թանգարանային գիշերը» Երեւանում

Երեւանում 14-րդ անգամ անցկացվեց «Թանգարանային գիշերը»

«Եվրատեսիլ 2018». ամփոփիչ հոլովակ NEWS.am STYLE-ից

Արքայազն Հարրիի եւ Մեգան Մարքլի հարսանեկան արարողությունը

Հայ դերասանուհիները՝ գայթակղիչ հոլովակում

Բլոգ Լի. Գինու փառատոն․ Զբոսաշրջիկներն ու մասնակիցները՝ միջոցառման մասին

Երեւանում մեկնարկել են Գինու օրերը

Սրբուհի Սարգսյանի եւ Allusion Band-ի համերգը՝ նվիրված հաղթանակի օրվան

«Եվրատեսիլ 2018». Սեւակ Խանաղյանն իր պարտության մասին

«Շոկի մեջ ենք, որ Սեւակը չանցավ եզրափակիչ»․ Wiwibloggs-ի Ուիլյամն ու Դեբանը՝ «Եվրատեսիլի» առաջին կիսաեզրափակիչի արդյունքների մասին

«Եվրատեսիլ 2018». Սեւակ Խանաղյանի ելույթը՝ առաջին կիսաեզրափակիչում

«Եվրատեսիլ 2018»․ Սեւակ Խանաղյանի ելույթը ժյուրիի համար

«Եվրատեսիլ 2018»-ի մասնակիցների ողջույնները Հայաստանին

«Ուզում եմ ինձնով հպարտանաք, այնպես, ինչպես ես ձեզնով». Սևակ Խանաղյան

Ֆիլիպ Կիրկորովը` Սևակ Խանաղյանի մասին

«Ամանորյա» ուտեստ կամ ձու՝ մսի մեջ. բաղադրատոմս NEWS.am STYLE-ից

18:13, 4 դեկտեմբերի

Ամանորը սարերի հետեւում չէ, եւ բոլոր տանտիրուհիներն ուզում են հարազատներին եւ հյուրերին որեւէ նոր ուտեստով զարմացնել: Սակայն հայտնի է, որ տոնական օրերին ոչ բոլոր տնտեսուհիներն են համարձակվում փորձեր անել: Այնպես որ՝ առաջարկում եմ այս պարզ, բայց ինքնատիպ եւ համեղ ուտեստը նախապես պատրաստել, առանց հատուկ առիթի:

«Ամանորյա» ուտեստի պատրաստման համար մեզ անհհրաժեշտ են.

Խոզի միս՝ 250 գրամ;

Տավարի միս՝ 250 գրամ;

Սոխ՝ 1 հատ;

Ձու՝ 3 հատ;

Մանրացված պաքսիմատ՝ 2 ճ/գ;

Աղացած սեւ պղպեղ;

Աղ;

Կանաչեղեն:

Սոխը խորանարդաձեւ կտրատեք, կանաչեղենը մանրացրեք:

Աղացած տավարի միսը խառնեք խոզի մսին, ավելացրեք սոխը, կանաչեղենը, պաքսիմատը, ձուն, աղն ու պղպեղը:

Ստացված զանգվածը երկու մասի բաժանեք:

Մի մասին բոքոնի տեսք տվեք: Վերեւից դրեք նախապես խաշած երկու ձուն, մսի մնացած մասով ծածկեք:

Փաթաթեք փայլաթիթեղով եւ 50 րոպե եփեք ջեռոցում:

Ձեր հարազատներին զարմացրեք եւ ուրախացրեք սովորական օրերին, մի՛ սպասեք տոներին:

Բարի ախորժակ...

 

Ձեր՝ Մաշա


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում






  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Մեկնե՞լ, թե՞ մնալ. ինչպես է իր ապագան տեսնում հայ երիտասարդությունը
Այո, մեկնել
Ոչ, մնալ