ՇոկTok. «Տղաների կողմից բացասական էր ընդունվում, որ ասում էի «привет пупсики»». Էվելինա Խանոյան

ՇոկTok. «Հայկական տիկտոկում վատ կոնտենտն ավելի շատ է, քան` լավը». Անդրանիկ

ՇոկTok. «Բոլորը մտածում էին, թե հղի եմ». Օվսաննա Խաչատրյան

«Ժառանգ80» նախագծի նկարահանման մեկնարկը տրված է

ՇոկTok. «Բուքմեյքերների գովազդ չեմ անի». Ռաֆո Համբարձումյանը` բլոգային կյանքի, տիկտոկերներին բլոկելու մասին

Ամերիաբանկի «Դարձիր փոփոխությունը» մրցույթի հաղթող թիմը ստացավ 3 մլն ՀՀ դրամ մրցանակ

ՇոկTok. Մագա Հարությունյանը` միլիոններ աշխատելու, սիրելիից բաժանվելու եւ Քինգ Ռուզիի հետ կոնֆլիկտի մասին

ՇոկTok. Անյա Սահակյանը` տղամարդու վրա ձեռք բարձրացնելու, ոստիկանություն ընկնելու, բաց տեսարաններում նկարահանվելու մասին

«Նոյը եւ՛ ինձ է նման, եւ՛ ամուսնուս». Լյուսի

ՇոկTok. «Իմ բոլոր ուզողները հիմնականում «ճիշտ աբրած տղերք են»». Ջուլիաննա Հարությունյան (julianna_loo_)

«Սիրո հասակ». մարտի 18-ից կմեկնարկի նոր հումորային նախագիծը

ՇոկTok. «Երբ ինձ հարցնում են, կուզեիր բոյով լինել, ասում եմ ոչ». Աստվածուհի (Ելենա Վարդերեսյան)

Նոր արկածներով եւ փորձություններով հումորային սիթքոմ. «Հյուրերն անցյալից»

«Սա մի սիրո պատմություն է». Արամեի «Շատ սիրունա» տեսահոլովակի backstage-ը

Ու՞մ բաժին կհասնի տունը. Սամսոնի՞ն, թե՞ Շավոյին. «Բլբուլյանները 2»-ի նկարահանումները կադրից դուրս

#ՇոկTOK․ Աշայվին՝ Սիրուշոյի հետ հանդիպելու ցանկության, տիկին Գրետայի հետ կոնֆլիկտի մասին եւ ոչ միայն

Ինչպես են ընթանում «Պոլլի» գեղարվեստական ֆիլմի նկարահանումները

H2Օ Emotional Exposition. Kivera Naynomis բրենդի ցուցադրությունը

Ամանորյա հայկական աղցան շեֆ խոհարար Արտավազդ Սարուխանյանի կողմից

13:02, 25 դեկտեմբերի

Ի՞նչ պատրաստել ամանորյա սեղանի համար՝ այս հարցը շատ տնային տնտեսուհիների է հուզում։ Ի՞նչ աղցան պատրաստել այս անգամ՝ օլիվիե, թե՞ թաբուլե, ապխտած ձուկ՝ մուշտակի տակ, թե՞ քամած մածունով աղցան։ Բայց այս բոլոր աղցաններն արդեն վաղուց սովորական են դարձել ու ոչ մեկին չեն հիացնում դեռ խորհրդային ժամանակներից սկսած։

Հատուկ NEWS.am STYLE-ի համար Megerian Carpet ռեստորանի շեֆ խոհարար Արտավազդ Սարուխանյանը պատրաստել է «Ախթամար» հայկական աղցանը, որը միանշանակ կարող է այլընտրանք դառնալ մայրաքաղաքային աղցանին կամ վինեգրետին։

Այս աղցանի հիմնական առավելությունն այն է, որ դրա համար նվազագույն քանակի բաղադրիչներ են պահանջվում, ընդ որում ոչինչ եփել, տապակել պետք չէ ու պատրաստման համար շատ քիչ ժամանակ է պետք։ Բոլոր մթերքները մատչելի են, ոչ թանկարժեք ու օգտակար։ Առհասարակ համարվում է, որ որքան քիչ բաղադրիչներ ունի աղցանը, այդքան ավելի հավանական է, որ դրանց համերը շատ նուրբ ու գրագետ ձեւով կհամալրեն միմյանց։

«Ախթամար» աղցանի համար ձեզ պետք է ՝ մի կտոր աղի իշխան, լոլիկ, բուլղարական տաքդեղ, կծու պղպեղ, քամած մածուն, կանաչ սոխ, սամիթ, ձիթապտղի յուղ, սոյայի ու քնջութի սոուսներ, աղ ու բուրավետ պղպեղ։

Մանր քառակուսիներով կտրատեք ձուկը, լոլիկն ու տաքդեղը։ Բոլոր բաղադրիչները դրեք մեկ ամանի մեջ, հավելեք սամիթ ու սոխ։

Հետո հավանգի մեջ մանրացրեք պղպեղը։ Այդպես մանրացված պղպեղն ավելի բուրավետ է դառնում։

Հավելում ենք համեմունքները մեր բաղադրիչներին։

Լցնում ենք ձիթապտղի յուղ, սոյայի ու քնջութի սոուսներ։ Ի դեպ, քնջութի սոուսն ունի շատ օգտակար հատկանիշներ, լավացնում է մազերի ու մաշկի վիճակը։

Դրա համար էլ առատորեն համեմում ենք աղցանը դրանով;

Վերջում աղցանի մեջ լցնում ենք մեկ ճաշի գդալ մածուն ու այդ ամենը զգուշությամբ խառնում ենք։ Աղցանը մատուցում ենք լավաշի տապակած կտորներով, որոնք չիպսի տեսք են ունենում։ Կարծում եմ՝ Ձեր հյուրերը հաստատ կգնահատեն այս նոր աղցանը, որը կդառնա Ձեր ամանորյա սեղանի լավագույն ուտեստը:

Մարգարիտա Ավագյան

Լուսանկարները՝ Նարեկ Տեր-Պողոսյանի

 

 

 

 


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
«Եվրատեսիլ 2019». ձեզ դո՞ւր է գալիս Սրբուկի մրցութային «Walking out» երգը
Այո
Ոչ