Խաշ՝ Դիլիջանում, ժենգլայով հաց՝ Արցախում. CNN-ի հաղորդումը՝ Հայաստանի մասին

Գեղանկարիչ Դավիթ Դանիելյանի էմոցիոնալ կտավներն ու ցուցահանդեսի հայտնի հյուրերը

VARDA-ի «գիշերային պարը սիրեցյալի համար»

Բլոգ Լի. «Թանգարանային գիշերը» Երեւանում

Երեւանում 14-րդ անգամ անցկացվեց «Թանգարանային գիշերը»

«Եվրատեսիլ 2018». ամփոփիչ հոլովակ NEWS.am STYLE-ից

Արքայազն Հարրիի եւ Մեգան Մարքլի հարսանեկան արարողությունը

Հայ դերասանուհիները՝ գայթակղիչ հոլովակում

Բլոգ Լի. Գինու փառատոն․ Զբոսաշրջիկներն ու մասնակիցները՝ միջոցառման մասին

Երեւանում մեկնարկել են Գինու օրերը

Սրբուհի Սարգսյանի եւ Allusion Band-ի համերգը՝ նվիրված հաղթանակի օրվան

«Եվրատեսիլ 2018». Սեւակ Խանաղյանն իր պարտության մասին

«Շոկի մեջ ենք, որ Սեւակը չանցավ եզրափակիչ»․ Wiwibloggs-ի Ուիլյամն ու Դեբանը՝ «Եվրատեսիլի» առաջին կիսաեզրափակիչի արդյունքների մասին

«Եվրատեսիլ 2018». Սեւակ Խանաղյանի ելույթը՝ առաջին կիսաեզրափակիչում

«Եվրատեսիլ 2018»․ Սեւակ Խանաղյանի ելույթը ժյուրիի համար

«Եվրատեսիլ 2018»-ի մասնակիցների ողջույնները Հայաստանին

«Ուզում եմ ինձնով հպարտանաք, այնպես, ինչպես ես ձեզնով». Սևակ Խանաղյան

Ֆիլիպ Կիրկորովը` Սևակ Խանաղյանի մասին

Հայկական թեյ կամ առաջին օգնություն մրսածության ժամանակ. NEWS.am STYLE-ի բաղադրատոմսը

17:06, 11 դեկտեմբերի

Հայկական թեյը պատրաստվում է բարձրլեռնային օգտակար խոտաբույսերից եւ բուրավետ համեմունքների: Ուրցը նպաստում է դիմադրողականության բարձրացմանը, մեխակն ու անանուխը հակաբակտերիալ հատկություն ունեն, իսկ կոճապղպեղը ջերմացնում է երկար ձմեռային երեկոներին: Թունդ խմիչքի սիրահարները կարող են 50 մլ կոնյակին ավելացնել, եւ մրսածությունը վստահաբար կշրջանցի ձեզ:

Հայկական թեյ պատրաստելու համար հարկավոր է.

Ուրց՝ 2 ճ/գ;

Սրոհունդ (зверобой)` 2 ճ/գ;

Անանուխ՝ 2 ճ/գ;

Դարչին՝ 2 փայտիկ;

Մեխակ՝ 7-8 հատ;

Կոճապղպեղ (աղացած)՝ 0.5 թ/գ (կամ արմատի 2 սմ-անոց հատված);

Ջուր՝ 1.5 լիտր;

Կոնյակ՝ 50 մլ (ըստ ցանկության):

Ուրցը, սրոհունդը եւ անանուխն աճում են Հայաստանի լեռներում, իսկ մնացած բաղադրիչներն էլ կարելի է գտնել խանութներում:

Նախ ջուրը հասցրեք եռման աստիճանի, այնուհետեւ ավելացրեք դարչինը, մեխակն ու կոճապղպեղը:

Ցածրացրեք կրակն ու 5-6 րոպե եռացրեք համեմունքներով ջուրը: Թեյնիկը եռացրած ջրով ողողեք, ավելացրեք սրոհունդը, անանուխը եւ ուրցը:

Վրան լցրեք համեմունքներով եռացրած ջուրը: 5-7 րոպե թրմեք:

Առողջ եղեք...

Ձեր՝ Մաշա


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում






  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Ամենասեքսուալ հայ աստղը
Սիրուշո
Լիլիթ Հովհաննիսյան
Իվետա Մուկուչյան
Նազենի Հովհաննիսյան