Shine&Food: Որքա՞ն գումար է հարկավոր Հայաստանում առողջ սնվելու համար

VARDA-ն ցույց է տվել իր սիրելի վարժությունները

POPcorn blog. Ամռան ամենանորաձև հագուստն ըստ դիզայներ Մանե Խաչատրյանի

Համարու՞մ եք Երեւանը մաքուր քաղաք. NEWS.am STYLE-ի հարցումը

Nas Daily/meeting in Yerevan

Լիի բլոգը․ Արդյոք գնահատվում է Երևանի ճարտարապետական ժառանգությունը․ ճարտարապետ Սարհատ Պետրոսյանի տեսակետը

Ուզո՞ւմ են արդյոք Հայաստանի սահմաններից դուրս ապրող հայերը վերադառնալ հայրենիք

Shine&Food: Խոհանոցային լայֆհաքեր. որոնք են աշխատում, որոնք ոչ, պարզենք միասին

«Ոսկե Ծիրան» 15-րդ միջազգային կինոփառատոնի մրցանակակիրները

POPcorn blog. Top 10 սարսափ ֆիլմեր

Անահիտ Սիմոնյանի գեղեցիկ պարը` Մոտի երգի ներքո

Հայ հայտնիները` կարճ կիսատաբատով

Դարեն Արանոֆսկու մամուլի ասուլիսը Երևանում

Հայտնի հայուհիները՝ լողազգեստով

Բլոգ Լի. Խորհրդավոր Խոր Վիրապ

Դարեն Արոնոֆսկին, ՀՀ վարչապետը եւ այլ հայտնիներ՝ «Ոսկե ծիրանի» բացման արարողությանը

Դարեն Արոնոֆսկին Վարդավառի կապակցությամբ ջուր է լցրել «Ոսկե ծիրանի» հյուրերի եւ իր վրա

Դարեն Արոնոֆսկին «Ոսկե ծիրանի» կարմիր գորգի վրա ջուր լցրեց հայ լրագրողների վրա

Աշնանային համեղ սննդակարգ

15:06, 23 հոկտեմբերի

Այս հրաշալի սննդակարգն առողջացնում ու ամրացնում է օրգանիզմը։

Նախաճաշ

«Աշնանային աղցան»
200 գ գազարը, 200 գ խնձորն ու 50 գ ծովաբողկը մանրացնել բլենդերով, համեմել աղով, հավելել մի քիչ շաքար, լցնել թթվասեր (80 գ) ու խառնել։

Նախապես պատրաստեք գազարի հյութ, որով կավարտեք ձեր նախաճաշը։
Գազարը քերել քերիչով, վրան լցնել սառեցված եռման ջուր ու թողնել 2-3 օր։ Քամել, հավելել լորամրգի, խնձորի, դդումի հյութ ու հավելել մի քիչ շաքարավազ։

Ճաշ

Դդմապուր
Կիսաշրջանաձեւ կտրատված սոխը տապակել բուսական յուղով, հավելել կտրատված դդումը, մի քիչ ջուր, աղ (ծովային)՝ ըստ նախասիրության։
Շոգեխաշել, հավելել բուսական յուղով տապակված ալյուր, բացել անհրաժեշտ քանակությամբ ջրով։ Եփել թավայում մինչեւ ապուրը թեթեւակիորեն կխտանա։
Նույն ձեւով կարելի է պատրաստել նաեւ գազարով կամ ծաղկակաղամբով ապուր։

Կարմիր տաքդեղով ձուկ
Մաքրած ձուկը կտրատել, համեմել աղով ու պղպեղով։
Թավայի մեջ լցնել մի քիչ բուսական յուղ, լցնել շրջանաձեւ կտրատած գազար, աղ, իսկ վերեւից շարել ձուկը։
Այդ ամենի վրա լցնել ոչ յուղոտ թթվասեր ու 15 րոպե դնել ջեռոցի մեջ։
Ձկան վրա լցնել կտրատած չոր սոխ ու նորից հավելել մի քիչ թթվասեր, եփել ջեռոցում 10 րոպե։ Պատրաստի կերակրատեսակի վրա կանաչի լցնել։

Հետճաշիկ

Բազուկի հյութ մածունով
2 ճաշի գդալ բազուկի հյութ, մեկ բաժակ մածուն, 1 ճաշի գդալ մասուրի հյութ ու կես կիտրոնի հյութ։
Խնձորի մուս
400 գրամ խնձորը եփել 2 բաժակ ջրի ու կիտրոնի միջուկի հետ, մանրացնել բլենդերում, հավելել 80 գրամ մեղր, 60 գրամ սպիտակաձավար, հասցնել եռման, միքսերով խառնել մինչեւ խիտ փափուկ զանգված ստանալը։ Սառեցնել, մատուցել պահածոյացված հատապտուղներով։

Ընթրիք

Թավայի հատակին լցնել մի քիչ բուսական յուղ, 0․5 բաժակ բրինձ՝ նախապես թրջված, աղացած ու յուղով տապակած։
Հավելել մանր կտրատած դդումը (500 գրամ), 4 ճ․գ․ յուղ, աղը՝ ըստ ցանկության, լցնել մեկ բաժակ ջուր, մի քիչ շաքար ու եփել թույլ կրակի վրա ՝ կափարիչի տակ։
Պատրաստի շիլայի վրա մի քիչ բուսական յուղ լցնել, կարելի է մատուցել նաեւ կոմպոտի ու մուրաբայի հետ։

Աղբյուրը՝ passion.ru


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում






  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Մեկնե՞լ, թե՞ մնալ. ինչպես է իր ապագան տեսնում հայ երիտասարդությունը
Այո, մեկնել
Ոչ, մնալ