«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Գաստրոնոմիական Օլիմպիական խաղեր. Դանիան հաղթում է 2024 թվականի Bocuse d'Or-ը

17:04, 25 մարտի

20 թիմեր պայքարում էին Նորվեգիայում տեղի ունեցած խոհարարական աշխարհի գլխավոր խոհարարական մրցույթի` Bocuse d'Or-ի եզրափակչում տեղի համար: Սկանդինավյան երկրները հաղթող դուրս եկան։

Bocuse d'Or-ը աշխարհի ամենակարևոր խոհարարական մրցույթն է, հայտնում է Falstaff ամսագիրը։ Նորվեգիան բրոնզե մեդալ է նվաճել շեֆ-խոհարար Հովարդ Վերքլենդի շնորհիվ, իսկ շվեդ Գուստավ Լեոնհարդտը նվաճեց արծաթե մեդալ: Երկրորդ տարին անընդմեջ ոսկե Bocuse d'Or-ը ստացավ Դանիան, որը շեֆ-խոհարար Սեբաստիան Հոլբերգ Սվենդսգարդի շնորհիվ հաղթեց ժյուրիին և ապահովեց առաջին տեղը նորվեգական խոհանոցի իր մեկնաբանությամբ։

Bocuse d'Or-ը, որը հաճախ անվանում են գաստրոնոմիայի օլիմպիական խաղեր, ստեղծվել է ֆրանսիացի խոհարարական լեգենդ Փոլ Բոկուզի կողմից: Մրցույթը 1987 թվականից սկսած երկու տարին մեկ համախմբում է միջազգային խոհարարական տեսարանի էլիտան։ Եվրոպական նախնական փուլում յուրաքանչյուր թիմ ուներ հինգուկես ժամ երկու մրցութային խնդիր լրացնելու համար։

Առաջին առաջադրանքը պահանջում էր թեկնածուներից պատրաստել ուտեստ՝ օգտագործելով հյուսիսային եղջերուների միս Ռորոս շրջանից:

Երկրորդ առաջադրանքը՝ «ափսե»-ն, նույնպես նշում էր տարածաշրջանի գաստրոնոմիական ժառանգությունը՝ կենտրոնանալով սկրեյ-ի (հյուսիսեվրոպական ձողաձուկ), Ֆրոյայի-ի ճարմանդների և չորացրած ձկների վրա՝ ուղեկցվելով երեք ճաշատեսակներով, որոնցից երկուսը պետք է լինեին բուսական հիմքով: Բացի այդ, բաղադրատոմսերը պետք է ներառեին մի բաղադրիչ, որը հստակորեն նույնական էր յուրաքանչյուր մասնակից երկրի խոհանոցի հետ: Ի վերջո, բոլոր բաղադրատոմսերը պետք է ներառեին Ակվավիտ, ավանդական նորվեգական ալկոհոլային խմիչք, որը որպես հարգանքի տուրք է մատուցվում Նորվեգիայի խոհարարական ժառանգությանը:


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել