«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Որքա՞ն կարժենա ընթրիքն աշխարհի ամենափոքր եւ ռոմանտիկ ռեստորանում

20:20, 20 հունիսի

Հռոմից հյուսիս` Վակոնե գյուղի մոտակայքում գտնվում է աշխարհի ամենափոքր ռեստորանը։ Solo Per Due - «Միայն երկուսի համար» իտալերեն, անսովոր ռեստորան է եւ ոչ միայն իր փոքր չափի պատճառով, հայտնում է CNN-ը։

ресто.jpg (95 KB)

Սա էքստրավագանտ վայր է, որտեղ երկու հոգու համար բացառիկ ընթրիքն արժե ավելի քան 500 դոլար: Շամպայնը, լավագույն գինիներն ու ծաղկային զարդերը հավելավճարով են, իսկ այնտեղից տեսարան է բացվում դեպի հին հռոմեական վիլլա: Դրա սեփականատերերը պնդում են, որ սա ամենափոքր գուրման ռեստորանն է ոչ միայն Իտալիայում, այլեւ աշխարհում։

ресто1.jpg (88 KB)

Ուտեստները պատրաստվում են հաշվի առնելով հաճախորդների ճաշակն ու ցանկությունները։ Ամրագրումները պետք է կատարել հեռախոսով եւ հաստատել միջոցառումից 10 օր առաջ։ Անհատականացված ճաշերի մանրամասները որոշվում են հաստատման պահին:

Կան խիստ կանոններ։ Հաճախորդները չեն կարող պարզապես մտնել ռեստորան, եթե նախօրոք չեն ամրագրել։ Ընթրիքը կամ ճաշը չի կարելի չեղարկել վերջին պահին: Հյուրերը պետք է ժամանեն սեփականտերերի հետ համաձայնեցված հատուկ ժամին, որոնք պատրաստում եւ մատուցում են գուրման ուտեստներ: Ժամանումը կարեւոր է: Հյուրերը պետք է զանգահարեն ճանապարհին ժամանելուց 30 րոպե առաջ եւ շատ շուտ չժամանեն, հակառակ դեպքում նրանք կբախվեն փակ դռանը, եւ ոչ ոք չի հանդիպի նրանց:

ресто2.jpg (74 KB)

Սակայն ռեստորանը փոքր չափերի պատճառով ամրագրումները կատարում է ամիսներ առաջ։ Ճաշի գինը երկուսի համար արժե 500 եվրո:

Սեփականատերերը՝ երեք տեղական ձեռներեցներից բաղկացած թիմը, ովքեր 33 տարի ղեկավարում են Solo Per Due-ն, հրաժարվում են հայտնել իրենց անունները, քանի դեռ չեք պատվիրել ընթրիք: Ըստ նրանց՝ դա երաշխավորում է ամբողջական գաղտնիություն եւ բարձրացնում վայրի առեղծվածային հմայքը։

«Սա ռեստորան չէ. մենք առաջարկում ենք եզակի, ինտիմ փորձ, որը գտնվում է մեր երկարամյա հեղինակության հիմքում: Այսպիսով, խոսքը մեր մասին չէ, կամ թե ով ենք մենք, մենք ստվերում ենք: Ամեն ինչ այցելուների մասին է»,- ասում է սեփականատերերից մեկը: «Այստեղ եկած մարդիկ պարզապես հաճախորդներ չեն: Սրանք այն հյուրերն են, որոնց մասին մենք իսկապես մտահոգված ենք: Մենք երաշխավորում ենք, որ այս յուրահատուկ պահը կլինի հենց այնպիսին, ինչպիսին նրանք են ցանկանում: Ամեն ինչ հարմարեցված է նրանց կարիքներին»։

Մատուցողը միշտ տեղում է, բայց մնում է հետին պլանում, եթե նրան ակտիվորեն չեն կանչում, որպեսզի կպչուն չլինի: Հյուրերը կարող են զանգահարել նրան արծաթե զանգը հնչեցնելով:

Solo Per Due-ն շրջապատված է էկզոտիկ պարտեզով՝ տարբեր տեսակի արմավենիներով ամբողջ աշխարհով եւ հնագիտական ​​վայրի տեսարաններով: Առանձնատունը գտնվում է կալվածքում, որի տարածքում կան հին հռոմեական վիլլայի ավերակներ, որտեղ հյուրերը կարող են այցելել։ Ասում են, որ այն պատկանել է հին բանաստեղծ Հորացիոսին։

ресто3.jpg (54 KB)

Հանգիստ, բացառիկ ճաշասենյակ ստեղծելու գաղափարը ընդամենը երկու հոգու համար առաջացավ այն ժամանակ, երբ սեփականատերն ինքը հիասթափված էր մարդաշատ ռեստորաններից, որտեղ հերթեր էին եւ թե ինչպես են վերաբերում հաճախորդներին։ «Դա անտանելի էր դառնում, ամեն անգամ, երբ տղաս եւ ես դուրս էինք գալիս ճաշելու, նրանք մեզ միշտ փոքրիկ սեղան էին տալիս զուգարանի կամ խոհանոցի կողքին, բոլոր տհաճ հոտերով. դա ամենասարսափելի սեղանն էր: Եվ դա այն պատճառով, որ մենք երկուսով էինք », - ասում է նա:

Այսպիսով, նա մտածեց, թե ինչպես ստեղծել հատուկ մթնոլորտ, որտեղ զույգը կարող է փայփայել եւ վերաբերվել որպես հոնորարի՝ կյանքում մեկ անգամ կազմակերպվող ընթրիքի ժամանակ: Սա գործնական հանդիպումների վայր չէ։ Սիրահարներն ու ամուսինները գալիս են այստեղ՝ նշելու տարեդարձեր, ծննդյան օրեր եւ ամուսնության առաջարկներ անելու։


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել