Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

Պայքարում ենք գարնանային ավիտամինոզի դեմ․ 3 օգտակար սեզոնային մթերքներ

20:08, 3 ապրիլի

Որպես կանոն, գարնան գալուն պես առաջանում է ավիտամինոզ։ Դա ամենեւին էլ զարմանալի չէ, քանի որ առանց արեւի, թարմ մրգերի եւ բանջարեղենի ցուրտ սեզոնից հետո մեր օրգանիզմը ռեստարտի կարիք ունի։ Սեզոնային մթերքները, որոնք հարուստ են առողջարար վիտամիններով, կարող են օգնել այս հարցում: Մենք հավաքել ենք երեք ամենատարածվածները:

Բողկ

Բողկը լավ է պայքարում գարնանային ավիտամինոզի դեմ՝ շնորհիվ վիտամին C, PP եւ հանքանյութերի, այդ թվում՝ երկաթի, նատրիումի, ֆոսֆորի, կալիումի ու կալցիումի բարձր պարունակության: Միեւնույն ժամանակ, բողկի կալորիականությունը շատ փոքր է՝ հարյուր գրամը պարունակում է ընդամենը 20 կալորիա։ Այս մթերքով կարելի է պատրաստել համեղ եւ թեթև գարնանային աղցաններ։

Սպանախ

Այս բանջարեղենը հարուստ է մի շարք վիտամիններով՝ E, A, K եւ C, ինչպես նաեւ երկաթով, ֆոլաթթուով եւ այլ օգտակար միկրոէլեմենտներով։ Ավելացրեք այն ցանկացած աղցանների, սոուսների, ապուրների մեջ կամ կարկանդակների համար  խճողակ պատրաստեք։

Կանաչ սոխ

Այս կանաչին հարուստ է կալիումով, ֆոսֆորով, մագնիումով, ինչպես նաեւ B1, B2 եւ C վիտամիններով: Նկատի ունեցեք, որ այս բանջարեղենը շատ ավելի մեղմ համ ունի, քան սովորական սոխը: Ավելացնել այն ձկան ուտեստների ապուրների մեջ:

Աղբյուրը՝ Ivona.ua


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել