Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Տիհանա Vibes Արսեն Գրիգորյանի հետ. Ընկերուհի չունեմ, ժամանակ չունեմ

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք կկարողանայի՞ք պատասխանել այս հարցերին

Pop NEWS. Շաբաթվա ամենաքննարկված իրադարձությունները

Սիրո տոնը՝ Սիրուշոյի հետ. բացառիկ կադրեր՝ երգչուհու համերգից, որի տոմսերն անմիջապես սպառվել էին

Տիհանա Vibes. փեսացուն հյուսիսից եւ Տրնդեզի խարույկի բոցերը

Kinodaran-ի՝ մեծ աղմուկ հանած «Սուրբը» սերիալը նոր իրականություն է սահմանում Հայաստանում

«2024-ին, վերջապես, կամուսնանանք». Գևորգ Մկրտչյան

«Վիշապի լեգենդը» շքեղ շոուով «Երեւան պարկում» բացվեց ընդարձակ սահադաշտը

Մթերքներ, որոնք չի կարելի համատեղել

18:26, 2 հունվարի

Եթե ճաշից հետո դուք տհաճ զգացողություններ եք ունենում, ապա պետք է հետեւեք, թե ինչ մթերք եք ուտում եւ համոզվել՝ որքանով է դրանց համադրությունը ընդունելի է: Եկեք հասկանանք։

Թթուներ եւ օսլաներ

Թթուները ոչնչացնում են թքի պտիալին ֆերմենտը, որը մասնակցում է օսլայի պառակտմանը: Այդ իսկ պատճառով թթուների եւ օսլաների համադրությունը դիետոլոգները համարում դժվարամարս։

Կարեւոր է թթուներն օլաներից առանձին օգտագործել։

Սպիտակուցներ եւ օսլա

Ստամոքսահյութի կազմի մեջ կա աղաթթու, դրա կոնցենտրացիան 0.003% է: Հենց դա կարող է կանգնեցնել ֆերմենտի աշխատանքը՝ քայքայելով օսլան։ Թթվայնության ցանկացած բարձրացում շարունակում է քայքայել ֆերմենտը։

Երբ դուք հաց եք ուտում, ստամոքսում արտադրվում է բավականին քիչ աղաթթու, որն ունի գրեթե չնչին չեզոք ռեակցիայի ցուցանիշ։ Բայց, երբ հացի օսլա մարսվում է, ստամոքսում անմիջապես արտազատվում են մեծ ծավալներով աղաթթուներ։

Դա նշանակում է, որ երբ հացն ու միսը օգտագործվում են միաժամանակ, ապա ստամոքսի մեջ հյութի չեզոք արտադրության փոխարեն, բարձր թթվային ցուցանիշով հյութը կարտազատվի։ Հետեւաբար, օսլայի մարսողությունը դադարում է: Այդ իսկ պատճատով կարեւոր է օսլաներ եւ սպիտակուցներ օգտագործել ոչ միեւնույն ժամանակ: Այսինքն, շիլա, հաց, կարտոֆիլ եւ այլ օսլաներ պետք է օգտագործվեն մսից, ձկից, ձվից, պանրից, կաթնաշոռից, ընկույզից եւ այլ սպիտակուցային սնունդից առանձին։

Սպիտակուցը սպիտակուցով

Այստեղ կարեւոր է հաշվի առնել, որ տարբեր բնույթի եւ բաղադրության երկու սպիտակուցներ նախատեսում են ստամոքսահյութի սեկրեցիայի փոփոխություն եւ դրա արտադրության տարբեր ժամանակներ։ Հետեւաբար, ցանկալի չէ ուտել երկու տարբեր սպիտակուցներ միաժամանակ։ Միս-ձու, միս-ընկույզ, միս-պանիր, ձու-կաթ, ձու-ընկույզ, պանիր-ընկույզ:

Սննդի մեկ ընդունման ժամանակ Դուք պետք է օգտագործեք միայն մեկ տեսակի սպիտակուց։

Ճարպեր եւ սպիտակուցներ

Սննդում ճարպի առկայությունը նվազեցնում է ախորժակը եւ նվազեցնում է քիմիական ցուցանիշի սեկրեցիան։ Դա նշանակում է, որ սերուցքը, կարագը, ճարպոտ միսը չարժե համատեղել ընկույզի, պանրի եւ մսի հետ։

Աղբյուրը՝ Ivona.ua


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել