«Ժառանգ80» նախագծի նկարահանման մեկնարկը տրված է

ՇոկTok. «Բուքմեյքերների գովազդ չեմ անի». Ռաֆո Համբարձումյանը` բլոգային կյանքի, տիկտոկերներին բլոկելու մասին

Ամերիաբանկի «Դարձիր փոփոխությունը» մրցույթի հաղթող թիմը ստացավ 3 մլն ՀՀ դրամ մրցանակ

ՇոկTok. Մագա Հարությունյանը` միլիոններ աշխատելու, սիրելիից բաժանվելու եւ Քինգ Ռուզիի հետ կոնֆլիկտի մասին

ՇոկTok. Անյա Սահակյանը` տղամարդու վրա ձեռք բարձրացնելու, ոստիկանություն ընկնելու, բաց տեսարաններում նկարահանվելու մասին

«Նոյը եւ՛ ինձ է նման, եւ՛ ամուսնուս». Լյուսի

ՇոկTok. «Իմ բոլոր ուզողները հիմնականում «ճիշտ աբրած տղերք են»». Ջուլիաննա Հարությունյան (julianna_loo_)

«Սիրո հասակ». մարտի 18-ից կմեկնարկի նոր հումորային նախագիծը

ՇոկTok. «Երբ ինձ հարցնում են, կուզեիր բոյով լինել, ասում եմ ոչ». Աստվածուհի (Ելենա Վարդերեսյան)

Նոր արկածներով եւ փորձություններով հումորային սիթքոմ. «Հյուրերն անցյալից»

«Սա մի սիրո պատմություն է». Արամեի «Շատ սիրունա» տեսահոլովակի backstage-ը

Ու՞մ բաժին կհասնի տունը. Սամսոնի՞ն, թե՞ Շավոյին. «Բլբուլյանները 2»-ի նկարահանումները կադրից դուրս

#ՇոկTOK․ Աշայվին՝ Սիրուշոյի հետ հանդիպելու ցանկության, տիկին Գրետայի հետ կոնֆլիկտի մասին եւ ոչ միայն

Ինչպես են ընթանում «Պոլլի» գեղարվեստական ֆիլմի նկարահանումները

H2Օ Emotional Exposition. Kivera Naynomis բրենդի ցուցադրությունը

«Ամեն տարի գարնանը». նոր հեռուստասերիալի դերասանական կազմն ու նկարահանումները

Ի՞նչ սպասել 2022 թվականից. աստղաբան Գուրգեն Հովհաննիսյանը՝ Կապույտ ջրային վագրի տարվա մասին

Ի՞նչ դիմահարդարմամբ դիմավորել 2022-ը՝ Կապույտ ջրային վագրի տարին. խորհուրդներ Ագա Քանքանյանից

Մթերքներ, որոնք չի կարելի համատեղել

18:26, 2 հունվարի

Եթե ճաշից հետո դուք տհաճ զգացողություններ եք ունենում, ապա պետք է հետեւեք, թե ինչ մթերք եք ուտում եւ համոզվել՝ որքանով է դրանց համադրությունը ընդունելի է: Եկեք հասկանանք։

Թթուներ եւ օսլաներ

Թթուները ոչնչացնում են թքի պտիալին ֆերմենտը, որը մասնակցում է օսլայի պառակտմանը: Այդ իսկ պատճառով թթուների եւ օսլաների համադրությունը դիետոլոգները համարում դժվարամարս։

Կարեւոր է թթուներն օլաներից առանձին օգտագործել։

Սպիտակուցներ եւ օսլա

Ստամոքսահյութի կազմի մեջ կա աղաթթու, դրա կոնցենտրացիան 0.003% է: Հենց դա կարող է կանգնեցնել ֆերմենտի աշխատանքը՝ քայքայելով օսլան։ Թթվայնության ցանկացած բարձրացում շարունակում է քայքայել ֆերմենտը։

Երբ դուք հաց եք ուտում, ստամոքսում արտադրվում է բավականին քիչ աղաթթու, որն ունի գրեթե չնչին չեզոք ռեակցիայի ցուցանիշ։ Բայց, երբ հացի օսլա մարսվում է, ստամոքսում անմիջապես արտազատվում են մեծ ծավալներով աղաթթուներ։

Դա նշանակում է, որ երբ հացն ու միսը օգտագործվում են միաժամանակ, ապա ստամոքսի մեջ հյութի չեզոք արտադրության փոխարեն, բարձր թթվային ցուցանիշով հյութը կարտազատվի։ Հետեւաբար, օսլայի մարսողությունը դադարում է: Այդ իսկ պատճատով կարեւոր է օսլաներ եւ սպիտակուցներ օգտագործել ոչ միեւնույն ժամանակ: Այսինքն, շիլա, հաց, կարտոֆիլ եւ այլ օսլաներ պետք է օգտագործվեն մսից, ձկից, ձվից, պանրից, կաթնաշոռից, ընկույզից եւ այլ սպիտակուցային սնունդից առանձին։

Սպիտակուցը սպիտակուցով

Այստեղ կարեւոր է հաշվի առնել, որ տարբեր բնույթի եւ բաղադրության երկու սպիտակուցներ նախատեսում են ստամոքսահյութի սեկրեցիայի փոփոխություն եւ դրա արտադրության տարբեր ժամանակներ։ Հետեւաբար, ցանկալի չէ ուտել երկու տարբեր սպիտակուցներ միաժամանակ։ Միս-ձու, միս-ընկույզ, միս-պանիր, ձու-կաթ, ձու-ընկույզ, պանիր-ընկույզ:

Սննդի մեկ ընդունման ժամանակ Դուք պետք է օգտագործեք միայն մեկ տեսակի սպիտակուց։

Ճարպեր եւ սպիտակուցներ

Սննդում ճարպի առկայությունը նվազեցնում է ախորժակը եւ նվազեցնում է քիմիական ցուցանիշի սեկրեցիան։ Դա նշանակում է, որ սերուցքը, կարագը, ճարպոտ միսը չարժե համատեղել ընկույզի, պանրի եւ մսի հետ։

Աղբյուրը՝ Ivona.ua


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Հայաստանի ամենահայտնի տղամարդը
Նիկոլ Փաշինյան
Սերժ Թանկյան
Մկրտիչ Արզումանյան
Հայկ Մարության