POPcorn blog. Լիսաբոնյան արկածներ

Ազնավուրի երգերը՝ Ազնավուրի հրապարակում. համերգ՝ նվիրված լեգենդար շանսոնյեի 94-ամյակին

«Այն, ինչ կարեւոր է Հայաստանի համար, կարեւոր է նաեւ մեզ համար». Շառլ Ազնավուրը նշում է 94-ամյակը

Խաշ՝ Դիլիջանում, ժենգլայով հաց՝ Արցախում. CNN-ի հաղորդումը՝ Հայաստանի մասին

Գեղանկարիչ Դավիթ Դանիելյանի էմոցիոնալ կտավներն ու ցուցահանդեսի հայտնի հյուրերը

VARDA-ի «գիշերային պարը սիրեցյալի համար»

Բլոգ Լի. «Թանգարանային գիշերը» Երեւանում

Երեւանում 14-րդ անգամ անցկացվեց «Թանգարանային գիշերը»

«Եվրատեսիլ 2018». ամփոփիչ հոլովակ NEWS.am STYLE-ից

Արքայազն Հարրիի եւ Մեգան Մարքլի հարսանեկան արարողությունը

Հայ դերասանուհիները՝ գայթակղիչ հոլովակում

Բլոգ Լի. Գինու փառատոն․ Զբոսաշրջիկներն ու մասնակիցները՝ միջոցառման մասին

Երեւանում մեկնարկել են Գինու օրերը

Սրբուհի Սարգսյանի եւ Allusion Band-ի համերգը՝ նվիրված հաղթանակի օրվան

«Եվրատեսիլ 2018». Սեւակ Խանաղյանն իր պարտության մասին

«Շոկի մեջ ենք, որ Սեւակը չանցավ եզրափակիչ»․ Wiwibloggs-ի Ուիլյամն ու Դեբանը՝ «Եվրատեսիլի» առաջին կիսաեզրափակիչի արդյունքների մասին

«Եվրատեսիլ 2018». Սեւակ Խանաղյանի ելույթը՝ առաջին կիսաեզրափակիչում

«Եվրատեսիլ 2018»․ Սեւակ Խանաղյանի ելույթը ժյուրիի համար

Արագ պատրաստվող սնկով ու թթվասերով կարկանդակ՝ NEWS.am STYLE-ի բաղադրատոմսը

19:12, 2 հոկտեմբերի

Սնկով ու թթվասերով շերտավոր կարկանդակը ոչ միայն շատ համեղ ու ախորժալի է, այլև հագեցնող։ Քանի որ կարկանդակը կարելի է պատրաստի շերտավոր խմորից պատրաստել, այն ձեզնից շատ ժամանակ չի պահանջի։ Ամեն դեպքում ես՝ որպես մի մարդ, որը դժվարությամբ է օրվա ընթացքում հասցնում սկսել ու ավարտին հասցնել իր բոլոր գործերը, նախապատվությունը տալիս եմ հենց պատրաստի խմորին։

Եվ այսպես, սնկով կարկանդակ պատրաստելու համար պահանջվում է

Շերտավոր խմոր՝ 250 գ

Թարմ սունկ (ձեր ճաշակով)՝ 300 գ

Սոխ՝ 1 գլուխ

Յուղոտ թթվասեր (15-20 տոկոսանոց) – 3 ճաշի գդալ

Ձու (դեղնուցը)՝ 1 հատ

Պանիր պինդ -100 գրամ

Սև աղացած պղպեղ՝ 0․5 ճ գդալ

Չոր կամ թարմ կանաչի՝ ըստ ցանկության

Սոխը կտրատում ու տապակում ենք արևածաղկի ձեթով։ Մանրացնում ու տապակում ենք սունկը ու խառնում տապակած սոխին։ Ես պահածոյացված շամպինյոն եմ օգտագործում։ Հավելում ենք թթվասերը։ Ըստ ճաշակի աղ ավելացնում, սև պղպեղ, ու համեմունքներ։ Ես օրինակ թարմ սամիթ եմ հավելում։ Վրայից քերում պանիրը։

Այնուհետև խմորը գրտնակում ենք, դնում տապակի մեջ ու մոտ 4 սմ բարձրության եզրեր թողնում։ Հավելյալ խմորը զգուշությամբ կտրում ենք դանակով։ Ամբողջ երկայնքով խմորը պատառաքաղով ծակում ենք, որպեսզի այն թխվելիս չձևափոխվի, այնուհետ լցնում ենք միջուկը։

Վրայից դեղնուց քսում։ Կարկանդակը դնում ենք նախապես միացված ջերմոցում, թխում այն 30-35 րոպե:


Ձեր՝ Մաշա


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում






  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Մեկնե՞լ, թե՞ մնալ. ինչպես է իր ապագան տեսնում հայ երիտասարդությունը
Այո, մեկնել
Ոչ, մնալ