Ռոբերտ Դե Նիրոն դարձավ 75 տարեկան

Շոն Պենը նշում է 58-ամյակը

Forbes-ը ներկայացրել է 2018 թվականի ամենաբարձր վարձատրվող դերասանուհիների վարկանիշը

Մադոննան դարձավ 60 տարեկան

Կրքոտ VARDA-յի նոր տեսանյութը

PROFFY. Մի քանի ժամով` կոշկակար

Ամուսնության առաջարկություն՝ Ջուսին, շոկային կերպար Բրիթնիից, մերկ լուսանկար Լիլի Մորտոյից. շաբաթվա ամփոփումը՝ NEWS.am STYLE-ում

Shine&Food: Պարզիր՝ սունկ ուտելուց հետո չթունավորվելու ի՞նչ շանս ունես

Բլոգ Լի. Գառնու տաճարը, Գեղարդի վանքը, Քարերի սիմֆոնիան ու Կոտայքի այլ գողտրիկ անկյունները

POPcorn blog. 10 հայ բլոգեր, որոնց արժե հետեւել համացանցում

Դասթին Հոֆմանը նշում է 81-ամյակը

PROFFY. Կենդանաբանական այգու աշխատակից

Բլոգ Լի. Երեւանյան տրանսպորտը՝ զբոսաշրջիկների աչքերով

«Տարազ ֆեստ»

Shine&Food. Յոգան նիհարեցնում է. առասպել, թե՞ իրականություն

POPcorn blog. Հին իրերից`նոր հագուստ

Եվա Ռիվասը զվարճանում է Մի գնա երգի հնչյունների ներքո

Եվա Ռիվասի կրքոտ պարը

Ամանորյա հայկական աղցան շեֆ խոհարար Արտավազդ Սարուխանյանի կողմից

13:02, 25 դեկտեմբերի

Ի՞նչ պատրաստել ամանորյա սեղանի համար՝ այս հարցը շատ տնային տնտեսուհիների է հուզում։ Ի՞նչ աղցան պատրաստել այս անգամ՝ օլիվիե, թե՞ թաբուլե, ապխտած ձուկ՝ մուշտակի տակ, թե՞ քամած մածունով աղցան։ Բայց այս բոլոր աղցաններն արդեն վաղուց սովորական են դարձել ու ոչ մեկին չեն հիացնում դեռ խորհրդային ժամանակներից սկսած։

Հատուկ NEWS.am STYLE-ի համար Megerian Carpet ռեստորանի շեֆ խոհարար Արտավազդ Սարուխանյանը պատրաստել է «Ախթամար» հայկական աղցանը, որը միանշանակ կարող է այլընտրանք դառնալ մայրաքաղաքային աղցանին կամ վինեգրետին։

Այս աղցանի հիմնական առավելությունն այն է, որ դրա համար նվազագույն քանակի բաղադրիչներ են պահանջվում, ընդ որում ոչինչ եփել, տապակել պետք չէ ու պատրաստման համար շատ քիչ ժամանակ է պետք։ Բոլոր մթերքները մատչելի են, ոչ թանկարժեք ու օգտակար։ Առհասարակ համարվում է, որ որքան քիչ բաղադրիչներ ունի աղցանը, այդքան ավելի հավանական է, որ դրանց համերը շատ նուրբ ու գրագետ ձեւով կհամալրեն միմյանց։

«Ախթամար» աղցանի համար ձեզ պետք է ՝ մի կտոր աղի իշխան, լոլիկ, բուլղարական տաքդեղ, կծու պղպեղ, քամած մածուն, կանաչ սոխ, սամիթ, ձիթապտղի յուղ, սոյայի ու քնջութի սոուսներ, աղ ու բուրավետ պղպեղ։

Մանր քառակուսիներով կտրատեք ձուկը, լոլիկն ու տաքդեղը։ Բոլոր բաղադրիչները դրեք մեկ ամանի մեջ, հավելեք սամիթ ու սոխ։

Հետո հավանգի մեջ մանրացրեք պղպեղը։ Այդպես մանրացված պղպեղն ավելի բուրավետ է դառնում։

Հավելում ենք համեմունքները մեր բաղադրիչներին։

Լցնում ենք ձիթապտղի յուղ, սոյայի ու քնջութի սոուսներ։ Ի դեպ, քնջութի սոուսն ունի շատ օգտակար հատկանիշներ, լավացնում է մազերի ու մաշկի վիճակը։

Դրա համար էլ առատորեն համեմում ենք աղցանը դրանով;

Վերջում աղցանի մեջ լցնում ենք մեկ ճաշի գդալ մածուն ու այդ ամենը զգուշությամբ խառնում ենք։ Աղցանը մատուցում ենք լավաշի տապակած կտորներով, որոնք չիպսի տեսք են ունենում։ Կարծում եմ՝ Ձեր հյուրերը հաստատ կգնահատեն այս նոր աղցանը, որը կդառնա Ձեր ամանորյա սեղանի լավագույն ուտեստը:

Մարգարիտա Ավագյան

Լուսանկարները՝ Նարեկ Տեր-Պողոսյանի

 

 

 

 


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում






  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Հայաստանի ամենահայտնի տղամարդը
Նիկոլ Փաշինյան
Սերժ Թանկյան
Մկրտիչ Արզումանյան
Հայկ Մարության