«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Ըստ TasteAtlas-ի․ Հայաստանը՝ 2022 թվականի աշխարհի լավագույն խոհանոցների ցանկում

12:20, 15 փետրվարի

Ըստ TasteAtlas-ի՝ 2022 թվականի աշխարհի լավագույն խոհանոցների վարկանիշում Հայաստանը զբաղեցրել է 90-րդ տեղը։

TasteAtlas սննդի փորձառական ուղեցույցը դասակարգում է աշխարհի խոհանոցները՝ հիմնված իսկական (բնագրային) բաղադրատոմսերի, սննդի քննադատների ակնարկների ու հայտնի բաղադրիչների եւ ուտեստների վերաբերյալ հետազոտական ​​հոդվածների, ինչպես նաեւ բաղադրիչների, ուտեստների եւ խմիչքների քվեարկության վրա:

armenian-topik-recipe.jpg (96 KB)

Այսպիսով, աշխարհի 95 խոհանոցների լավագույն հնգյակում ներառվել են.

Իտալիան,

Հունաստանը,

Իսպանիան,

Ճապոնիան,

Հնդկաստանը։

3b297f0c7d1a4497a39460668b787af5.jpg (124 KB)

Հայաստանը 3,80 միավորով 90-րդ հորիզոնականում է։ Հայկական սիրված ուտեստներից ցանկում ներառված են լավաշը, լահմաջոն, տոլման, հարիսան, ղափաման, իհարկե խորովածն ու քյաբաբը։ Անսպասելի ուտեստների թվում է մանթին։ Ինչպես նաեւ թոփիկը։ Սա «Պահքի ժամանակ ավանդաբար օգտագործվող հայկական բուսական ուտեստ է։ Թոփիկը կարտոֆիլով եւ սիսեռով յուրօրինակ կարկանդակ է՝ լցոնված սոխով, հաղարջով, սոճու ընկույզով, թահինով եւ ձիթապտղի յուղով: Միջուկը սովորաբար համեմում են դարչինով ու բուրավետ պղպեղով, իսկ ճաշատեսակը մատուցում են ցողված կիտրոնի հյութով ու դարչինով»։

Լավագույն ռեստորանների շարքում են «Լավաշը», «The Club-ը», «Դոլմաման», «Գնթունիկ հացատունը», «Արտաշի մոտ»-ը, «Երեւան պանդոկը», «Ուրարտուն», «Անուշը», «Կովկաս համալիրը», «Մեր գյուղը» եւ «Այաս-Կիլիկիան»:

 

 

Լուսանկարները՝ Pinterest/ Tasteatlas.com


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել