Յուրաքանչյուրը, ով եղել է Իտալիայում, գիտի չգրված կանոնների մասին, որոնք պետք է պահպանվեն, եւ դրանցից ամենագլխավորը վերաբերում է սննդին։ Կապուչինո ժամը 11-ից հետո՞։ Միայն զբոսաշրջիկների համար։ Սպագետի բոլոնեզե՞։ Սարսափելի միտք։ Արքայախնձո՞ր պիցցայի վրա։ Հերետիկոսություն՝ համենայն դեպս այդպես էր մինչ այժմ։
Սակայն 2024-ը կարող է դառնալ այն տարին, երբ արքայախնձորով պիցցան «կփոթորկի» Իտալիան՝ շնորհիվ Ջինո Սորբիլյոյի՝ հայտնի նեապոլիտանական պիցայոլոյի (պիցցա պատրաստող), ով սարսափելի «արքայախնձորները» ավելացրել է Նեապոլի Վիա Դեյ Տրիբունալիի իր ճաշացանկում:
Սորբիլյոյի ստեղծագործությունը, որը կոչվում է «Մարգարիտա կոն Անանաս», արժե 7 եվրո։ Բայց սա ձեզ հայտնի հավայական պիցցան չէ. սա պիցցա բիանկա է, որը չի ներառում լոլիկի շերտ, վրան կա ոչ պակաս, քան երեք տեսակի պանիր, երկու անգամ եփած արքայախնձոր՝ կարամելացված զգացողություն հաղորդելու համար:
Սորբիլյոն CNN-ին ասել է, որ ինքը ստեղծել է ուտեստը «սննդային խարանի դեմ պայքարելու համար»: «Վերջին մի քանի տարիների ընթացքում ես նկատել եմ, որ շատ մարդիկ արհամարհում են բաղադրիչները կամ պատրաստման եղանակները միայն այն պատճառով, որ նրանց մեծ մասը նախկինում չգիտեր դրանց մասին, ուստի ես ցանկացա ներառել այս հակասական բաղադրիչները»:
Արքայախնձորը նախապես թխվում է ջեռոցում, ապա սառչում։ Սորբիլյոն այնուհետեւ ավելացնում է ապխտած պրովոլա (տեղական պանիր), էքստրա ձիթապտղի յուղ եւ թարմ ռեհան, այնուհետեւ պիցցան տեղավորում է ջեռոցում: Հետո նա պիցցայի վրա լցնում է երկու տեսակի ապխտած պանիր: «Այն, իսկապես, համեղ է ստացվում»,-ասում է նա:
Համեղ է, թե ոչ, պիցցայի վրա արքայախնձորը անսովոր է իտալացիների մեծամասնության համար, եւ նրա պիցցան շատերին դուր չի եկել: Դա սոցցանցերում քննարկումների «բուռն ալիք» է առաջացրել, եւ ինչպես նշել է Սորբիլյոն, նրա պիցցան նույնիսկ քննարկվել է ազգային հեռուստատեսությամբ:
«Նախքան այն կներկայացնեի սոցիալական ցանցերում, ես մի քանի շաբաթ պիցցան ներառել էի ճաշացանկում, եւ շատ մարդիկ էին այն պատվիրում, նույնիսկ նեապոլցիները»,-ասում է նա,-«Բայց Իտալիան այս հարցում բաժանվել է երկու մասի: Եվ ոչ միայն Իտալիան։ Այս առնչությամբ բազմաթիվ փաստարկներ են առաջացել։ Կարծում եմ՝ մարդիկ ընդհանրապես հետաքրքրասեր չեն։ Ոչ մի նոր բանի չեն վստահում»։
Սորբիլյոյի համար պիցցայի վրա արքայախնձորը ոչնչով չի տարբերվում այն ավելի համարձակ լցոնումներից, որոնցով նա աշխատել է վերջին տարիներին:
Նրա խոսքով՝ իր նախնիները «կզարմանային» իր առաջարկած արքայախնձորով տարբերակից, բայց. «Նախ պետք է փորձել, հետո նոր կարծիք արտահայտել։ Նախկինում պիցցայի մեջ չէին ավելացնում անգամ խոզապուխտ եւ ռուկոլա, բայց հիմա դա նորմալ է»:
Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում
23:18, 8 մայիսի
Շամպայն, 24 կարատանոց ոսկուց խնամքի միջոցներ եւ 100,000 դոլարի շքեղություն. հանգստացեք Դուբայի լավագույն հանգստավայրում22:24, 8 մայիսի
Մայքլ Դուգլասը համեմատել է սեքսուալ տեսարանների նկարահանումները իր ծաղկման ժամանակների հետ. «Ես անցել եմ այն տարիքից, երբ պետք է անհանգստանայի»21:11, 8 մայիսի
Աշխարհի նախկին ամենահարուստ մարդը` Ուորեն Բաֆեթ. «Հաջողությունը փողի մեջ չէ, այլ նրանում է, որ սիրված լինեք նրանց կողմից, ում ցանկանում եք սիրել»20:26, 8 մայիսի
Սիլվեստր Ստալոնեի ժամացույցները կհայտնվեն աճուրդում, այդ թվում՝ նրա հավաքածուի «սուրբ գրաալը»19:27, 8 մայիսի
Նյու Յորքի Times Square-ը գլխավորում է աշխարհի ամենավատ զբոսաշրջային վայրերի ցուցակը17:13, 8 մայիսի
Ռուսաստանում բանակցություններ են ընթանում այնտեղ Քանյե Ուեսթի համերգը կազմակերպելու շուրջ16:32, 8 մայիսի
Հիսուս Քրիստոսի մանկության մասին սարսափ ֆիլմ կնկարահանվի15:11, 8 մայիսի
Քլոե Քարդաշյանը պատմել է այն խնդիրների մասին, որոնց բախվել է որդու՝ Թաթումի ծնվելուց հետո15:00, 8 մայիսի
«Եվրատեսիլ 2009»-ի հաղթող Ալեքսանդր Ռիբակը Հայաստանի երգը նշել է, որպես իր ֆավորիտ` իր երաժշտական աջակցությունը հայտնելով «Լադանիվա»-ին14:18, 8 մայիսի
Աննա Վինտուրն արգելել է այս երեք մթերքը մատուցել Met Gala-ին14:00, 8 մայիսի
Հայկական էպոսի հերոսը՝ էլ ավելի գունեղ ու ժամանակակից լուծումներով. կայացավ «Սասունցի Դավիթ» կոմիքսի շնորհանդեսը (ֆոտո)13:21, 8 մայիսի
Ինչպես մայիսի 9-ին քվեարկել «Լադանիվա» խմբի օգտին