Հայկական թեյը պատրաստվում է բարձրլեռնային օգտակար խոտաբույսերից եւ բուրավետ համեմունքների: Ուրցը նպաստում է դիմադրողականության բարձրացմանը, մեխակն ու անանուխը հակաբակտերիալ հատկություն ունեն, իսկ կոճապղպեղը ջերմացնում է երկար ձմեռային երեկոներին: Թունդ խմիչքի սիրահարները կարող են 50 մլ կոնյակին ավելացնել, եւ մրսածությունը վստահաբար կշրջանցի ձեզ:
Հայկական թեյ պատրաստելու համար հարկավոր է.
Ուրց՝ 2 ճ/գ;
Սրոհունդ (зверобой)` 2 ճ/գ;
Անանուխ՝ 2 ճ/գ;
Դարչին՝ 2 փայտիկ;
Մեխակ՝ 7-8 հատ;
Կոճապղպեղ (աղացած)՝ 0.5 թ/գ (կամ արմատի 2 սմ-անոց հատված);
Ջուր՝ 1.5 լիտր;
Կոնյակ՝ 50 մլ (ըստ ցանկության):
Ուրցը, սրոհունդը եւ անանուխն աճում են Հայաստանի լեռներում, իսկ մնացած բաղադրիչներն էլ կարելի է գտնել խանութներում:
Նախ ջուրը հասցրեք եռման աստիճանի, այնուհետեւ ավելացրեք դարչինը, մեխակն ու կոճապղպեղը:
Ցածրացրեք կրակն ու 5-6 րոպե եռացրեք համեմունքներով ջուրը: Թեյնիկը եռացրած ջրով ողողեք, ավելացրեք սրոհունդը, անանուխը եւ ուրցը:
Վրան լցրեք համեմունքներով եռացրած ջուրը: 5-7 րոպե թրմեք:
Առողջ եղեք...
Ձեր՝ Մաշա
Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում
18:08, 3 հուլիսի
Գեղեցկության 5 գաղտնիք, որոնք ակնթարթորեն կերիտասարդացնեն ձեզ17:43, 3 հուլիսի
«Սեր»․ Արամեն հետեւորդներին հիացրել է դստեր լուսանկարով17:14, 3 հուլիսի
Նուրլան Սաբուրովը բեմից հայհոյել է Քսենյա Սոբչակին16:52, 3 հուլիսի
«Աներեւակայելի գեղեցկություն»․ Ֆիլիպ Կիրկորովը շարունակում է շրջել Հայաստանի տեսարժան վայրերով (վիդեո)16:09, 3 հուլիսի
72-ամյա Սիգուրնի Ուիվերը «Ավատար 2»-ում դեռահաս աղջկա դեր է խաղացել15:37, 3 հուլիսի
«Երեք երջանիկ օր քաղաքում, որտեղ ծնվել եմ...»․ Սաթի Սպիվակովայի լուսանկարները Երեւանի կոնտրոնից15:08, 3 հուլիսի
Ռիկի Մարտինին մեղադրել են ընտանեկան բռնության մեջ. նրա նախկին սիրեկանը դատի է տվել երգչին14:42, 3 հուլիսի
Զուռնա-դհոլ, պարեր․ Ֆիլիպ Կիրկորովն այցելել է Գառնի (վիդեո)14:07, 3 հուլիսի
5 իր, որոնք չպետք է կրել ժամադրության գնալիս (ֆոտո)13:39, 3 հուլիսի
«Ուրիշ»․ Իննա Խոջամիրյանի վառ լուքը13:11, 3 հուլիսի
Արքայազն Հարին եւ Մեգան Մարքլը խաբել են Եղիսաբեթ Երկրորդին12:32, 3 հուլիսի