1. Լավ ծամեք կերակուրը
Մանրակրկիտ եւ երկար ծամեք կերակուրը՝ զգալով ուտելիքի համը: Դա թույլ կտա ավելի լավ մարսել կերակուրն ու հագեցնել քաղցի զգացողությունը:
2. Ջուր
Ուտելուց առաջ մեկ բաժակ ջուր խմելը կօգնի մարսողությանը եւ թույլ կտա ուտելիս սուր քաղցի զգացողություն չունենալ ու վերահսկել սննդի քանակությունը:
3. Բանջարեղենով ուտեստներ
Ամեն անգամ ուտելիս ափսեում պետք է բանջարեղեն լինի: Դրանց ծավալը պետք է կազմի ուտելիքի չափաբաժնի շուրջ կեսը: Բանջարեղենում անհրաժեշտ ամեն ինչ կա՝ վիտամիններ, մի շարք օգտակար նյութեր, մանրաթելեր:
4. Նախաճաշ
Երբեք մի հրաժարվեք նախաճաշից: Առավոտն օրվա այն ժամանակահատվածն է, երբ կարելի է մի քիչ շատ ուտել. չէ՞ որ առջեւում մի ամբողջ օր եւ բազմաթիվ գործեր կան: Հարկավոր է էներգիա եւ ուժ հավաքել: Նախաճաշի համար կատարյալ տարբերակ են ձվով ուտեստները՝ բանջարեղենով: Դա ե՛ւ սպիտակուցների պաշար է, ե՛ւ բավականաչափ քանակությամբ վիտամիններ:
5. Ավելի շատ մանրաթելեր
Մեծ քանակությամբ մանրաթելեր պարունակող նույնիսկ ոչ շատ սնունդը հագեցվածության զգացողություն է առաջացնում: Խնձորը, կաղամբը, գազարը, դդմիկը, սմբուկը, ծաղկակաղամբը հագեցնում են, բայց շատ կալորիա չեն ավելացնում: Մակարոնեղենն ու մաքրված հատիկավորները փոխարինեք դարչնագույն բրնձով եւ անմիջապես կզգաք տարբերությունը:
6. Ափսեի չափը
Մեծ ափսեում չափաբաժինը փոքր է երեւում: Ոչ թե ավելացրեք ուտելիքի չափը, այլ ավելի փոքր ափսե վերցրեք: Այս խաբուսիկ գործողությունն ազդում է մեր զգայական օրգանների վրա: Դրանք հաղորդում են, որ ափսեն լիքն է, պարունակությունը կերել եք, ինչը կօգնի կանգ առնել:
7. Աղցան՝ որպես նախուտեստ
Վարունգ, լոլիկ, կանաչեղեն, թարմ քերած գազար եւ կաղամբ: Հիմնական ուտեստից առաջ այս բաղադրիչներով աղցան ուտելով՝ կկարողանաք զսպել ախորժակն ու չափից շատ չուտել:
8. Ճաշի ավարտին ափսեն գրեթե, բայց ամեն դեպքում դատարկ չէ
Մինչեւ վերջին փշուրը մի կերեք: Ձեր չափաբաժնից մի քիչ թողեք, ասենք՝ 20 տոկոսը: Եվ ուտելուց որոշ ժամանակ անց հաճելի հագեցվածություն կզգաք, այլ ոչ թե հոգնածություն եւ որովայնի փքվածություն:
9. Ինչո՞վ է օգտակար ընթացքում ուտելը
Մոռացեք քաղցրավենիքի եւ արագ սննդի մասին: Դրանցից ոչ մի օգուտ չկա, փոխարենն ավելորդ կիլոգրամներ կհավաքեք: Ավելի լավ է նախաճաշի, ճաշի եւ ընթրիքի մեջտեղում քաղցի զգացողությունը մարեք արեւածաղկի սերմով կամ ընկուզեղենով: Դրանցում մեծ քանակությամբ սպիտակուցներ եւ մանրաթելեր կան:
10. Համեմունքներ
Համեմունքների մեծ մասը (քացախ, դարչին, քրքում, բոլոր տեսակի պղպեղները եւ այլն) թույլ են տալիս արագորեն հագենալ, սակայն կալորիա չեն ավելացնում: Խորհուրդ է տրվում լայնորեն կիրառել դրանք խոհանոցում:
Աղբյուրը՝ Elle.ru
Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում
23:13, 24 ապրիլի
«Ցեղասպանությունը եղել է․ իմ մեծ տատն ու պապը զոհ են գնացել այդ սարսափելի ոճրագործությանը»․ Գեւ Օրկյան22:17, 24 ապրիլի
Վահե Բերբերյանը հրապարակել է Հայոց ցեղասպանության զոհ դարձած իր պապի միակ լուսանկարն ու խոսել իր խոստման մասին21:30, 24 ապրիլի
«Մենք ոգեկոչում ենք 1915 թվականին զոհված հայերի հիշատակը: Նրանց թվում են իմ նախնիները»․ ամերիկահայ դերասանուհի Դիանա Մեդիսոն20:48, 24 ապրիլի
«Ուզում եմ հիշել իմ նախնիներին, ովքեր զոհվել են, եւ նրանց, ովքեր ողջ են մնացել»․ Սերժ Թանկյանի գրառումը՝ Հայոց ցեղասպանության 109-րդ տարելիցի կապակցությամբ19:46, 24 ապրիլի
«Այս ողբերգությունը նրա կյանքի անբաժան մասն է եղել»․ Քրիստինա Ազնավուրը արխիվային լուսանկարներ է հրապարակել Շառլ Ազնավուրի՝ Հայաստան կատարած այցից16:33, 24 ապրիլի
«Հայոց պատմության ուսուցիչս նույնիսկ մեր ավարտական երեկոյի ժամանակ ասաց՝ թուրքին բարեկամ չկարծեք…». Ժաննա Բուտուլյան15:04, 24 ապրիլի
«Երբ մենք հիշում ենք Հայոց ցեղասպանությունը, մենք երդվում ենք երբեք չմոռանալ պատմության դասերը»․ լիբանանահայ դիզայներ Գրիգոր Ջաբոտյան14:29, 24 ապրիլի
Լույս է տեսել Հաքան Սեքինելգինի «Հայոց ցեղասպանությունը եւ Թուրքիան. հանրային հիշողություն եւ ինստիտուցիոնալացված ժխտում» գիրքը13:03, 24 ապրիլի
«Եվրատեսիլ 2024»-ում Հայաստանը ներկայացնող «Լադանիվա» խմբի անդամները հարգանքի տուրք են մատուցել Հայոց ցեղասպանության զոհերի հիշատակին (ֆոտո)12:01, 24 ապրիլի
Մարգարիտա Սիմոնյանը պատմել է Հայոց ցեղասպանությունից փրկված իր նախնիների պատմությունը11:12, 24 ապրիլի
«24.04.2024 ից թող սկսվի Հայաստան-Արցախի վերածննդի հետհաշվարկը: Ես հավատում եմ». Նազենի Հովհաննիսյան10:04, 24 ապրիլի
Աշխարհը՝ Հայոց ցեղասպանության մասին. հայտնի մարդկանց հայտարարությունները՝ ողբերգության 109-րդ տարելիցի կապակցությամբ