Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

Ձվի շամպուն տնային պայմաններում

19:13, 9 դեկտեմբերի

Ձուն մենք օգտագործում ենք տարբեր ուտեստներ պատրաստելիս: Դրանք անհրաժեշտ են օրգանիզմին, քանի որ բազմաթիվ օգտակար նյութեր են պարունակում: Բայց պարզվում է՝ ձուն օգտակար է ոչ միայն օրգանիզմի, այլեւ մազերի համար: Այն կարելի է օգտագործել տնային պայմաններում բժշկական հատկությամբ օժտված շամպուն պատրաստելու համար: Ձուն վերականգնող եւ ամրացնող հատկություններ ունի: Հավի կամ լորի ձվով շամպունի օգնությամբ կարելի է կարճ ժամանակում ազատվել թեփից, կոտրվելու հատկությունից, չորությունից եւ մազաթափությունից: Կանոնավոր կերպով ձվի շամպուն օգտագործելու արդյունքում դրանք փայլուն, ծավալուն, մաքուր, հարթ եւ մետաքսե են դառնում:


Ձվի շամպուն պատրաստելու կանոնները

Ձվի շամպուն պետք է պատրաստել՝ հետեւելով այս կանոններին.

- Բաղադրիչներն ընտրել մազերի տեսակին համապատասխան;

- Շամպուն պատրաստելիս օգտագործել միայն ձվի դեղնուցը, քանի որ սպիտակուցը երկար ժամանակ մնում է մազերի մեջ: Սպիտակուցը դժվար է հեռացնել մազերից եւ երկար ժամանակ տհաճ հոտ է մնում;

- Ձվի շամպունը պատրաստում են անմիջապես օգտագործելուց առաջ: Այդ պատճառով հարկավոր է պատրաստել միայն մեկ անգամ օգտագործելու համար: Ծայրահեղ դեպքում, այն կարելի է պահել սառնարանում, բայց միայն երկու օր:

 

- խորհուրդ է տրվում ձվի դեղնուցով մազերը լվանալ ոչ հաճախ, քան շաբաթը 2 անգամ;

- ձվի զանգվածը մազերից լվանալ գոլ, այլ ոչ թե տաք ջրով;

- ձվի շամպունով մազերը լվանալուց հետո առաջացած տհաճ հոտից կարելի է ազատվել երիցուկի թուրմի օգնությամբ: Դրանից հետո մազերը չորացնել, սանրելիս սանրի ատամներին 1-2 կաթիլ կիտրոնի, հազրեվարդի կամ թուրինջի եթերայուղ քսել:

 

Ձվի շամպունի պատրաստման եղանակը

Լավ հարած ձվի դեղնուցին ավելացնել 50 մլ եռացրած գոլ ջուր: Խառնել եւ քսել մազերին՝ ակտիվորեն փրփրացնելով այն: 5-7 րոպե թողնել եւ 10-15 րոպեի ընթացքում գոլ ջրով լվանալ:

Աղբյուրը՝ http://ladydafna.ru


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել