Ավելի քան 10 տարի կրթելով սերունդներ. «Հայասի» պարային համույթը պատրաստվում է մեծ համերգի

Այլմոլորակայինների հանելուկը՝ հայերի հավատալիքներն ու կասկածները

Եգոր Գլումով. Այժմ սեփական հիմարությունը ցույց տալու ավելի շատ հնարավորություններ կան

Սոսո Պավլիաշվիլի. Արհեստական բանականությունը նեռի նմանակն է

Սոսո Պավլիաշվիլիի 60-ամյակը Հայաստանում. տոնական երեկո աստղերի հետ

Stylish Faces. Հնարքներ՝ Հայկ Freestyle-ից. «Ռեկորդ եմ ուզում գրանցել Գինեսում»

Սոսո Պավլիաշվիլին իր 60-ամյակը նշելու առթիվ ժամանել է Երեւան (ՈւՂԻՂ)

Լալա Մնացականյանի հոգեհանգստի արարողությունը՝ Կոնդի Սուրբ Հովհաննես եկեղեցում (ՈւՂԻՂ)

«Կապ» մշակույթի և մարդկանց միջև

Հումորը հաղթահարելու մեխանիզմներից մեկն է, որը եթե չանես կգժվես. Նարեկ Մարգարյան

Համլետ. նոր հայացք դասական դրամային

Այնքան ճշմարտություններ ասվեցին այդ օրը, որ ծրագիրը փակեցին. Արթուր Բախտամյան

Գունավոր մարդիկ, բարձր տրամադրություն. Գույների փառատոնը՝ Երեւանում

Football Fest. մրցույթներ, չելենջներ ու մարտահրավերներ

Երևանում պաշտոնապես բացվեց Armflix-ի գրասենյակը

Էսօր քշել չկա, էսօր գինու փառատոն ա

Տոտալ դրամա Երեւանում

«Ազգային երգիչ 2»-ի մեծ համերգը, Սամվելի նոր երգը, ու մասնակիցներն՝ իրենց նոր բենդի մասին (VIDEO)

Գիտնականները գտել են ընդամենը 3 րոպեում սառը սուրճ պատրաստելու միջոց

21:30, 13 մայիսի

Եթե ​​դուք սառը սուրճի սիրահար եք, բայց չեք սիրում այդքան երկար սպասել դրա պատրաստվելուն, ապա գիտնականները ձեզ կօգնեն այս հարցում։

Հետազոտողների խումբը պարզապես գտել է ուլտրաձայնային ալիքների միջոցով երեք րոպեում սառը  սուրճ պատրաստելու միջոց, հայտնում է Sprudge-ը։ Ավստրալիայի Նոր Հարավային Ուելսի համալսարանի գիտնականներն ի սկզբանե փորձել են պարզել, թե արդյոք ուլտրաձայնի միջոցով կարելի է ավելի շատ հակաօքսիդանտներ ստանալ սուրճից: Չնայած այս փորձը անհաջող է անցել, նրանք պատահաբար արել են մի հայտնագործության, որը կուրախացնի սառը սուրճի սիրահարներին:

«Այսպիսի բան տեսած չեք լինի»,-New Scientist-ին ասել է հետազոտության հեղինակ Ֆրանցիսկո Տրուխիլյոն։ «Համը հաճելի է, բույրը՝ անմահական, համն ավելի մածուցիկ է, ավելի քիչ դառնություն կա, քան սովորական էսպրեսսոյում։ Եվ այն ունի թթվայնության այնպիսի մակարդակ, որը կարծես մարդկանց դուր է գալիս: Սա հիմա սուրճ պատրաստելու իմ ամենասիրած միջոցն է»։

Սառը ըմպելիքն արագ պատրաստելու համար հետազոտողները օգտագործել են սովորական էսպրեսսոյի մեքենա, որը շատ ավելի հասանելի ապրանք է, քան 18800 դոլար արժողությամբ ուլտրաձայնային սարքավորումը, որը նրանք սկզբում օգտագործում էին: Սառը ջուրը հոսեցնելով էսպրեսսոյի  տուփի միջով՝ նրանք սուրճը ենթարկել են ուլտրաձայնային ալիքների տարբեր ազդեցությունների: Մեկ րոպե անց սառը շոթն, ասես, 24 ժամվա ընթացքում սառեցված լիներ, բայց ավելի քիչ ինտենսիվ էր համային առումով: Երեք րոպե անց բույրն ավելի նմանվեց սովորական սառը սուրճին, բայց համն ավելի դառը դարձավ։ Այսպիսով, պատրաստման իդեալական ժամանակը կարող է լինել ինչ-որ տեղ մեջտեղում:

Թեեւ սառը ըմպելիքի արագացված գործընթացի հիմքում ընկած գիտությունը, հավանաբար, բարդ է սովորական սուրճ խմողի համար, հետազոտողները ասում են, որ «ակուստիկ կավիտացիայի» միջոցով ուլտրաձայնային ալիքներն իրականում կոտրում են սուրճի մրուրը: Սա թույլ է տալիս ավելի կարճ ժամանակահատվածում հասնել արտադրության ավելի մեծ ծավալների: Եվ մինչ Տրուխիլյոն նշել է, թե որքան հաճելի է ստացված սառը ըմպելիքը, սուրճն ավելի անթափանց կլինի, քան սովորական սուրճը, քանի որ ուլտրաձայնային ալիքները էմուլսացնում են սուրճի յուղերը:

Անցյալ տարեվերջին հետազոտողները նաեւ հայտնաբերեցին, որ սուրճի հատիկները մանրացնելուց առաջ դրանք խոնավեցնելը հանգեցնում է սուրճի որակի բարելավմանը:


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել