Այնքան ճշմարտություններ ասվեցին այդ օրը, որ ծրագիրը փակեցին. Արթուր Բախտամյան

Գունավոր մարդիկ, բարձր տրամադրություն. Գույների փառատոնը՝ Երեւանում

Football Fest. մրցույթներ, չելենջներ ու մարտահրավերներ

Երևանում պաշտոնապես բացվեց Armflix-ի գրասենյակը

Էսօր քշել չկա, էսօր գինու փառատոն ա

Տոտալ դրամա Երեւանում

«Ազգային երգիչ 2»-ի մեծ համերգը, Սամվելի նոր երգը, ու մասնակիցներն՝ իրենց նոր բենդի մասին (VIDEO)

Stylish Faces. Աստղիկ Սաֆարյան. «Ասել եմ՝ չեմ սիրում, ու հեռացել եմ սիրելով»

Տիհանա Vibes. Dasein-ը սիրո եւ տարբերվող մարդկանց մասին է

«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Միասին պատրաստում ենք Սուրբծննդյան սեղանի գլխավոր կերակրատեսակները

11:09, 6 հունվարի

Հունվարի 6-ին Հայ Առաքելական Սբ. Եկեղեցին տոնում է Հիսուս Քրիստոսի ծնունդը, եւ ինչպես Ամանորը, այնպես էլ Սուրբ Ծնունդն ունի իր ավանդական կերակրատեսակները, որոնք, գալիս են մեր ազգային ակունքներից եւ որոնց պատրաստությունը տեղ է զբաղեցրել։ NEWS.am STYLE-ն այսօր կներկայացնի, թե ինչ է պետք դնել սուրբծննդյան սեղանին:

Սուրբ Ծնունդի սեղանի գլխավոր կերակրատեսակը ձուկն է, որի մատուցման նախընտրելի տարբերակը խաշածն է: Ծննդյան տոնի սեղանից անպակաս է լինում նաեւ չրեղենով եւ չամիչով պատրաստված բրինձով փլավը, տապակած կանաչեղենը, գաթան։

Սուրբծննդյան սեղանից պետք է անպակաս լինի կարմիր գինին։ Կարող եք դնել նաեւ ընդեղեն եւ չրեղեն։

Բրնձով փլավի բաղադրիչներ.

բրինձ –  2 բաժակ,

չամիչ – 100 գր․,

ծիրանի չիր – 50 գր․,

սալորաչիր –  50գր․,

յուղ – 3-4 ճ.գդ., կարելի է՝ կարագ;

աղ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը․

Բրինձը թրջել աղաջրում, թողնել մի քանի ժամ: Չիրն ու չամիչը գոլ ջրով լվանալ, քամել, չորացնել:

Յուղը հալեցնել, չամիչը գցել յուղի մեջ, բովել, ավելացնել չիրը: Երբ յուղը ներծծվի կրակն անջատել: Թավայի մեջ կարագ հալեցնել։ Բրինձը եփել, աղ անել ըստ ճաշակի, հաշվի առնել նաեւ, որ չիրը քաղցրացնելու է փլավը: Կաթսայի մեջ լցնել բրնձի մի մասը,  ապա չիրն ու չամիչը: Վրան կրկին լցնել բրինձ, հետո յուղն ու չրեղենի մնացած մասը:  Փլավը ծածկել լավաշի կտորներով։ Փլավը, զարդարել չամչի հատիկներով:

Ձուկը եփելու համար անհրաժեշտ է այն եռացնել ջուր, ապա դրա մեջ դնել ձուկը, ավելացնել կանաչի, կարագ եւ համեմել ըստ ցանկության։ Մատուցելիս զարդարել կտրատած կիտրոնով։

 


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել